Artikel top billede

Køkkenstyring gik i ged: It-firmaer kræver erstatning

Indkøb af et såkaldt køkkenstyringssystem blev håndteret så forkert, at to danske softwarefirmaer nu kræver erstatning af region.

Et indkøb hos Region Sjælland af et "elektronisk køkkenstyringssystem" havnede i Klagennævn for Udbud, fordi den lille it-virksomhed Solid Software Development ApS og Maxys A/S klagede.

Faktisk har de to virksomheder allerede fået medhold i klagen, og nu afventer de så, hvilken erstatning de eventuelt skal have af regionen.

Direktør Kristian Ravn Tylvad fra Solid Software Development ApS, der også sidder i direktionen for Maxys A/S, ønsker ikke at udtale sig i sagen, før der foreligger en endelig kendelse.

Det samme gælder Region Sjælland, hvor indkøbschef Christian Christensen oplyser:

"Vi tager naturligvis Klagenævnets afgørelse til efterretning, men har for nuværende ikke yderligere kommentarer, da erstatningssagen pågår".

Erstatningskendelse mangler

Af den allerede offentliggjorte kendelse i sagen fra november 2013 fremgår det, at sagen drejer sig om vurderingen af blandt andet funktionaliteten i systemerne fra byderne.

For her har regionen ikke vurderet de forskellige tilbud ens og korrekt.

Derfor vandt de to firmaer ikke udbuddet, lyder deres påstande.

Faktisk erkender regionen også at have begået fejl undervejs i forløbet.

Men et andet stridspunkt er også, hvorvidt begge firmaer overhovedet må klage.

For regionen mente, at Maxys A/S kunne klage, men at Solid Software Development ApS blot var underleverandør og derfor ikke var klageberettiget.

Men klagenævnet kom frem til, at begge firmaer er klageberettiget.

Samtidig fremgår det af kendelsen, at klagerne kræver 2.279.991,00 kroner af regionen.

Det nægter regionen dog at betale.

Og klagenævnet vil altså først tage stilling til den del af striden senere.

I første omgang skal regionen dog betale 10.000 kroner i sagsomkostninger til de to it-firmaer.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere