Atea taber klage: Må vinke farvel til 280 millioner

Klagenævn sætter endeligt punktum i en langstrakt udbudssag om levering af netværksløsninger til staten for 280 millioner kroner.

Et langstrakt slagsmål om leverance af netværksudstyr for 280 millioner kroner til en række statslige institutioner som politiet, Skat mm. ser nu ud til at være endeligt overstået, efter at Klagenævnet for Udbud har afvist en klage fra forhandlergiganten Atea.

Millionordren, der er Danmarks største på området, blev i sommeren 2012 sendt i udbud af Moderniseringsstyrelsen under Finansministeriet.

Atea krævede i sin klage, at Moderniseringsstyrelsen skulle annullere aftalen med Axcess, der vandt ordren i konkurrence med netop Atea og et konsortium bestående af firmaerne Eltel og Comm2ig.

Ifølge kendelsen fra klagenævnet var Ateas tilbud det billigste af de tre, men Moderniseringsstyrelsen vurderede, at kvaliteten i Axcess' tilbud var så meget bedre, at valget faldt på Axcess.

Atea påstod i sin klage, at Moderniseringsstyrelsen havde overtrådt EU's udbudsdirektiv ved blandt andet at have indskrevet kvalitet som en del af grundlaget for tildeling af millionaftalen. Atea mente i øvrigt også, at der var fejl i den metode, som Moderniseringsstyrelsen havde benyttet til at vurdere de tilbud, der var kommet ind.

I kendelsen fra klagenævnet kan man også læse, at Atea mente, at Moderniseringsstyrelsen burde have afvist det vindende tilbud fra Axcess, fordi det efter Ateas opfattelse ikke levede op til udbudskravene.

I sin kendelse afviser klagenævnet blankt klagerne fra Atea, og dermed er der sat punktum for en udbudssag, som også tidligere har udløst slagsmål om både indholdet af udbuddet og retten til at afgive tilbud.

Netdesign blev siet fra
Før Axcess overtog leverancerne af netværksudstyr, var det TDC-ejede Netdesign, der havde aftalen med staten. Netdesign blev dog allerede i sensommeren 2012 siet fra under prækvalifikationen til udbuddet. Det første også til en sag i Klagenævnet for Udbud, som Netdesign dog tabte med et brag.

Det kan du læse om her.

Da staten i slutningen af november 2012 endeligt lagde sig fast på Axcess som ny leverandør, kom klagen fra Atea. Det truede en overgang med at sætte en stopper for de statslige indkøb af netværk.

Endnu en gang måtte klagenævnet i sving, og i januar i år bestemte nævnet, at Ateas klage ikke skulle have opsættende virkning.

Dermed kunne Axcess begynde at levere udstyr på aftalen, der som nævnt forventes at indbringe en omssætning på op mod 280 millioner kroner.

Computerworld arbejder på at få en kommentar fra Atea til kendelsen i Klagenævnet for Udbud.

Læs også:

Staten blæser på Atea-klage

Fiasko: Derfor tabte NetDesign kæmpeaftale på gulvet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2020

Siden 2006 har vi hvert år kåret Årets CIO - en pris der kaster lys over det fantastiske arbejde, der bliver gjort rundt omkring i de danske organisationer for at høste det store forretnings-potentiale, der kan drives ud af it og digitalisering.

01. december 2020 | Læs mere


Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Her er Microsofts planer med Windows for 2021: Pønser på fire nye versioner
Windows 10 vil udkomme i et væld af nye afskygninger i det kommende år. Få overblikket her.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.