Artikel top billede

Efter fyringen af direktør Morten Kjærsgaard sætter Descom ifølge eneejer og bestyrelsesformand Johnny Helander nu fuldt fokus på forretningen her og nu.

Trods fremgang: It-firma fyrer direktøren

Voksende overskud var ikke godt nok, så nu sætter bestyrelsesformanden sig igen ved roret i sjællandsk it-firma.

Manglende resultater har fået supplies- og hardware-forhandleren Descom til at sige farvel og tak til direktør Morten Kjærsgaard, som dermed fik mindre end et år i spidsen for selskabet.

Bestyrelsesformand og eneejer Johnny Helander bekræfter over for Computerworld, at et skuffende regnskab har udløst en fyring af Morten Kjærsgaard.

Efter et overskud på 1,8 millioner i 2012 var målet en fordobling af resultatet i indeværende år. Men da det stod klart, at Descom i 2013 ender med et overskud på mellem 2,5 og 2,7 millioner, var det altså tid til en udskiftning i direktørstolen.

"Morten blev i sin tid ansat til at udvikle forretningen på den lange bane, men det er ikke nogen hemmelighed, at vi ikke har nået de mål, der var sat for vores resultater i år. Så nu er vi tilbage på fuld fokus på forretningen her og nu," siger Johnny Helander, der nu selv overtager jobbet som chef for de godt 20 medarbejdere i Ballerup.

Han forklarer det skuffende resultat med for høje omkostninger til administration og løn, ligesom der er foretaget afskrivninger på en række it-investeringer.

Descom vil dog fortsat satse stærkt på leverancer til offentlige kunder og har i årets løb etableret et egentligt offentligt salgsteam.

Den nu forhenværende direktør Morten Kjærsgaard, der også har en fortid hos Bullgard og den danske pc-producent Zepto, tager afskeden med Descom afslappet og glæder sig over, at det trods alt er lykkedes at skabe en fremgang i omsætningen på mere end 25 procent og et forbedret dækningsbidrag.

"Det har undervejs vist sig, at der var nogle andre forudsætninger, der skulle rettes op på. Det har så taget længere tid end forventet. Men det er da korrekt, at Descom ikke har nået de resultater, vi havde sat i det budget, som vi arbejde ud fra, da jeg blev ansat. Det har vi så talt om, og det har Johnny Helander så taget konsekvensen af, selvom Descom har haft en flot vækst her i 2013. Men jeg er glad for, at vi har fået vendt Descoms forretning til noget positivt," siger Morten Kjærsgaard.

Læs også:

Tidligere Zepto-direktør i spidsen for Descom

Kenneth Plummer ind i Descoms bestyrelse




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere