Artikel top billede

Dansk firma jubler: Nu snupper vi Microsofts kunder

Direktøren i danske e-conomic satser på, at Microsofts nye version af økonomisystemet C5 vil skræmme kunder over på deres platform.

Direktøren i det danske it-firma e-conomic, Torben Frigaard Rasmussen, har svært ved at få armene ned.

Mandag i denne uge annoncerede Microsoft, at man skifter teknologisk platform i det populære danske økonomisystem C5, som i fremtiden skal køre på den mere tidssvarende teknologi fra søsterproduktet NAV (det tidligere Navision).

Det åbner nye forretningsmuligheder for e-conomic. For den nye C5 er ganske enkelt alt for avanceret for især de helt små kunder. De vil i stedet søge hen mod alternative produkter som for eksempel hans eget e-conomic, lyder det fra Torben Frigaard Rasmussen.

"Der er titusindvis af firmaer, som er på den nuværende C5-løsning, hvor selv en nedskaleret version af deres Navision-produkt er et voldsomt overkill," siger Torben Frigaard Rasmussen.

Han understreger, at han er fuld af beundring for den succes, som C5 har haft, siden produktet blev introduceret tilbage i 1994. Men han tvivler stærkt på, at successen kan fortsætte.

"Det er fantastisk, hvad Navision og Damgaard er lykkedes med, ligesom der er bygget en kæmpe kundebase op, men vi ser det samtidig i al ydmyghed som en kæmpe opportunity for os. Når Microsoft nu melder klart ud, at C5 er helt væk fra markedet om nogle år, vil der være ganske mange firmaer, der vil overveje, hvad de så skal. Så det er en udmelding, vi hilser velkommen. Det vil jeg da ikke lægge skjul på," siger han.

"Det er en udmelding, vi hilser velkommen. Det vil jeg da ikke lægge skjul på"

E-conomic, som for nylig blev solgt til kapitalfonden HgCapital,  har de seneste fem år oplevet voldsom vækst og har i dag mere end 150.000 kunder på verdensplan, hvoraf omkring 50.000 er danske virksomheder. Til sammenligning har Microsoft i dag omkring 80.000 C5-kunder. Men den balance kan hurtigt ændre sig, hvis e-conomic fortsætter sin vækst i det hidtidige tempo.

Ifølge Torben Frigaard Rasmussen ser en del tidligere C5-forhandlere nu forretningsmuligheder i at konvertere kundernes data over til e-conomic.

"Vi ser mange firmaer, der gerne vil have rådgivning om, hvad de skal vælge. Vi ser også løsninger med apps og tredjepart-software, hvor du som kunde kan bygge din egen lille mini-ERP-løsning, der kan kombineres med CRM, webshop og tidsregistrering. I det kølvand opstår der en salgskanal for os. Det er måske ikke de traditionelle C5-huse, men så er der andre firmaer, som bygger noget software, som integrerer til blandt andet e-conomic, som så kan løse endnu flere opgaver for små og mellemstore virksomheder," siger han.

Læs også:

Microsoft skrotter dansk it-klassiker

Billige NAV-licenser lægger pres på C5-forhandlere
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2022: Digitalisering, sikkerhed og strategi

Hvordan bruger A.P. Møller - Mærsk cloud? Hvordan sikrer digitalisering at TV 2 kan konkurrere med streaming-tjenesterne? Og er din organisation klædt på til at håndtere et DDoS-angreb? Svarerne får du på Computerworld Summit 2022: En hel dag til dig der arbejder professionelt med it.

17. maj 2022 | Læs mere


Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?