Topnyhed:Ingrid Mjøen stopper som dansk landechef i Oracle: Skifter til international toppost

Artikel top billede

Køkkenstyring gik i ged: It-firmaer kræver erstatning

Indkøb af et såkaldt køkkenstyringssystem blev håndteret så forkert, at to danske softwarefirmaer nu kræver erstatning af region.

Et indkøb hos Region Sjælland af et "elektronisk køkkenstyringssystem" havnede i Klagennævn for Udbud, fordi den lille it-virksomhed Solid Software Development ApS og Maxys A/S klagede.

Faktisk har de to virksomheder allerede fået medhold i klagen, og nu afventer de så, hvilken erstatning de eventuelt skal have af regionen.

Direktør Kristian Ravn Tylvad fra Solid Software Development ApS, der også sidder i direktionen for Maxys A/S, ønsker ikke at udtale sig i sagen, før der foreligger en endelig kendelse.

Det samme gælder Region Sjælland, hvor indkøbschef Christian Christensen oplyser:

"Vi tager naturligvis Klagenævnets afgørelse til efterretning, men har for nuværende ikke yderligere kommentarer, da erstatningssagen pågår".

Erstatningskendelse mangler

Af den allerede offentliggjorte kendelse i sagen fra november 2013 fremgår det, at sagen drejer sig om vurderingen af blandt andet funktionaliteten i systemerne fra byderne.

For her har regionen ikke vurderet de forskellige tilbud ens og korrekt.

Derfor vandt de to firmaer ikke udbuddet, lyder deres påstande.

Faktisk erkender regionen også at have begået fejl undervejs i forløbet.

Men et andet stridspunkt er også, hvorvidt begge firmaer overhovedet må klage.

For regionen mente, at Maxys A/S kunne klage, men at Solid Software Development ApS blot var underleverandør og derfor ikke var klageberettiget.

Men klagenævnet kom frem til, at begge firmaer er klageberettiget.

Samtidig fremgår det af kendelsen, at klagerne kræver 2.279.991,00 kroner af regionen.

Det nægter regionen dog at betale.

Og klagenævnet vil altså først tage stilling til den del af striden senere.

I første omgang skal regionen dog betale 10.000 kroner i sagsomkostninger til de to it-firmaer.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


Premium
LogPoint-topchef Jesper Zerlang indsætter tidligere Superliga-spiller som ny dansk landechef
Jesper Zerlang overlader pladsen som landechef for det danske marked hos it-sikkerhedsselskabet LogPoint. I stedet skal han fokusere på jobbet som topchef for hele koncernen, der er til stede i ni lande.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Smid lænkerne, ryd op i legacy-IT og kom videre på den digitale rejse
Få indblik i gennemprøvet metodik, som gør det muligt at analysere og gennemskue præcis hvordan du moderniserer dine legacy-systemer.