Artikel top billede

"Man kan ikke drive en markedsplads med kun et skydetelt," siger formanden for de kommunale it-chefer, Jørgen Kristensen Rasch.

Danske it-chefer: Derfor vil vi have flere pc-leverandører

Det kan få alvorlige konsekvenser, hvis der bliver ryddet ud i de offentlige pc-leverandører, mener siger formanden for de kommunale it-chefer. Se her hvorfor.

Formanden for de kommunale it-chefer advarer mod at skære i antallet af leverandører på en kommende milliardaftale for det kommunale og statslige indkøb af pc'er.

"Hvis det er meningen, at man vil skabe en konkurrencesituation og få udbytte af et marked, hvor priserne flytter sig som spotpriserne på olie, er det måske smartere at have mange leverandører inde," siger Jørgen Kristensen Rasch, der ud over posten som formand for de kommunale it-chefer også er digitaliseringschef i Egedal kommune.

"Man kan ikke drive en markedsplads med kun ét skydetelt. Skal der være konkurrence i markedet, skal man skabe en markedsplads, hvor konkurrencen kan blomstre," siger han.

Advarslen kommer som reaktion på planer hos SKI (Staten og Kommunernes Indkøbsservice) om at skære i antallet af leverandører på den kommende indkøbsaftale, som skal erstatte to eksisterende pc-aftaler (02.02 & 02.04).

De eksisterende aftaler omfatter tilsammen otte forskellige leverandører.

Kun én leverandør

Ifølge Computerworlds oplysninger lagde SKI oprindeligt op til en aftale med kun én leverandør.

Men efter kritik fra blandt andet de nuværende leverandører har SKI ændret signaler og lægger nu op til en aftale med tre leverandører.

Jørgen Kristensen Rasch frygter desuden, at en aftale med færre leverandører vil låse de kommunale indkøbere fast på teknologi, der er forældet og gøre det svært at få adgang til de bedste og nyeste pc-produkter.

"Hele det her marked ændrer sig hele tiden, og så skal man passe på, at man ikke laver et system, hvor man ikke kan favne de nyeste teknologier og gadgets. Det her er et område, hvor der sker så meget udvikling, at man risikerer at forhindre producenterne i at lave bedre computere, hvis rammerne (for indkøb, red.) er alt for stramme," siger han.

"Den melding, jeg får fra mine kolleger i kommunerne, er, at vi skal have en ramme, der sikrer den skarpeste pris og den nyeste teknologi på det tidspunkt, hvor vi skal bruge det," lyder det fra Jørgen Kristensen Rasch.

Læs også:

SKI afviser alle planer om pc-monopol

It-firmaer raser: Mister pc-salg til det offentlige
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Morten Boel Sigurdsson forlader livsværket Omada efter 21 år - nu begynder nyt kapitel: "Det er nærmest berusende spændende"
Interview: Efter 21 år har Morten Boel Sigurdsson endegyldigt forladt Omada, som han selv var med til at stifte i 1999. Teltpælene i det amerikanske er rykket op, og han og familien er tilbage i Danmark. "Der er én årsag til, at jeg stopper nu," fortæller han.
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Når AI sætter sig ved rattet: Sådan passer infrastrukturen på sig selv
Selvkørende IT-infrastruktur styrker skaleringsmuligheder og ressourceudnyttelse. Dette whitepaper giver overblik over proces og muligheder.