Artikel top billede

Dansk firma jubler: Nu snupper vi Microsofts kunder

Direktøren i danske e-conomic satser på, at Microsofts nye version af økonomisystemet C5 vil skræmme kunder over på deres platform.

Direktøren i det danske it-firma e-conomic, Torben Frigaard Rasmussen, har svært ved at få armene ned.

Mandag i denne uge annoncerede Microsoft, at man skifter teknologisk platform i det populære danske økonomisystem C5, som i fremtiden skal køre på den mere tidssvarende teknologi fra søsterproduktet NAV (det tidligere Navision).

Det åbner nye forretningsmuligheder for e-conomic. For den nye C5 er ganske enkelt alt for avanceret for især de helt små kunder. De vil i stedet søge hen mod alternative produkter som for eksempel hans eget e-conomic, lyder det fra Torben Frigaard Rasmussen.

"Der er titusindvis af firmaer, som er på den nuværende C5-løsning, hvor selv en nedskaleret version af deres Navision-produkt er et voldsomt overkill," siger Torben Frigaard Rasmussen.

Han understreger, at han er fuld af beundring for den succes, som C5 har haft, siden produktet blev introduceret tilbage i 1994. Men han tvivler stærkt på, at successen kan fortsætte.

"Det er fantastisk, hvad Navision og Damgaard er lykkedes med, ligesom der er bygget en kæmpe kundebase op, men vi ser det samtidig i al ydmyghed som en kæmpe opportunity for os. Når Microsoft nu melder klart ud, at C5 er helt væk fra markedet om nogle år, vil der være ganske mange firmaer, der vil overveje, hvad de så skal. Så det er en udmelding, vi hilser velkommen. Det vil jeg da ikke lægge skjul på," siger han.

"Det er en udmelding, vi hilser velkommen. Det vil jeg da ikke lægge skjul på"

E-conomic, som for nylig blev solgt til kapitalfonden HgCapital,  har de seneste fem år oplevet voldsom vækst og har i dag mere end 150.000 kunder på verdensplan, hvoraf omkring 50.000 er danske virksomheder. Til sammenligning har Microsoft i dag omkring 80.000 C5-kunder. Men den balance kan hurtigt ændre sig, hvis e-conomic fortsætter sin vækst i det hidtidige tempo.

Ifølge Torben Frigaard Rasmussen ser en del tidligere C5-forhandlere nu forretningsmuligheder i at konvertere kundernes data over til e-conomic.

"Vi ser mange firmaer, der gerne vil have rådgivning om, hvad de skal vælge. Vi ser også løsninger med apps og tredjepart-software, hvor du som kunde kan bygge din egen lille mini-ERP-løsning, der kan kombineres med CRM, webshop og tidsregistrering. I det kølvand opstår der en salgskanal for os. Det er måske ikke de traditionelle C5-huse, men så er der andre firmaer, som bygger noget software, som integrerer til blandt andet e-conomic, som så kan løse endnu flere opgaver for små og mellemstore virksomheder," siger han.

Læs også:

Microsoft skrotter dansk it-klassiker

Billige NAV-licenser lægger pres på C5-forhandlere
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Finn Krusholm stopper som topchef for Apps People og skal stå i spidsen for nyt dansk sikkerhedsfirma: "Jeg er gået fra at tabe alt til at skabe en fremadstormende virksomhed"
Interview: Nu skal Finn Krusholm indtage rollen som topchef i virksomhed Tricent Security Group, og dermed bliver det farvel til rollen som topchef Apps People, hvor han dog vil fortsætte som hovedaktionær.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan prioriterer IT-sikkerhedschefernes indsatsen i 2021
I denne undersøgelse fra F-Secure giver knap 2.000 ledende personer på tværs af hele Europa deres bud på, hvor de vil prioritere indsatsen i år – og hvad de opfatter som virksomhedernes mest presserende udfordringer på cybersikkerhedsfronten.