Artikel top billede

Køkkenstyring gik i ged: It-firmaer kræver erstatning

Indkøb af et såkaldt køkkenstyringssystem blev håndteret så forkert, at to danske softwarefirmaer nu kræver erstatning af region.

Et indkøb hos Region Sjælland af et "elektronisk køkkenstyringssystem" havnede i Klagennævn for Udbud, fordi den lille it-virksomhed Solid Software Development ApS og Maxys A/S klagede.

Faktisk har de to virksomheder allerede fået medhold i klagen, og nu afventer de så, hvilken erstatning de eventuelt skal have af regionen.

Direktør Kristian Ravn Tylvad fra Solid Software Development ApS, der også sidder i direktionen for Maxys A/S, ønsker ikke at udtale sig i sagen, før der foreligger en endelig kendelse.

Det samme gælder Region Sjælland, hvor indkøbschef Christian Christensen oplyser:

"Vi tager naturligvis Klagenævnets afgørelse til efterretning, men har for nuværende ikke yderligere kommentarer, da erstatningssagen pågår".

Erstatningskendelse mangler

Af den allerede offentliggjorte kendelse i sagen fra november 2013 fremgår det, at sagen drejer sig om vurderingen af blandt andet funktionaliteten i systemerne fra byderne.

For her har regionen ikke vurderet de forskellige tilbud ens og korrekt.

Derfor vandt de to firmaer ikke udbuddet, lyder deres påstande.

Faktisk erkender regionen også at have begået fejl undervejs i forløbet.

Men et andet stridspunkt er også, hvorvidt begge firmaer overhovedet må klage.

For regionen mente, at Maxys A/S kunne klage, men at Solid Software Development ApS blot var underleverandør og derfor ikke var klageberettiget.

Men klagenævnet kom frem til, at begge firmaer er klageberettiget.

Samtidig fremgår det af kendelsen, at klagerne kræver 2.279.991,00 kroner af regionen.

Det nægter regionen dog at betale.

Og klagenævnet vil altså først tage stilling til den del af striden senere.

I første omgang skal regionen dog betale 10.000 kroner i sagsomkostninger til de to it-firmaer.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere