Artikel top billede

Telepolitiker: Kommunerne skal stille skrappere fiberkrav

For at Danmark kan få et lynhurtigt internet på landsplan, må kommunerne må tage et større ansvar for langsigtede investeringer, mener it-politiker.

It- og teleordfører Pernille Vigsø Bagge fra SF takker for Computerworld-læsernes forslag til at skabe en bedre og mere nuanceret it-politisk debat, end det var tilfældet med et ganske fordomsfuldt blogindlæg for nyligt.

Pernille Vigsø Bagge forklarer, at læser-prioriteringerne går rigtig godt i spænd med hendes egne fokusområder.

"Jeg har selv styrkelse af it-undervisningen og fiber til hele landet som højeste prioriteter," forklarer hun til Computerworld.

Skal på fiber-banen

Med hensyn til fiber, så mener hun, at der snildt kan tages større ansvar ude i kommunerne.

"Det er uholdbart, at det er gravepriser, der forhindrer hurtigt internet i hele landet. Det er en omkostning, som skal ses som en meget langsigtet investering, som kommunerne skal tage på sig som opgave," opfordrer it-politikeren fra SF.

Hun peger også på, hvordan den udfordring skal løftes ude i kommunerne:

"I deres udbud kan kommunerne stille klare krav til udbyder, og det skal de gøre. Nu," opfordrer it-politikeren fra SF.

Pernille Vigsø Bagge tilføjer samtidigt, at hun vil arbejde for, at regeringen skal forpligte Kommunernes Landsforening (KL) på, at kommunerne har et ansvar for at stille krav til udbyderne.

Lærerne skal være mere it-skarpe

Udover at være it- og teleordfører for SF sidder Pernille Vigsø Bagge også som undervisningsordfører for det regeringsbærende parti.

Og på det områder mener hun, at der er en rigtig god sammenhæng med informationsteknologien.

"Lærere i grundskolen skal have et systematisk kompetenceløft i forhold til brugen af it i undervisningen. Det er der heldigvis også taget højde for i den nye folkeskolereform, hvor der både er afsat ressourcer til efteruddannelse og til it specifikt," udtaler Pernille Vigsø Bagge.

"Som både folkeskole- og it-ordfører kan jeg holde et vågent øje med, hvordan udviklingen går i folkeskolen - og det vil jeg gøre," fortsætter hun.

Hun tilføjer, at også andre steder i uddannelsessektoren skal it implementeres på højere niveau, end det sker i dag.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Efter kæmpeinvestering: Danske Dixa skal firdoble antallet af udviklere
På halvandet år skal det unge it-selskab Dixa firdoble holdet af produktudviklere fra 75 til 300. Sådan lyder ambitionen hos det danske selskab, der netop har modtaget en kapitalindsprøjtning på 660 millioner kroner.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Sådan får du maksimal værdi af serverudskiftning i SMV-organisationen
I denne analyse får du viden om, hvornår du udskifter hardware i den mellemstore virksomhed, så du optimerer værdien af både den eksisterende og kommeunde investering.