Artikel top billede

Danske Microsoft-chefer forsvinder op i skyen

Microsoft-chefer synes åbenbart, at det er sjovere at arbejde med cloud. Se her, hvor de går hen.

Endnu en af Microsofts danske chefer søger lykken i skyen i stedet for at arbejde bag de trygge mure i softwaregigantens danske hovedkvarter i Hellerup.

42-årige Lars Nygaard har efter syv år sagt farvel til jobbet som chef for Microsofts danske server- og cloud-forretning og er tiltrådt i jobbet som dansk landechef i selskabet Projectplace, der lever af at sælge et cloud-baseret værktøj til projektstyring.

Hans it-karriere startede hos Navision tilbage i 1996, og efter en tur rundt om Tectura og Maconomy kom han i 2006 til Microsoft Danmark som chef for Dynamics-forretningen.

Han ser frem til udfordringerne i sit nye job, hvor han kommer tættere på slutkunderne fremfor at sælge gennem partnere og distributører.

"Projectplace er en 100 procent cloud-baseret vækstvirksomhed. Selv om Projectplace nu har en kritisk masse med 170 medarbejdere og stærke venture fonde i ejerkredsen, er jeg fascineret af den dynamik og entreprenør-ånd, der er i virksomheden. En ånd jeg genkender fra min tid i Navision," siger Lars Nygaard.

Lars Nygaard er den seneste i rækken af Microsoft-medarbejdere og -chefer, som har søgt nye udfordringer blandt andet indenfor cloud-verdenen.

I 2012 forlod Jesper Grønbæk jobbet som chef for Microsofts danske cloud-services og startede firmaet Adactit, som leverer cloudløsninger indenfor Microsofts Office 365. Han fik i fjor de to tidligere Microsoft-direktører Jørgen Bardenfleth og Klaus Holse Andersen med på vognen som medlemmer af Adactits bestyrelse.

Tidligere har også Microsofts daværende marketingdirektør Nis Bank Lorenzen kastet sig ud i at sælge Microsofts cloud-løsninger i it-forhandleren Belsø IT.

Tidligere i år valgte en anden Microsoft-veteran med rødder i Damgaard/Navision-miljøet at gå til et job som CEO hos sikkerhedsfirmaet Secunia.

Også chefen for Microsofts enterprise-salg valgte i sommer at søge nye græsgange i et job som salgschef i A Gain Crayon.

Hen over sommeren var der også vagtskifte i Microsofts ERP-forretning, hvor partnerchefen gik til et job hos Microsoft-partnere Columbus.

Læs også:

Microsoft-veteran skal sælge cloud-løsninger

Danske Microsoft-bosser går sammen i nyt firma
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Globeteam lå i forhandlinger med flere købere inden frasalg: Aggressiv ekspansionsplan venter nu forude - har afsat 'betydeligt beløb'
Interview: Direktør for Globeteam Claus Moldow gør klar til offensiv ekspansion efter, at han, Morten Strunge Nielsen og Kirk Kapital har solgt kontrollen over det danske konsulenthus til den store norske kapitalfond Norvestor. "Pengene er afsat til organisk vækst i Danmark, men vi vil også komme til at se på opkøb," siger han.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.