Artikel top billede

Teknikere i dansk it-firma nedlægger arbejdet i protest

Teknikere i danske it-firma nedlægger arbejdet i protest mod opsigtsvækkende nyt krav fra ledelsen.

Løb stærkere eller gå otte procent ned i løn.

Sådan lyder kravet til 68 overenskomstansatte it-teknikere i print- og kopiproducenten Ricohs danske afdeling.

Efter et møde med deres tillidsrepræsentanter mandag morgen valgte Ricoh-teknikerne senere på dagen som en reaktion på ledelsens krav kortvarigt at nedlægge arbejdet.

Det oplyser faglig sekretær i Dansk Metals Københavns-afdeling, Jan Hendriksen.

Lønnedgangen er ifølge Ricohs danske landechef Søren Krogh-Nielsen varslet til at træde i kraft om seks måneder, medmindre ledelsen og de ansatte i mellemtiden bliver enige om en effektiviseringsplan, som skal øge de ansattes produktivitet med 15 procent.

"Vi har sendt varslet om lønnedgang, medmindre vi når målet for effektivisering af den måde, vi arbejder på," siger Søren Krogh-Nielsen til Computerworld.

Hidtil har mange af Ricoh-teknikerne kørt ud til kunderne direkte hjemmefra, og transporttiden ud til kunden har været en del af arbejdstiden.

Taget af bordet

Den ordning ville Ricohs ledelse have ændret, så arbejdstiden først begynder, når den teknikeren træder ind ad døren hos dagens første kunde.

Det krav er dog ifølge Søren Krogh-Nielsen nu taget af bordet.

I stedet forhandler ledelse og medarbejdere nu om andre veje til at nå den effektivisering, som ledelsen kræver.

Ifølge Søren Krogh-Nielsen er de ansatte nu selv kommet med en række forslag til at nå målet.

"Der er kommet rigtig mange gode forslag, som vi kigger på, men jeg vil helst ikke komme ind på det konkrete indhold. Det er en intern dialog, som vi har med teknikerne, og det er en opgave, vi skal have løftet over de næste seks måneder," siger Søren Krogh-Nielsen.

Tillidsrepræsentant Steffen Jensen ønsker ikke at kommentere indholdet af de forhandlinger, som nu er gået i gang.

"Folk er skuffede og ryster over det udspil, der er kommet fra ledelsen. Men lige nu kigger vi på de konsekvenser, som det vil have for vores kolleger," siger Steffen Jensen

Ricohs ønske om effektivisering er ifølge Computerworlds oplysninger allerede slået igennem i firmaets salgsafdeling, hvor i hvert fald en del sælgere har fået ændret deres ansættelsesvilkår.

"Vi har ændret på nogle ting i salg, og har givet nye roller til nogle af sælgerne," siger Søren Krogh-Nielsen, som også siger, at de planlagte effektiviseringer er en del af en plan, der skal "forberede Ricoh til fremtiden".

Læs også:

Atea er HPs eneste kanal til kommunale printkunder




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere