Artikel top billede

Forlig i faglig strid: Teknikere skal stå tidligere op

It-firma dropper krav om lønnedgang. Til gengæld får medarbejderne ringere arbejdstidsregler.

68 kørende it-teknikere hos kopi-producenten Ricoh slipper for at skulle gå otte procent ned i løn, men skal i stedet arbejde to timer ekstra pr. uge.

Det blev resultatet af en uges forhandlinger mellem teknikernes tillidsrepræsentanter og Ricohs landechef Søren Krogh-Nielsen.

It-teknikernes arbejdsdag starter, når de kører hjemmefra og direkte ud til dagens første kunde. Ifølge den nye aftale skal teknikerne for fremtiden af sted et kvarter tidligere på ugens første fire dage, ligesom arbejdstiden slutter et kvarter senere, oplyser Søren Krogh-Nielsen til Computerworld.

Den ekstra arbejdstid konverteres ifølge aftalen til efteruddannelse af teknikerne, som mens de er på kursus får løn fra en særlig uddannelsesfond under funktionæroverenskomsten mellem Dansk Metal og Dansk Industri. Dermed sparer Ricoh penge, som ellers skulle være hentet hjem gennem fyringer.

"Når vi udvider køretiden, får vi mere tid ude hos kunderne. Den overkapacitet bruges til at sende de ansatte på efteruddannelse. Det er en win-win-situation. Vi får medarbejdere, der er bedre uddannet, og vi slipper for at sige farvel til nogle kolleger," siger Søren Krogh-Nielsen.

Ricohs oprindelige udspil om nedgang i lønnen førte i sidste uge til en kortvarig arbejdsnedlæggelse blandt teknikerne.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra de ansattes tillidsrepræsentanter.

Læs også:

Teknikere i dansk it-firma nedlægger arbejdet i protest

Krisemøde i dansk it-firma: Ansatte vil ikke ned i løn
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Efter kæmpeinvestering: Danske Dixa skal firdoble antallet af udviklere
På halvandet år skal det unge it-selskab Dixa firdoble holdet af produktudviklere fra 75 til 300. Sådan lyder ambitionen hos det danske selskab, der netop har modtaget en kapitalindsprøjtning på 660 millioner kroner.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Når AI sætter sig ved rattet: Sådan passer infrastrukturen på sig selv
Selvkørende IT-infrastruktur styrker skaleringsmuligheder og ressourceudnyttelse. Dette whitepaper giver overblik over proces og muligheder.