"Man kan ikke drive en markedsplads med kun et skydetelt," siger formanden for de kommunale it-chefer, Jørgen Kristensen Rasch.

Danske it-chefer: Derfor vil vi have flere pc-leverandører

Det kan få alvorlige konsekvenser, hvis der bliver ryddet ud i de offentlige pc-leverandører, mener siger formanden for de kommunale it-chefer. Se her hvorfor.

Formanden for de kommunale it-chefer advarer mod at skære i antallet af leverandører på en kommende milliardaftale for det kommunale og statslige indkøb af pc'er.

"Hvis det er meningen, at man vil skabe en konkurrencesituation og få udbytte af et marked, hvor priserne flytter sig som spotpriserne på olie, er det måske smartere at have mange leverandører inde," siger Jørgen Kristensen Rasch, der ud over posten som formand for de kommunale it-chefer også er digitaliseringschef i Egedal kommune.

"Man kan ikke drive en markedsplads med kun ét skydetelt. Skal der være konkurrence i markedet, skal man skabe en markedsplads, hvor konkurrencen kan blomstre," siger han.

Advarslen kommer som reaktion på planer hos SKI (Staten og Kommunernes Indkøbsservice) om at skære i antallet af leverandører på den kommende indkøbsaftale, som skal erstatte to eksisterende pc-aftaler (02.02 & 02.04).

De eksisterende aftaler omfatter tilsammen otte forskellige leverandører.

Kun én leverandør
Ifølge Computerworlds oplysninger lagde SKI oprindeligt op til en aftale med kun én leverandør.

Men efter kritik fra blandt andet de nuværende leverandører har SKI ændret signaler og lægger nu op til en aftale med tre leverandører.

Jørgen Kristensen Rasch frygter desuden, at en aftale med færre leverandører vil låse de kommunale indkøbere fast på teknologi, der er forældet og gøre det svært at få adgang til de bedste og nyeste pc-produkter.

"Hele det her marked ændrer sig hele tiden, og så skal man passe på, at man ikke laver et system, hvor man ikke kan favne de nyeste teknologier og gadgets. Det her er et område, hvor der sker så meget udvikling, at man risikerer at forhindre producenterne i at lave bedre computere, hvis rammerne (for indkøb, red.) er alt for stramme," siger han.

"Den melding, jeg får fra mine kolleger i kommunerne, er, at vi skal have en ramme, der sikrer den skarpeste pris og den nyeste teknologi på det tidspunkt, hvor vi skal bruge det," lyder det fra Jørgen Kristensen Rasch.

Læs også:

SKI afviser alle planer om pc-monopol

It-firmaer raser: Mister pc-salg til det offentlige


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Cloud-teknologi sikrede dronningens corona-tale - men DRs CIO Mikkel Müller er slet ikke færdig med cloud endnu
Uden cloud og den rette cloud-strategi havde DR ikke haft samme muligheder eller nye digitale produkter. Det fortæller CIO Mikkel Müller til Computerworld - hvor han også uddyber hvordan han ser resten af it-landskabet bevæge sig mod cloud og hvordan udviklere efterspørger de moderne værktøjer.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan gør du dig klar til at skifte til cloud-løsninger
Med cloud-baseret infrastruktur har du mulighed for at kombinere høj pålidelighed med en skalerbar tilgang. Samtidig kan du sandsynligvis også reducere kompleksiteten i dit setup og dermed opnå mærkbare forbedring inden for sikkerhed og vedligeholdelse. Selve skiftet til cloud-baseret infrastruktur kan dog være kompliceret. Både for it, men også for den organisation og forretning der skal understøttes. I denne korte ebog kan du derfor få en række ideer og indspark til at sikre at din cloud-transformation er så effektiv og sikker som mulig.