SKI afviser alle planer om pc-monopol

Der kommer mere end én leverandør på en kommende kæmpe-aftale om offentlige pc-indkøb, lyder det fra SKI.

Staten og Kommunernes Indkøbsservice (SKI) afviser, at man har planer om at gøre en kommende milliardaftale for offentlige pc-indkøb til en monopol-aftale, hvor kun én forhandler får mulighed for at levere til de offentlige kunder.

"For mig er det vigtigt at slå fast, at vi ikke lægger op til en monopolaftale. Den nye aftale er et supplement til andre offentlige indkøbsaftaler, og denne her vil være en frivillig aftale," siger udbudsdirektør i SKI Christian Lunding.

Han peger samtidig på, at SKI ud over den nye aftale også har to såkaldt forpligtende aftaler om pc-indkøb, som i alt 58 kommuner har tilsluttet sig.

Dermed afviser SKI kritik fra en række leverandører, som frygter, at den kommende pc-aftale vil undergrave de offentlige indkøberes valgfrihed og reelt sætte konkurrencen ud af kraft.
"Alt peger på, at vi kommer med et udbudsdesign med tre leverandører, som formentlig vil være forhandlere."
   Christian Lunding, udbudsdirektør, SKI

Den nye pc-aftale skal ifølge Computerworlds oplysninger erstatte to eksisterende aftaler for computere (02.04) og computer-standardarbejdspladser (02.02).

Christian Lunding fortæller, at SKI arbejder på at få en aftale med et bredt sortiment af pc'er fra flere forskellige producenter. Den nye aftale vil "meget snart" blive sendt i udbud, siger han.

"Vi forventer om ikke ret lang tid at kunne offentliggøre en prækvalifikation, baseret på de tilbagemeldinger, vi har fået fra kunder og leverandører," siger Christian Lunding.

De leverandører, som vi har talt med, siger, at SKI lægger op til en monopolaftale. Hvordan kan de have fået den opfattelse?

"Det har jeg ingen idé om. Vi har talt med leverandører, og vi har talt med kunder i vores indledende research til, hvordan vi skal lave den her aftale. Der kan være mange forståelser af, hvad der er blevet sagt, men faktum er, at når vi har samlet trådene, er vi nået frem til, at vi kan lave en aftale som vil være velfungerende med tre leverandører. Det er det, vi arbejder hen imod lige nu."

Artiklen fortsætter på næste side...


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
En onsdag i juni bliver DSB's it-systemer ramt af et 48 timer langt nedbrud: "Min første tanke er, at vi må være ramt af et DDoS-angreb"
Få historien om, hvordan DSB fandt løsningen på det to dage lange nedbrud, som selskabet blev ramt af 24. juni klokken 14.45.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Hybrid infrastruktur giver Jutlander Banks medarbejdere mere tid til kunderne
Hos Jutlander Bank sørger den nye, hybride infrastruktur fra HPE for, at bankens kunderådgivere i dag kan bruge væsentlig mere tid hos den enkelte kunde. I denne kundecase kan du få indsigt i hvordan IT-chef Kim Meling Christensen har oplevet samarbejdet med Atea og HPE – samt hvilke kundevendte fordele og muligheder for automatisering som det har givet.