Artikel top billede

Dansk firma jubler: Nu snupper vi Microsofts kunder

Direktøren i danske e-conomic satser på, at Microsofts nye version af økonomisystemet C5 vil skræmme kunder over på deres platform.

Direktøren i det danske it-firma e-conomic, Torben Frigaard Rasmussen, har svært ved at få armene ned.

Mandag i denne uge annoncerede Microsoft, at man skifter teknologisk platform i det populære danske økonomisystem C5, som i fremtiden skal køre på den mere tidssvarende teknologi fra søsterproduktet NAV (det tidligere Navision).

Det åbner nye forretningsmuligheder for e-conomic. For den nye C5 er ganske enkelt alt for avanceret for især de helt små kunder. De vil i stedet søge hen mod alternative produkter som for eksempel hans eget e-conomic, lyder det fra Torben Frigaard Rasmussen.

"Der er titusindvis af firmaer, som er på den nuværende C5-løsning, hvor selv en nedskaleret version af deres Navision-produkt er et voldsomt overkill," siger Torben Frigaard Rasmussen.

Han understreger, at han er fuld af beundring for den succes, som C5 har haft, siden produktet blev introduceret tilbage i 1994. Men han tvivler stærkt på, at successen kan fortsætte.

"Det er fantastisk, hvad Navision og Damgaard er lykkedes med, ligesom der er bygget en kæmpe kundebase op, men vi ser det samtidig i al ydmyghed som en kæmpe opportunity for os. Når Microsoft nu melder klart ud, at C5 er helt væk fra markedet om nogle år, vil der være ganske mange firmaer, der vil overveje, hvad de så skal. Så det er en udmelding, vi hilser velkommen. Det vil jeg da ikke lægge skjul på," siger han.

"Det er en udmelding, vi hilser velkommen. Det vil jeg da ikke lægge skjul på"

E-conomic, som for nylig blev solgt til kapitalfonden HgCapital,  har de seneste fem år oplevet voldsom vækst og har i dag mere end 150.000 kunder på verdensplan, hvoraf omkring 50.000 er danske virksomheder. Til sammenligning har Microsoft i dag omkring 80.000 C5-kunder. Men den balance kan hurtigt ændre sig, hvis e-conomic fortsætter sin vækst i det hidtidige tempo.

Ifølge Torben Frigaard Rasmussen ser en del tidligere C5-forhandlere nu forretningsmuligheder i at konvertere kundernes data over til e-conomic.

"Vi ser mange firmaer, der gerne vil have rådgivning om, hvad de skal vælge. Vi ser også løsninger med apps og tredjepart-software, hvor du som kunde kan bygge din egen lille mini-ERP-løsning, der kan kombineres med CRM, webshop og tidsregistrering. I det kølvand opstår der en salgskanal for os. Det er måske ikke de traditionelle C5-huse, men så er der andre firmaer, som bygger noget software, som integrerer til blandt andet e-conomic, som så kan løse endnu flere opgaver for små og mellemstore virksomheder," siger han.

Læs også:

Microsoft skrotter dansk it-klassiker

Billige NAV-licenser lægger pres på C5-forhandlere
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Trusselsvurderinger – hvorfor er de så forskellige?

19. december 2023 | Læs mere


Secure Access Service Edge - SASE: Sådan styrker du netværkssikkerhed i skyen og skaber et robust cyberforsvar

Bliv klogere på nogle af de udfordringer, som en SASE-løsning effektivt kan håndtere. Du får inspiration til, hvordan du implementerer en cloudbaseret SASE-strategi i din organisation – og hvorfor du bør gøre det. Og så dykker vi ned i nogle af de trends og tendenser, som betyder, at mange virksomheder og organisationer udskrifter deres klassiske netværkssikkerhedstilgang med en SASE-strategi.

16. januar 2024 | Læs mere