Artikel top billede

Koncernchef John Thomas har endnu engang kastet sig ud i et gigantopkøb på det europæiske distributionsmarked.

Dansk distributør bliver verdens største på dette område

Nyt gigantopkøb gør dansk distributør til verdens største leverandør af reservedele til computere og printere.

Den danske distributionskoncern EET Europarts har endnu en gang haft checkhæfte og fyldepen oppe af lommen og har købt aktiemajoriteten i den britiske distributør EAF Supply Chain.

Med opkøbet øger den danske distributør ifølge koncernchef John Thomas med ét slag sin årlige omsætning med omkring 150 millioner kroner, som kommer oven i den halvanden milliard kroner, som hvert år går gennem kasseapparatet.

Han ønsker ikke at oplyse købsprisen for det britiske selskab, som ifølge koncernchefen har en egenkapital på et sted mellem 35 og 40 millioner korner.

Det er planen,at det 80 mand store britiske firma skal fortsætte som selvstændigt selskab.

Men opkøbet gør ifølge John Thomas EET-koncernen til nummer et i verden, når det gælder leverance af reservedele til især computere og printere. Det område er i forvejen et af de helt centrale forretningsområder for EET-koncernen.

"Det produktudbud, vi har inden for dette segment, bliver nu verdens største. EAF Supply Chain er rigtig skrappe til at håndtere serviceaftaler på meget højt niveau, hvor der skal leveres produkter indenfor meget kort tid. Det koncept vil vi duplikere til de andre 25 europæiske lande, hvor EET-koncernen i dag er repræsenteret. Tilsvarende får briterne adgang til de produkter, som vi har tilgængelige i resten af koncernen," siger John Thomas.

En af det britiske selskabs styrker er et distributionskoncept med mange lokale lagerlokationer, som nedsætter leveringstiden til kunderne betragteligt, fortæller John Thomas.

"EAF Supply Chain har i dag 50 fremskudte lagerlokationer primært i Storbritannien. Det gør det endnu lettere at sikre kunderne hurtig og nem adgang til kritiske reservedele til computere og printere inden for en tidshorisont på få timer. Det koncept kommer vi til at arbejde med og rulle ud i resten af EET-koncernen," siger han.

Hvor kommer pengene fra?

Opkøbet af EAF Supply Chain er det tredje store opkøb, som EET har gennemført over de seneste to år. I 2012 overtog man det franske Europarts, og i marts i fjor blev danske Kjaerulff1 indlemmet i koncernen. Sammen med købet af EAF Supplies har EET i alt købt sig til en omsætning på tæt ved en halv milliard kroner. I alt har EET siden 1998 foretaget mere end 20 opkøb.

Hovedaktionær i EET-koncernen er den svenske kapitalfond Alipes, som dog ifølge John Thomas ikke har brug for at spæde til, når der skal betales for de mange og store opkøb.

I stedet satser EET-koncernen på at være selvfinansierende. Det skulle der da også være god plads til, da man i flere år har præsteret store overskud.

"Det er begrænset, hvor meget vores aktionærer har fået i udbytte over de sidste 15 år. Vi tjener vores egne penge og sparer op til at investere i at udvikle forretningen. Så helt grundlæggende driver vi en forretning, hvor vi selv finansierer de opkøb og investeringer, vi foretager," siger John Thomas.

Han ser gode muligheder for at udvide forretningen yderligere i de kommende år. En af den danske distributørs fordele er, at det europæiske marked for især reservedele er meget fragmenteret, og at EET Europarts med sin store volumen står godt i konkurrencen med de lokale spillere, som man konkurrerer med i de enkelte lande.

"Vi kan sagtens blive dobbelt så store eller tre gange så store med en årlig omsætning på fire-fem milliarder kroner. Men ting tager tid. Vi snakker ikke så meget om vores omsætning, men om, hvor mange penge vi tjener," siger John Thomas.

Læs også:

EET: Opkøb nummer 19 kommer også i 2013

Udenlandske it-distributører kigger sultent på Danmark
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
ATP vil inden længe slette koden til sit hastudviklede it-system til udbetaling af milliarder af feriepenge-kroner
It-løsningen til udbetaling af danskernes indefrosne feriepenge har nu næsten udtjent sin rolle. Milliarder af feriepenge er røget igennem systemet, som ATP byggede på få måneder, men som nu skal afvikles. "Vi slæber selvfølgelig ikke rundt på den del af koden, som det ikke giver mening at beholde," siger underdirektør i ATP, Gitte Klæbel.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Hvordan ser kundetilfredshed ud i det moderne kontaktcenter?
Det er simpelt: Dine kunder får de svar, som de har brug for, gennem deres fortrukne kanal, med forbløffende hastighed. Gå ikke glip af denne e-bog, hvor vi gennemgår alt hvad du behøver at vide omkring Cisco Webex Contact Center.