Dansk opstartsvirksomhed med kurs mod himmelen

Et lille dansk startup har netop sikret sig en investering på lidt over 15 millioner kroner fra stort ventureselskab samt prominente stiftere fra Facebook og Instagram. Læs her, hvordan det kunne gå så godt.

"Vi bygger Opbeat, så udviklere kan bruge tid på at udvikle - og ikke vedligeholde."

Sådan lyder visionen fra danskerne bag en af de hotteste opstartsvirksomheder lige nu. 

Danske Opbeat er på bare et år gået fra en vision til at have fået opbakning fra nogle af de tungeste folk i branchen - og det endog uden at have et færdigt produkt klar endnu.

"Det er frustrerende, at man skal bygge interne applikationer og bruge så meget tid på alt det bagvedliggende, når man som it-udvikler egentlig bare gerne vil bygge noget nyt," fortæller Rasmus Makwarth, der er stifter og direktør hos Opbeat. 

Nærmere bestemt går idéen ud på et cloud-baseret hosted kontrolcenter, der kan håndtere forskellige web-aktiviteter på daglig basis, og som kan blive sat op på få minutter til gavn for udviklere verden over. 

Blæst helt omkuld
Rasmus Makwarth fik ideen, da han selv tidligere arbejde på forskellige web-projekter.

Her fortæller han, hvordan han selv oplevede frustrationerne med ikke blot at skulle udvikle et nyt system, men samtidig også skulle holde styr på alt det bagvedliggende.

En lang historie kort - for nyligt blev idéen omsat til en regulær investering på over 15 millioner kroner fra Balderton Capital, en stor London-baseret venturekapitalfond.

"Det er fantastisk, og jeg må tilstå, at det går meget hurtigt lige nu," siger Rasmus Makwarth.

Den store investering kommer i kølvandet på, at flere prominente investorer, også kaldet angels, har kastet sin kærlighed på projektet.

Blandt investorerne finder vi: 

Andrew McCollum - medstifter af Facebook
Mike Krieger - medstifter af Instagram
Andreas Ehn - tidligere CTO for Spotify
Steffan Christensen - medstifter af 23
Thomas Madsen-Mygdal - tidlig investor i Podio

"Det har været virkelig fedt og overvældende at få dem om bord, og de kan både hjælpe ud fra et forretnings- og produktperspektiv, og derudover er de jo med til at validere vores projekt udadtil," siger han.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Cyberkriminelle har fået et nyt våben - og det virker: Derfor vælger mange flere hackede virksomheder at betale hackerne
Interview: 2020 har været et hårdt år på cybersikkerhedsområdet. Og situationen spidser nu til, efter en ny kynisk tendens er eksploderet gennem året. Og den forsvinder ikke igen, spår sikkerheds-ekspert Peter Kruse.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.