Artikel top billede

Fra i dag kan forhandlere købe Surface - gennem Atea og Dustin

De to storforhandlere bliver de første, der skal stå for at sælge Microsofts tablet-computer til erhvervskunder.

Som ventet udvider Microsoft nu sin danske distribution og salg af de to varianter af tablet-computeren Surface - RT og Pro - som indtil nu kun har været tilgængelig via it-supermarkeder som Elgiganten, ComputerCity, Expert og Fona.

Fra og med i dag kan kunder også købe Surface gennem de to store forhandlere Atea og Dustin, som får status som autoriserede forhandlere af Surface-tabletten.

Dermed gør Microsoft for alvor Surface-pc'erne tilgængelige for erhvervskunderne i det såkaldte kommercielle forretningssegment. Det bliver distributørerne Also og Tech Data, der skal stå for distributionen, mens Atea og Dustin står for arbejdet med det egentlige salg.

"Atea og Dustin er blandt andet valgt ud fra, at de er vant til at håndtere store mængder af hardware."

Microsoft skuffer dermed både de forhandlere og distributører, som havde sat næsen op efter en fuld udrulning af Surface-salget, så også mindre forhandlere og partnere kunne sætte Surface på butikshylden.

Ifølge divisionsdirektør i Microsoft Danmark Martin Thorning Hansen er valget faldet på Atea og Dustin på grund af deres størrelse, og fordi de begge dækker hele det nordiske marked.

Hvad siger I til jeres mindre partnere, hvis de spørger, hvorfor det skal være forbeholdt Atea Og Dustin at sælge Surface?

"Atea og Dustin er blandt andet valgt ud fra, at de er vant til at håndtere store mængder af hardware, og at de dækker hele Norden. I min optik bruger de mindre partnere også i dag at købe fra andre, når de går ud og hjælper en kunde. Så det er en naturlig start på vores udrulning af Surface. Men vi har tænkt os at tilføje flere partnere med tiden. Men her i første fase har vi forsøgt at gøre det så snævert som muligt, for at vi kan kontrollere det i den forstand at det skal være nordisk og stort," siger Martin Thorning Hansen.

Kan mindre forhandlere så henvende sig til Also og Tech Data og bestille Surface hjem?

"Nej. Hvis der er andre partnere, der har en sag, hvor en kunde vil købe en Surface, må partneren eller kunden købe hos Dustin eller Atea."

Risikerer I ikke, at mindre partnere bliver knotne over, at de må henvise deres kunder til en konkurrent? Hvilke overvejelser har I gjort jer om det?

"Ikke andet, end at vi selvfølgelig hele tiden tager de forhandlere, som viser interesse for vores produkter, med i vores overvejelser. Vi kan ikke på det her tidspunkt - fordi det er en del af planen - bare lukke op for hvem som helst, der vil sælge det her produkt. Det er stadig et meget nyt produkt, så der er en masse ting om, hvordan man håndterer og lægger ordrer hos os, som kræver en masse papirer og en masse arbejde."

Så når du taler om en plan, så er det en plan, der er lagt i Redmond (Microsofts hovedkvarter i USA, red.)?

"Ja, det er det bestemt. Det er en plan for hele vores organisation."

Er der en tidshorisont på, hvornår I så går bredere ud i kanalen med Surface?

"Ja, det er der. Men den information har jeg ikke endnu," siger Martine Thorning.

Han indrømmer samtidig, at Microsofts salgsstrategi for Surface ikke er designet til at skabe jubel hos mindre forhandlere.

"Jeg er godt klar over, at mindre partnere kunne have håbet på, at det var dem, vi havde lanceret med. Men det er en strategisk beslutning. Det er vi selvfølgelig kede af, men vi håber, vi kommer til at samarbejde med alle partnere om Surface på et tidspunkt," slutter Martin Thorning Hansen.

Læs også:

Fra fun til fiasko: Her er den totale nedtur for Windows RT
Analytiker: Microsoft skyder sig selv i foden
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Dansk e-sportsplatform får plads i det eftertragtede Y Combinator: "Vores første mål er at nå en årlig omsætning på 100 millioner dollar"
Den nystartede danske virksomhed Gamerpay vil gøre det sikkert og nemt at handle med digitale udsmykninger i computerspillet Counter-Strike. Det er der så mange penge og tro på, at startup-virksomheden med fem danskere har fået en plads hos iværksætterskolen Y Combinator. Nu venter global ekspansion.
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Når AI sætter sig ved rattet: Sådan passer infrastrukturen på sig selv
Selvkørende IT-infrastruktur styrker skaleringsmuligheder og ressourceudnyttelse. Dette whitepaper giver overblik over proces og muligheder.