Artikel top billede

Lynkarriere: Dansker får topjob hos global it-gigant

39-årig dansker flytter til Californien og får globalt ansvar for it-kæmpes salg af pc og print.

Den 39-årige dansker Thomas Jensen er blevet udpeget til posten som chef for udvikling af HP's globale partnerstrategi i it-gigantens pc- og print-division. Han bliver dermed den højest placerede dansker i HP's hovedkvarter i Palo Alto i Californien.

Med det nye job gør Thomas Jensen lynkarriere i HP, efter at han for kun halvandet år siden blev hentet hos Vestas til jobbet som direktør for HP's danske pc-forretning. Det job supplerede han i øvrigt allerede i august i fjor med ansvaret for print-forretningen, da HP fusionerede sine to divisioner for print og pc.

Thomas Jensen er reelt allerede startet i sit nye job, hvor hans titel er vicepresident Worldwide Channel Sales i den globale version af pc- og printdivisionen (PPS), og han kommer dermed til at arbejde kun to skridt fra HP's absolutte topledelse, hvor CEO Meg Whitman sidder for bordenden.

"Det er et meget strategisk og projektorienteret job," fortæller Thomas Jensen på telefonen fra Palo Alto, hvor han i øjeblikket er ved at blive introduceret til sine nye kolleger i HP-hovedkvarteret.

Hans vigtigste opgave bliver at realisere HP's ambitioner om at gøre det mere enkelt for forhandlere og distributører at handle med HP - et budskab som også var centralt, da HP i februar i år præsenterede sine fremtidsplaner på sin partnerkonference i Las Vegas.

Samtidig skal han arbejde med at koordinere strategierne for de forskellige produktområder, som ud over print og pc også omfatter divisionen for software og services plus server, storage og netværk, som er samlet i enterprise-divisionen.

"Vi har i HP en selverkendelse af, at vi i en periode kunne have været skarpere og mere forudsigelige i forhold til vores kanalpartnere. Vi har måske overkompliceret tingene gennem en årrække. Det er noget af det, der har absolut højest bevågenhed fra Meg (Whitman, HP's CEO, red.) og hele vejen ned i organisationen. Vi lægger meget vægt på simplificering af vores partnerprogrammer - både i forhold til, at man som partner skal kunne optjene bonus fra den første solgte dollar og samtidig, at der skal være mere forudsigelighed og kontinuitet i de ting, vi foretager os i HP," siger Thomas Jensen.

"Det handler også om partnercertificeringer, registreringer af deals og i det hele taget, hvordan vi driver forretningen fremadrettet. Det gør, at vi mere og mere bliver en forretningsenhed, på trods af, at vi har forskellige produktområder," siger han.

"Det er ikke et job, man stiller sig op i kø til"

Vejen til det nye job er ifølge Thomas Jensen gået gennem en blanding af held og solidt arbejde.

"Det er ikke et job, man stiller sig op i kø til. Men i kraft af nogle af de projekter, jeg har været involveret i, har jeg fået en eksponering, som går ud over mine rent danske opgaver. Det har så gjort, at man har lagt mærke til mig," lyder det fra Thomas Jensen, som dog ikke forventer, at det bliver karrierens sidste jobskifte.

"Det er et meget projektorienteret og strategisk job, så det er ikke et, man sidder i på livstid. Men jeg rykker teltpælene op og flytter sammen med min kæreste til Palo Alto, så snart jeg har afsluttet mine opgaver i Danmark, og de amerikanske myndigheder har udstedt min arbejdstilladelse."

HP har de seneste år ført en noget omtumlet tilværelse med skiftende strategiske meldinger, nedskæringer og et stort antal personudskiftninger både i det amerikanske hovedkvarter og i den danske organisation. Det kan du læse mere om her.

Læs også:

Galleri: To år med kaos hos HP
Nyt topjob: Denne dansker ryger helt til tops i HP
HP's plan: Her skal vi og kanalen tjene penge
HP-topchef stopper med omgående virkning
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Microsoft drosler ned for lancerings-tempoet for Windows Server: Vil fremover udsende nye releases med flere års mellemrum
Microsoft skrotter sin hidtidige hastige udrulningsplan for Windows Server. Fra og med lanceringen af Windows Server 2022 vil Microsoft udsende nye releases hvert andet eller tredje år.
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.