Artikel top billede

Så mange penge har Ateas aktionærer tabt

Faldende aktiekurs har kostet ejerne af Nordens største it-forhandler en formue.

Værdien af Nordens største it-forhandler Atea er på kun lidt over en måned faldet med tæt på en milliard kroner.

Det seneste højdepunkt for Atea-aktien var den 8. november, da kursen på børsen i Oslo lå på 67 norske kroner pr. aktie. Siden da er kursen gradvis faldet, og her til morgen blev Atea-aktien handlet til 57 kroner på børsen i Oslo.

Med 102.138.016 udstedte aktier svarer det til, at selskabets aktier over den seneste måned er blevet godt en milliard norske kroner - svarende til 899 millioner danske kroner - mindre værd.

Aktionærerne kan så varme sig ved, at de tilbage i april kunne trække et ordinært udbytte på 5,50 kroner pr. aktie ud af selskabet. Ved en ekstraordinær generalforsamling i november besluttede Atea desuden at give aktionærerne et ekstraordinært udbytte på yderligere fire kroner pr. aktie.

Aktienedturen kommer, efter at Atea i løbet af efteråret har sat gang i en større sparerunde, som kommer til at koste 300 medarbejdere jobbet. Første fyringsrunde ramte Ateas danske afdeling allerede i slutningen af september, da 100 ansatte blev afskediget.

Samtidig har Atea opgivet at nå målet for omsætning på 30 milliarder kroner i 2015 og en indtjeningsmargen på seks procent. Målet er dog fortsat at nå en nordisk markedsandel på 20 procent.

Ateas hovedaktionær Ib Kunøe har tidligere udtalt til Computerworld, at selskabets strategi er ændret, så man nu går efter at skabe udbytte til aktionærerne.

"Vi har meldt ud, at vi med det resultat og det cashflow, vi har, er en udbytteaktie. (...) Det gør, at det er pensionskasser og lidt andre typer af aktionærer end de, der bare tænker på, at aktien skal stige," lød det 1. november fra Ib Kunøe.

Det har så heller ikke hjulpet på investorernes tillid til Atea-aktien, at Ib Kunøe i starten af november solgte omkring ti procent af den aktiebeholdning, han ejer gennem selskabet Systemintegration. Efter salget er Kunøes egen ejerandel i Atea faldet fra 27,33 til 24,34 procent.

Heller ikke Ateas CEO, Claus Hougesen, og CFO Rune Falsstad har været totalt loyale over for Atea-aktien. Hver især solgte de to i november mere end halvdelen af deres personlige aktiebeholdninger i Atea.

Læs også:

Efter fyringer: Atea forgylder sine topchefer

Investorer straffer Atea: Aktiekursen rasler ned
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Salesforce er blevet populær hos IT-kriminelle – luk sikkerhedshullerne før det går galt
Mange bygger en stor del af deres IT-strategi på Salesforce, men glemmer at sikre cloudplatformen. Læs her, hvordan du forebygger ødelæggende angreb og kritiske datatab.