Artikel top billede

Ny lov: Disse it-firmaer vil score flere ordrer

Danske it-virksomheder med en bestemt profil kan glæde sig over helt nye udbudsregler, forklarer it-brancheforening.

I længere tid har en ny udbudslov været undervejs i EU.

Nu skal loven implementeres i Danmark, og man er allerede nået langt, oplyser brancheforeningen IT-Branchen.
 
Faktisk ridser IT-Branchen op i flere punkter, hvad den nye lov vil komme til at betyde for dig og din virksomhed.

For det første vil den nye lov give bedre forhold for mindre it-virksomheder, oplyser IT-Branchen.

"De nye regler vil forbedre vilkårene for mindre virksomheder i offentlige udbud, ved at ordregiver for eksempel skal begrunde, hvis ordregiver ikke vælger at opdele en stor kontrakt i mindre dele som eksempelvis SMV'er kan byde på," hedder det.

Samtidig må "adgangskriterier for tilbudsgivning" ikke sættes højere end det dobbelte af kontraktens værdi.

Dialog og dokumentation

Dertil kommer så reduktion af dokumentationsomkostninger.

"Samtidig bliver dokumentationskravet til virksomhederne mindsket, ved at det kun er det vindende tilbud, som skal fremsende dokumentation," forklares det.

Visse ting er dog ved det gamle. Eksempelvis vil den nye udbudslov ikke ændre på tærskelværdierne for, hvornår man skal i udbud. Det er ved grænsen på indkøb for cirka en halv million kroner.

Afslutningsvis fremhæver IT-Branchen også, at de nye regler skaber mere fleksibilitet og dialog.

"Ordregiver får med de nye regler nemmere ved at bruge fleksible udbudsformer samtidig med, at der bliver indført en ny udbudsprocedure for "innovations-partnerskab", som giver mulighed for at indgå en længerevarende partnerskabskontrakt med henblik på at udvikle et produkt eller en ydelse," heddet det.

Du kan læse en pjece fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen om ændringerne i den vigtige lov her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Sådan får du innovationen til at blomstre i din virksomhed: "Det bliver gjort forkert i 90 procent af tilfældene"
For at ramme plet med digitale løsninger er innovation afgørende, og det flyvske begreb er noget, der bør gribes systematisk an. "Innovation er ikke lig med post-its. Man skal både arbejde med kulturen, tankegangen og værktøjskassen," siger Thomas Ove Rasmussen, innovationsdirektør i Trifork.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Derfor virker mailbårne angreb – og sådan beskytter du dig
Cyberangreb via email er blandt de mest udbredte cybertrusler, og i dette whitepaper får du viden om hvordan de mest udbredte typer fungerer, detekteres og afvises.