Artikel top billede

Tror du på at dette bliver den næste it-guldgrube?

Snart vil man kunne vælte sig i kunder og vækst på spritnyt it-marked, hævder nogle branchefolk og eksperter. Er du enig?

Det er efterhånden velkendt for de fleste, at apps til smartphones og tablets har ændret spillereglerne på softwaremarkedet ganske voldsomt og måske i endda i en grad, så man kan tale om en egentlig it-revolution.

Nu begynder både branchefolk, analytikere og softwareudviklerne selv at tale om det næste store it-eventyr, der vil komme til at tage udgangspunkt i bærbare teknologier som smartglasses og smartwatches.

Computer-briller som Google Glass bliver nemlig først for alvor interessante, når app-udviklerne begynder at udvikle innovative løsninger til dem.

I en artikel hos Reuters kan man læse, at det netop er, hvad en del udviklere nu begynder at fokusere på at gøre.

Niccolo DeMasi, der er administrerende direktør hos spilfirmaet Glu Mobile sammenligner potentialet i smartglasses og smartwatches med det, vi oplevede, da Apple lancerede den første iPhone i 2007 og var med til at sparke hele app-industrien i gang.

Shawn Hardin, der er direktør i firmaet Mind Pirate, udtaler til Reuters, at "et helt nyt app-marked vil blive født."

Måske for tidligt at juble? 

Selvom flere analysehuse har udråbt smartglasses, herunder ikke mindst Google Glass, som et it-koncept med et kæmpe potentiale, er der også mange, der mener, at det er for tidligt at tale om et nyt stort marked.

Spilfirmaet ZeptoLab, der står bag spillet Cut the Rope, mener ifølge Reuters, at der skal flere smartglasses ud på markedet, før det for alvor giver mening at satse på platformen.

Lidt samme holdning kom til udtryk for nylig hos Accenture:

"Udviklerne kan ikke vente med at få fingrene i denne fascinerende nye teknologi. Problemet er, at ingen endnu ved, hvad de skal gøre med den."

Gartner har dog peget på, at mens smartglasses indtil nu primært er blevet opfattet som fascinerende it-gadgets, så bør man som it-chef ændre den opfattelse, fordi der faktisk er reelle gevinster at hente i teknologierne.

"Smartglasses med augmented reality og kameraer kan øge effektiviteten hos teknikerne, udviklerne og medarbejdere, der arbejder i marken, inden for sundhed og inden for fremstilling," lyder det fra Gartner.

Analysefirmaet peger på, at der er en potentiale for at øge indtjeningen med flere milliarder kroner om året inden for diagnosticering og udbedring af problemer, fordi det kan gøres på hurtigt på stedet, og uden at man skal tilkalde eksperter.

Hvilket potentiale ser du i smartglasses og smartwatches? 

Læs også:

Sådan fungerer apps til Google Glass: Tør du se med?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Premium
Den store app-bombe fra Microsoft og Amazon: Tilbyder Android-apps i Windows 11
Alt om Windows 11: Et uventet samarbejde mellem de to største cloud-giganter bringer nu millionvis af apps til Windows-økosystemet.
Computerworld
I aften går det løs: Windows 11 slippes løs – følg med her
Det er intet mindre end 'årtiets opdatering', som Microsoft forventes at løfte sløret for senere på dagen.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Kommunal IT-sikkerhed: Sådan håndterer du det mest effektivt
Hvordan sikrer du systemer og fortrolige data i den kommunale sektor trods begrænsede budgetter og en lang række krav til den digitale transformationsproces? Få et godt overblik her.