BreakingCIO Peter Cabello stopper i Pandora: "Det mit team har opnået på få år er intet mindre end enestående."

Investorer straffer Atea: Aktiekursen rasler ned

Fyringer, svage kvartalstal og chefernes frasalg af aktier sender Ateas aktier på rutschetur, siger aktie-analytiker.

Når et selskab fyrer folk, samtidig med at topcheferne og hovedaktionæren sælger ud af deres aktier, giver det uro i maven på investorerne.

Sådan forklarer aktieanalytiker Markus Bjerke fra Arctic Securities den seneste måneds overraskende fald i it-giganten Ateas aktiekurs.

Siden begyndelsen af november er kursen på Ateas aktier gået fra en kurs på 67 kroner pr. aktie til et niveau den seneste uge på omkring 57,50. Det er et fald på mere end 14 procent.

Ifølge Markus Bjerke kan en del af nedturen forklares med, at Atea i november forkælede sine aktionærer og trak mere end 400 millioner kroner ud af selskabet i form af ekstraordinært udbytte på fire kroner pr. aktie oven i et ordinært udbytte på godt fem kroner.

Men det efterfølgende kursfald er betydeligt større, end man skulle forvente, siger han.

"Aktien er faldet næsten ti kroner. Det er mere meget mere end det ekstraordinære udbytte på fire kroner, som er udbetalt, så aktieværdien er faldet yderligere ti procent," siger Markus Bjerke, som giver flere forklaringer på den faldende kurs.

"Meget af det skyldes, at Atea leverede tal i det seneste kvartal, som ikke var stærke. Så er man i gang med at opsige en god del mennesker. Samtidig har både den administrerende direktør Claus Hougesen og CFO Rune Falstad solgt næsten halvdelen af deres aktiebeholdning, ligesom (hovedaktionær, red.) Ib Kunøe har solgt en god del af sine aktier. Der er mange investorer, der ser det som et signal om, at det ikke går så godt," lyder det fra Markus Bjerke.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Premium
CIO Peter Cabello Holmberg stopper hos Pandora efter fem år: ”Jeg trives med transformationer, hvor det ikke bare handler om at ændre retningen fem grader"
Efter fem år i spidsen for it hos en af Danmarks største virksomheder stopper Peter Cabello Holmberg som CIO hos Pandora efter hans stilling er blevet sammenlagt med e-handelschefen. "Det er det rigtige at gøre."
Computerworld
Nokia tog afsked med tusindvis af ansatte efter kæmpe nedtur: Sådan går det for dem i dag
Mere end 21.000 forlod Nokia under selskabets nedtur, som også ramte hårdt i Danmark. Nu har forskere undersøgt, hvordan det er gået for de tidligere Nokia-folk.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Optimér produktiviteten og lad din printer følge med ud i skyen
De fleste virksomheder investerer betydelige beløb i den digitale transformationsproces, men skriver alligevel dokumenter ud som aldrig før, og medarbejdere opfatter decideret print som en forudsætning for at kunne arbejde effektivt. Alligevel er virksomhedens printstruktur ofte et systemmæssigt stedbarn, der er sammenstykket af mange forskellige enheder og platforme – hvilket skaber forvirring og betydeligt tidsspilde. Print passer heller helt ind i hverken den eksisterende digitale infrastruktur eller i den cloudbaserede infrastruktur, virksomheden sigter mod. Det udfordrer både sikkerhed, produktivitet og digital strategi som hele. I denne hvidbog kan du læse om udfordringerne og om, hvordan du håndterer dem mest effektivt som et led i den digitale transformationsproces.