Artikel top billede

(Foto: Top 100 201120110928Foto: Torben Klint /)

Her er Danmarks tre bedste it-konsulentfirmaer

Top 100 2013 Tre konsulent-firmaer er med i opløbet om at blive Danmarks bedste.

Danmarks for tidens bedste it-konsulenthuse hedder PA Consulting, ProData Consult og Implement Consulting Group.

Det viser Computerworlds Top 100-analyse, der vurderer Danmarks it-firmaer ud fra en række udvalgte regnskabs-nøgletal, der indikerer selskabets helbred og vækst-niveau.

Med i beregningerne har været regnskaberne fra 21 it-konsulenthuse, der befinder sig i en branche, hvor indtjeningen er under pres. Det kan du læse mere om her.

Helt i toppen finder vi imidlertid de tre solide it-konsulenthuse, som er med i opløbet om at vinde titlen som Danmarks bedste konsulenthus.

De er:

Implement Consulting Group
Implement Consulting Group med cirka 220 ansatte omsatte i 2012 for 371,8 millioner kroner.

Det nordsjællandske selskab fik en vækst i omsætningen på 12,2 procent, en overskudsgrad på 17,3 procent og en afkastningsgrad på 20,8 procent.

Det medarbejder-ejede konsulenthus er med andre ord en ganske solid forretning, der har haft Niels Olaf Ahrengot i spidsen som administrerende direktør - managing partner - siden begyndelsen af 2010.

ProData Consult
ProData Consult med hovedsæde i Hvidovre ved København er den klart mindste af de tre bedste konsulentfirmaer i Danmark - i hvert fald når det gælder antallet af ansatte.

Det skyldes, at selskabet bygger på en plan om at have få fastansatte og rigtigt mange freelancere, hvilket skulle øge fleksibiliteten og navigationsmulighederne for selskabet.

ProData Consult vandt i 2005 prisen som Danmark bedste it-virksomhed, da selskabet rendte med den samlede sejr i årets Top 100-konkurrence.

Det kan du læse mere om her.

ProData med omkring 30 ansatte i Danmark har afdelinger i Danmark, Sverige, Norge, Holland og Polen.

Søren Nordal Rode Sørensen har været administrerende direktør i selskabet siden foråret 2009, og selskabet kom sidste år ud med et overskud efter skat på 13,7 millioner kroner på en omsætning på 292,5 millioner kroner.

Selskabets omsætning er steget med 5,2 procent, mens overskudsgraden er på 6,4 procent og afkastningsgraden 27,1 procent.

PA Consulting Group
PA Consulting Group med hovedsæde i det mondæne Tuborg Havn i det nordlige København, har længe hørt blandt sværvægterne i den danske konsulent-industri.

Moderselskabet til det medarbejder-ejede konsulenthus hører hjemme i Storbritannien, hvor det blev grundlagt helt tilbage i 1943.

Frank Madsen har været administrerende direktør - managing partner - for det danske selskab siden sommeren 2011.

PA Consulting Groups omsætning ligger på 296,5 millioner kroner, hvilket svarer til en stigning på 1,7 procent.

Selkabet landede efter skat et overskud på 29,4 millioner kroner, hvilket svarer til en overskudsgrad på 13,8 procent.

Blandt de øvrige nominerede konsulenthuse finder vi Zenit Consult, det lille Ahoc og store Accenture.

Computerworld kårer vinderen af Top 100 den 27. september.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere