Artikel top billede

Stjæler fra dig: Lommelygte-app snyder brugerne

50 millioner brugere har hentet en gratis app, som sladrer om hvor de befinder sig.

En populær gratis lommelygte-app til Android har samlet brugernes positionsdata fra smartphones og sendt dem videre til annoncenetværk uden at fortælle om det. Det skriver Politiken.

Den gratis app, "Brightest Flashlight Free", er ifølge avisen hentet mere end 50 millioner gange i Googles app-butik.

Nu har leverandøren Goldenshores Technologies indgået et forlig med det amerikanske handelstilsyn, FTC, og indrømmet, at data er samlet uden brugernes samtykke.

Faktisk blev brugerne efter installationen spurgt, om de ønskede at overføre data eller ej. Men dataoverførslen er ifølge Politiken sket helt automatisk, hvad enten brugerne har svaret ja eller nej.

"Forestil dig, at du er hjemme en stormfuld aften, og pludselig bliver strømmen afbrudt. Du rækker ud efter lommelygten, som du har liggende til netop denne slags nødtilfælde. Du trykker på kontakten, og lommelygten spørger, hvor du befinder dig. Det ville være mærkeligt, ikke? Men det er lige præcis det, som sker - på din telefon".

Sådan beskriver FTC den skjulte dataindsamling, der er foregået i lang tid uden at blive opdaget.

Positionsdata, der fortæller hvor brugeren befinder sig, kan sælges til annoncører, der så kan levere mere målrettede reklamer.

Det er langt fra det første eksempel på den form for forretningsmodel. Mange apps kopierer hele adressebogen eller henter andre oplysninger fra telefonen, selv om de slet ikke har brug for disse data, skriver Politiken.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere