Lynkarriere: Dansker får topjob hos global it-gigant

39-årig dansker flytter til Californien og får globalt ansvar for it-kæmpes salg af pc og print.

Den 39-årige dansker Thomas Jensen er blevet udpeget til posten som chef for udvikling af HP's globale partnerstrategi i it-gigantens pc- og print-division. Han bliver dermed den højest placerede dansker i HP's hovedkvarter i Palo Alto i Californien.

Med det nye job gør Thomas Jensen lynkarriere i HP, efter at han for kun halvandet år siden blev hentet hos Vestas til jobbet som direktør for HP's danske pc-forretning. Det job supplerede han i øvrigt allerede i august i fjor med ansvaret for print-forretningen, da HP fusionerede sine to divisioner for print og pc.

Thomas Jensen er reelt allerede startet i sit nye job, hvor hans titel er vicepresident Worldwide Channel Sales i den globale version af pc- og printdivisionen (PPS), og han kommer dermed til at arbejde kun to skridt fra HP's absolutte topledelse, hvor CEO Meg Whitman sidder for bordenden.

"Det er et meget strategisk og projektorienteret job," fortæller Thomas Jensen på telefonen fra Palo Alto, hvor han i øjeblikket er ved at blive introduceret til sine nye kolleger i HP-hovedkvarteret.

Hans vigtigste opgave bliver at realisere HP's ambitioner om at gøre det mere enkelt for forhandlere og distributører at handle med HP - et budskab som også var centralt, da HP i februar i år præsenterede sine fremtidsplaner på sin partnerkonference i Las Vegas.

Samtidig skal han arbejde med at koordinere strategierne for de forskellige produktområder, som ud over print og pc også omfatter divisionen for software og services plus server, storage og netværk, som er samlet i enterprise-divisionen.

"Vi har i HP en selverkendelse af, at vi i en periode kunne have været skarpere og mere forudsigelige i forhold til vores kanalpartnere. Vi har måske overkompliceret tingene gennem en årrække. Det er noget af det, der har absolut højest bevågenhed fra Meg (Whitman, HP's CEO, red.) og hele vejen ned i organisationen. Vi lægger meget vægt på simplificering af vores partnerprogrammer - både i forhold til, at man som partner skal kunne optjene bonus fra den første solgte dollar og samtidig, at der skal være mere forudsigelighed og kontinuitet i de ting, vi foretager os i HP," siger Thomas Jensen.

"Det handler også om partnercertificeringer, registreringer af deals og i det hele taget, hvordan vi driver forretningen fremadrettet. Det gør, at vi mere og mere bliver en forretningsenhed, på trods af, at vi har forskellige produktområder," siger han.
"Det er ikke et job, man stiller sig op i kø til"

Vejen til det nye job er ifølge Thomas Jensen gået gennem en blanding af held og solidt arbejde.

"Det er ikke et job, man stiller sig op i kø til. Men i kraft af nogle af de projekter, jeg har været involveret i, har jeg fået en eksponering, som går ud over mine rent danske opgaver. Det har så gjort, at man har lagt mærke til mig," lyder det fra Thomas Jensen, som dog ikke forventer, at det bliver karrierens sidste jobskifte.

"Det er et meget projektorienteret og strategisk job, så det er ikke et, man sidder i på livstid. Men jeg rykker teltpælene op og flytter sammen med min kæreste til Palo Alto, så snart jeg har afsluttet mine opgaver i Danmark, og de amerikanske myndigheder har udstedt min arbejdstilladelse."

HP har de seneste år ført en noget omtumlet tilværelse med skiftende strategiske meldinger, nedskæringer og et stort antal personudskiftninger både i det amerikanske hovedkvarter og i den danske organisation. Det kan du læse mere om her.

Læs også:

Galleri: To år med kaos hos HP

Nyt topjob: Denne dansker ryger helt til tops i HP
HP's plan: Her skal vi og kanalen tjene penge
HP-topchef stopper med omgående virkning
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler - sådan beskytter du din virksomhed

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Business Tech Event: Kunstig intelligens som konkurrenceparameter - fra teknologi til etik

Kunstig intelligens og machine learning åbner op for utallige nye muligheder for virksomheder, borgere og samfund – men hvordan udnytter man teknologien til at skabe konkurrence fordele, og hvordan sikrer man sig, at teknologien udnyttes etisk ansvarligt? Hør blandt andet hvordan Vestas arbejder med kunstig intelligence.

25. august 2020 | Læs mere


Introduktion til AI – kom rigtigt fra start og drag fordel af kunstig intelligens

På dette digitale HowTo seminar får du en stribe eksempler på, hvordan AI kan hjælpe dig med at løse opgaver og skabe indsigt i din forretning. Tilmeld dig og få inspiration til at komme i gang med AI baseret på konkrete input og erfaringer.

27. august 2020 | Læs mere


Premium
Tag med CIO Peter Cabello Holmberg bag facaden i Pandoras 'digitale powerhouse': Her er den storstilede plan
Interview: Pandoras Digital Hub er gået i luften med tre måneders forsinkelse. CIO Peter Cabello Holmberg har vist Computerworld rundt i smykkegigantens digitale innovationsenhed, der fortsat er under opførsel. Til september er det sidste byggerod erstattet af et command center for Pandoras e-commerce-platform. "Det kommer virkeligt til at gøre en forskel, det vi kommer til at arbejde med i løbet af de næste par år," lyder det.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan får du et sikrere og mere effektivt netværk med SD-WAN
Kombinationen af cloud og mere effektive arbejdsformer - og hjemmearbejde – kan både netværk og sikkerhed nemt blive udfordret. Samtidig kan de traditionelle løsninger hurtigt blive dyre, især når sikkerheden skal følge med. I dette whitepaper kan du læse om udfordringerne med de traditionelle netværkskonfigurationer og hvilke fordele som et software defined netværk kan give, samt hvordan du tænker sikkerhed ind i løsningen fra starten.