Artikel top billede

"Man kan ikke drive en markedsplads med kun et skydetelt," siger formanden for de kommunale it-chefer, Jørgen Kristensen Rasch.

Danske it-chefer: Derfor vil vi have flere pc-leverandører

Det kan få alvorlige konsekvenser, hvis der bliver ryddet ud i de offentlige pc-leverandører, mener siger formanden for de kommunale it-chefer. Se her hvorfor.

Formanden for de kommunale it-chefer advarer mod at skære i antallet af leverandører på en kommende milliardaftale for det kommunale og statslige indkøb af pc'er.

"Hvis det er meningen, at man vil skabe en konkurrencesituation og få udbytte af et marked, hvor priserne flytter sig som spotpriserne på olie, er det måske smartere at have mange leverandører inde," siger Jørgen Kristensen Rasch, der ud over posten som formand for de kommunale it-chefer også er digitaliseringschef i Egedal kommune.

"Man kan ikke drive en markedsplads med kun ét skydetelt. Skal der være konkurrence i markedet, skal man skabe en markedsplads, hvor konkurrencen kan blomstre," siger han.

Advarslen kommer som reaktion på planer hos SKI (Staten og Kommunernes Indkøbsservice) om at skære i antallet af leverandører på den kommende indkøbsaftale, som skal erstatte to eksisterende pc-aftaler (02.02 & 02.04).

De eksisterende aftaler omfatter tilsammen otte forskellige leverandører.

Kun én leverandør

Ifølge Computerworlds oplysninger lagde SKI oprindeligt op til en aftale med kun én leverandør.

Men efter kritik fra blandt andet de nuværende leverandører har SKI ændret signaler og lægger nu op til en aftale med tre leverandører.

Jørgen Kristensen Rasch frygter desuden, at en aftale med færre leverandører vil låse de kommunale indkøbere fast på teknologi, der er forældet og gøre det svært at få adgang til de bedste og nyeste pc-produkter.

"Hele det her marked ændrer sig hele tiden, og så skal man passe på, at man ikke laver et system, hvor man ikke kan favne de nyeste teknologier og gadgets. Det her er et område, hvor der sker så meget udvikling, at man risikerer at forhindre producenterne i at lave bedre computere, hvis rammerne (for indkøb, red.) er alt for stramme," siger han.

"Den melding, jeg får fra mine kolleger i kommunerne, er, at vi skal have en ramme, der sikrer den skarpeste pris og den nyeste teknologi på det tidspunkt, hvor vi skal bruge det," lyder det fra Jørgen Kristensen Rasch.

Læs også:

SKI afviser alle planer om pc-monopol

It-firmaer raser: Mister pc-salg til det offentlige




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere