Artikel top billede

Pludselig direktør-exit i stort dansk kopifirma

En af print- og kopibranchens danske veteraner forlader sin stilling. Se her hvorfor.

Efter 14 år i direktørstolen stopper Konica Minoltas 50-årige direktør, Martin Rahbek, ved udgangen af marts.

Han har efter eget udsagn ikke noget nyt job på hånden, og han ved derfor endnu ikke, hvad fremtiden vil bringe.

Martin Rahbek afviser imidlertid bestemt, at den pludselige exit dækker over en fyring.

"Jeg har aftalt med min bestyrelse, at jeg afslutter vores finansår og også sætter processen i gang med at finde en ny administrerende direktør til Konica Minolta. Hvis man var fyret eller sparket ud, var man jo ikke med til sådan nogle ting. Jeg er lige fyldt 50, og jeg synes, jeg har et godt cv. Jeg har lang opsigelse, så jeg har godt med tid til at gå ud og tænke mig lidt om," siger Martin Rahbek.

Er du bare blevet træt at kopimaskiner og kameraer?

"Nej, det synes jeg nu ikke. Jeg synes, det er en helt fantastisk virksomhed, jeg har stået i spidsen for i rigtig mange år," siger Martin Rahbek.

Han peger på, at tiden er moden til at prøve noget nyt.

"På et eller andet tidspunkt skal man finde på noget nyt. Jeg er virkelig åben og gør mig mange forskellige tanker," siger Martin Rahbek.

Han kan dog sagtens forestille sig et chefjob, der har berøring med teknologibranchen.

Går efter at blive topchef

"Der er ingen tvivl om, at jeg går efter en stilling som administrerende direktør i den teknologisk branche , men ikke nødvendigvis i den branche, som jeg sidder i i dag," siger Martin Rahbek, som også beklæder en række bestyrelsesposter - blandt andet i IT-Branchen (ITB).

I Martin Rahbeks tid som direktør har Konica Minolta ligesom mange af selskabets konkurrenter flyttet sig fra at være en traditionel hardware-leverandør indenfor print og kopi til at være en full service-leverandør med en bred vifte af produkter og services indenfor både hardware og software til både det offentlige og private marked.

Kerneforretningen ligger dog stadig indenfor scanning, print, kopiering, dokumenthåndtering og software.

I Danmark har firmaet 230 ansatte.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere