Artikel top billede

Stjæler fra dig: Lommelygte-app snyder brugerne

50 millioner brugere har hentet en gratis app, som sladrer om hvor de befinder sig.

En populær gratis lommelygte-app til Android har samlet brugernes positionsdata fra smartphones og sendt dem videre til annoncenetværk uden at fortælle om det. Det skriver Politiken.

Den gratis app, "Brightest Flashlight Free", er ifølge avisen hentet mere end 50 millioner gange i Googles app-butik.

Nu har leverandøren Goldenshores Technologies indgået et forlig med det amerikanske handelstilsyn, FTC, og indrømmet, at data er samlet uden brugernes samtykke.

Faktisk blev brugerne efter installationen spurgt, om de ønskede at overføre data eller ej. Men dataoverførslen er ifølge Politiken sket helt automatisk, hvad enten brugerne har svaret ja eller nej.

"Forestil dig, at du er hjemme en stormfuld aften, og pludselig bliver strømmen afbrudt. Du rækker ud efter lommelygten, som du har liggende til netop denne slags nødtilfælde. Du trykker på kontakten, og lommelygten spørger, hvor du befinder dig. Det ville være mærkeligt, ikke? Men det er lige præcis det, som sker - på din telefon".

Sådan beskriver FTC den skjulte dataindsamling, der er foregået i lang tid uden at blive opdaget.

Positionsdata, der fortæller hvor brugeren befinder sig, kan sælges til annoncører, der så kan levere mere målrettede reklamer.

Det er langt fra det første eksempel på den form for forretningsmodel. Mange apps kopierer hele adressebogen eller henter andre oplysninger fra telefonen, selv om de slet ikke har brug for disse data, skriver Politiken.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Stor regnskabsuge i vente: Dette skal du holde øje med, når it-giganterne aflægger regnskaber
Der er en stor regnskabsuge i vente. I de kommende dage vil Microsoft, Apple, Alphabet, Amazom og Facebook løfter sløre for deres regnskaber og forventninger til efteråret.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Så ofte rammer din sikkerhedsleverandør plet – eller helt ved siden af
Denne uafhængige evaluering fra MITRE ATT&CK giver et billede af styrker og svagheder hos førende udbydere af cybersikkerhedsydelser. Rapporten vurderer bl.a. reaktion og træfsikkerhed på simulerede angreb og af, hvor hurtigt der slås alarm.