Artikel top billede

Stor distributør får nyt kæmpeminus trods hestekur

Personalenedskæringer har ikke lappet hullet i kassen i Tech Datas danske afdeling, som igen kommer ud med et blodrødt regnskab.

Et kraftigt hug i lønomkostningerne har ikke været nok til at vende udviklingen i den danske afdeling af den amerikanskejede it-distributør Tech Data, som igen-igen må lægge ryg til et tocifret millionunderskud.

Ifølge et netop offentliggjort årsregnskab for 2012/13 endte underskuddet før skat på minus 27,6 millioner kroner, hvilket er godt fire millioner kroner ringere end året før. Det er vel at mærke sket samtidig med et fald i omsætningen på godt otte procent - fra godt to milliarder kroner til 1,84 milliarder.

Undervejs har Tech Datas danske direktør Hanne Sjøberg forsøgt at lappe hullet i kassen ved at skære i medarbejderstaben, som er faldet fra 131 til 114 ansatte. Det slår igennem i lønudgifterne, som er sænket med næsten 13 procent fra omkring 80 til 70 millioner kroner.

Dykker man lidt ned i regnskabstallene, er det tydeligt, at Tech Data i Danmark først og fremmest har svært ved at tjene penge på sin kerneforretning. Så det er tilsyneladende ikke lykkedes at få de ansatte til at løbe stærkere eller at samarbejde mere effektivt.

Bruttofortjenesten (omsætning minus faste omkostninger) er nemlig faldet med hele 16 millioner kroner, så den nu udgør blot 2,3 procent af omsætningen. Til sammenligning var det tal året før på 3,1 procent.

I regnskabet forklarer den danske ledelse de pauvre resultater med afmatningen i markedet, ligesom man forventer, at de besparelser, som man har foretaget, vil slå fuldt igennem i indeværende regnskabsår.

Nordisk direktør Øyvind Sæther er meget fåmælt i sin kommentar til situationen i den danske afdeling:

"Jeg vil vældig gerne kommentere det danske regnskab, men det kan jeg desværre ikke. Vi kan ikke kommentere lokale resultater," lyder det fra Øyvind Sæther.

Han ønsker heller ikke at komme nærmere ind på, hvad Tech Data vil gøre for at få den danske forretning til at hænge bedre sammen.

"Vi er i Danmark for at blive der. Vi har foretaget store investeringer, og vi har en langtsigtet strategi, som går ud på at være til stede på de markeder i Europa og Norden, som vi oplever som interessante - herunder Danmark."

Tech Data har siden foråret været ramt af en større regnskabsskandale med udspring i koncernens britiske afdeling, hvor der angiveligt er blevet fusket med bogføringen af leverandør-konti. Da Tech Data fortalte den amerikanske børs om sagen, fik det selskabets aktier til at falde med 10 procent i værdi.

Sagen sætter sig også spor i det danske regnskab, hvor revisionsselskabet Ernst & Young tager forbehold for mulige justeringer af regnskabet, alt efter hvordan den britiske svindelsag udvikler sig.

Læs også:
Tech Data: Vi bliver i Danmark trods gigantiske milliontab
Så meget har Tech Data tabt i Danmark
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Drukner din sikkerhed i et hav af falske advarsler?

Der er et konstant våbenkapløb i gang mellem de værktøjer, din IT-sikkerhedsafdeling har til rådighed og et stigende antal komplekse og mangeartede cybertrusler. Men når sikkerhedsinfrastrukturen udbygges, stiger kompleksiteten og mængden af advarsler også. Hermed får du svært ved at skelne mellem et stort antal falsk positive og de få – men reelle og kritiske! – advarsler, du skal prioritere at håndtere. Bliv klogere på hvordan du håndtere det.

15. juni 2021 | Læs mere


Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Premium
Test: Duer Samsungs første Pro-pc'er til noget?
Samsung Galaxy Book Pro serien er et bevis på, at de etablerede pc-producenter får sig en formidabel udfordrer i den sydkoreanske supersværvægter.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Er det nu? Eller skal vi vente? Optimér udskiftning af servere i koncernen
Denne analyse giver dig svar på, hvordan du rammer ”the sweet spot”, der sikrer maksimal udnyttelse af eksisterende hardware i koncernens IT-miljø, inden du skifter til nye servere.