Dansk firma jubler: Nu snupper vi Microsofts kunder

Direktøren i danske e-conomic satser på, at Microsofts nye version af økonomisystemet C5 vil skræmme kunder over på deres platform.

Direktøren i det danske it-firma e-conomic, Torben Frigaard Rasmussen, har svært ved at få armene ned.

Mandag i denne uge annoncerede Microsoft, at man skifter teknologisk platform i det populære danske økonomisystem C5, som i fremtiden skal køre på den mere tidssvarende teknologi fra søsterproduktet NAV (det tidligere Navision).

Det åbner nye forretningsmuligheder for e-conomic. For den nye C5 er ganske enkelt alt for avanceret for især de helt små kunder. De vil i stedet søge hen mod alternative produkter som for eksempel hans eget e-conomic, lyder det fra Torben Frigaard Rasmussen.

"Der er titusindvis af firmaer, som er på den nuværende C5-løsning, hvor selv en nedskaleret version af deres Navision-produkt er et voldsomt overkill," siger Torben Frigaard Rasmussen.

Han understreger, at han er fuld af beundring for den succes, som C5 har haft, siden produktet blev introduceret tilbage i 1994. Men han tvivler stærkt på, at successen kan fortsætte.

"Det er fantastisk, hvad Navision og Damgaard er lykkedes med, ligesom der er bygget en kæmpe kundebase op, men vi ser det samtidig i al ydmyghed som en kæmpe opportunity for os. Når Microsoft nu melder klart ud, at C5 er helt væk fra markedet om nogle år, vil der være ganske mange firmaer, der vil overveje, hvad de så skal. Så det er en udmelding, vi hilser velkommen. Det vil jeg da ikke lægge skjul på," siger han.
"Det er en udmelding, vi hilser velkommen. Det vil jeg da ikke lægge skjul på"

E-conomic, som for nylig blev solgt til kapitalfonden HgCapital,  har de seneste fem år oplevet voldsom vækst og har i dag mere end 150.000 kunder på verdensplan, hvoraf omkring 50.000 er danske virksomheder. Til sammenligning har Microsoft i dag omkring 80.000 C5-kunder. Men den balance kan hurtigt ændre sig, hvis e-conomic fortsætter sin vækst i det hidtidige tempo.

Ifølge Torben Frigaard Rasmussen ser en del tidligere C5-forhandlere nu forretningsmuligheder i at konvertere kundernes data over til e-conomic.

"Vi ser mange firmaer, der gerne vil have rådgivning om, hvad de skal vælge. Vi ser også løsninger med apps og tredjepart-software, hvor du som kunde kan bygge din egen lille mini-ERP-løsning, der kan kombineres med CRM, webshop og tidsregistrering. I det kølvand opstår der en salgskanal for os. Det er måske ikke de traditionelle C5-huse, men så er der andre firmaer, som bygger noget software, som integrerer til blandt andet e-conomic, som så kan løse endnu flere opgaver for små og mellemstore virksomheder," siger han.


Læs også:

Microsoft skrotter dansk it-klassiker

Billige NAV-licenser lægger pres på C5-forhandlere
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2021

Gennem målrettede opkøb og egenudvikling tilbyder SAP i dag en produktpalette, der blandt andet omfatter avancerede analyseredskaber, HR-systemer og helt- eller delvist cloud-baserede løsninger. Få muligheden for at møde erfarne it-folk, der kan hjælpe dig videre på din SAP-rejse.

13. april 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021 - trends, teknologi, innovation og organisationsformer

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

15. april 2021 | Læs mere


Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


Premium
Microsoft bekræfter gigant-opkøb af AI-selskabet Nuance
Nuance Communication, der blandt andet har leveret teknologi til Apples Siri, er blevet opkøbt af Microsoft, der mandag eftermiddag bekræfter handlen.
Computerworld
Gigantisk datalæk: 600.000 danskeres Facebook-data offentliggjort på hackerforum
Data om 533 millioner Facebook-brugere på verdensplan er i weekenden blev lækket på hackerforum.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Data fra 45.000 virksomheder: Sådan lykkes den digital transformation
Digital transformation medfører gennemgribende forandringer og lykkes kun, hvis du får kunder og medarbejdere med på vognen. Denne hvidbog fra Zendesk konkluderer på data fra 45.000 virksomheder, hvornår processen lykkes – og hvornår den ikke gør.