Jeg vil ikke betale for nyheder

Klumme: Jeg elsker at læse og blive klogere. Men jeg kunne ikke drømme om at betale for de nuværende netaviser.

Jeg er den oplagte kunde til netavisernes betalingstjenester. Men jeg gider ikke betale. Og det har egentlig undret mig.
 
Jeg er gammel avisjournalist og identificerer mig, som så mange andre tidligere journalister, stadig med faget, selvom jeg forlod det for snart 15 år siden. Men jeg elsker stadig at læse og blive klogere.

Jeg bruger dagligt en time på netaviserne. Jeg er manden bag den allerførste udgave af Politiken.dk, og jeg har bjerge af sympati for netavisernes behov for indtjening. Så jeg burde være den første til at købe abonnement.

Men jeg kunne ikke drømme om at gøre det.

Jeg betaler ellers for så meget andet på nettet. Også nyheder.

Men det er nyheder, der relaterer sig til mit professionelle virke. Netaviserne relaterer sig angiveligt til mit virke som samfundsborger. Og så alligevel ikke.

For nyhederne om samfundet er blandet i en skøn vælling af madanmeldelser, finurlige historier fra den store verden, sport, biografnyheder, kændissladder og alt for meget andet.

Og helt ærligt: Det meste af det findes i overmål så mange andre steder på nettet. Faktisk i endnu bedre versioner. Der er special-sites om det hele: Sport, Film, Kendisser, Musik, Mad og Sjove historier fra verden.

Der var engang
Netaviserne efteraber de papiraviser, der var engang: De bringer lidt af det hele i deres helt eget miks. Der er masser af gentagelser fra andre medier uden henvisning til originalen. Og det hele er pakket ind i avisens egen stil.

Det fungerede fint på tryk. Men det fungerer ikke på nettet.

Artiklen fortsætter på næste side...




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere





mest debatterede artikler

Premium
IBM klar med nyt selskab i Danmark: Vil overflytte stort antal medarbejdere fra infrastruktur-forretningen
IBM opretter nyt selskab i Danmark som led i stor opsplitning af selskabet i hele verden. En stort antal medarbejdere skal flyttes over i IBM Ocean.
Computerworld
Nokia tog afsked med tusindvis af ansatte efter kæmpe nedtur: Sådan går det for dem i dag
Mere end 21.000 forlod Nokia under selskabets nedtur, som også ramte hårdt i Danmark. Nu har forskere undersøgt, hvordan det er gået for de tidligere Nokia-folk.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Fri medarbejdermobilitet - med digital bodyguard
Om at gå fra adgangsstyring på personniveau til adgangsstyring på desktopniveau. I takt med at flere og flere medarbejdere arbejder remote og logger på jeres systemer og netværk uden for virksomhedens sikkerhedsværn, risikerer de at efterlade døren til forretningen på klem. Dermed bliver endpoints som pc’ere, Mac’s og servere et oplagt mål for hackere, som vil ind i virksomhedens infrastruktur. I blandt sker det også, at medarbejdere udnytter deres privilegerede adgangsrettigheder til skadelige formål. Det er derfor mere aktuelt end nogensinde at rette opmærksomheden mod jeres endpoints og de rettigheder, der ligger her.