Artikel top billede

Ny bog afslører Apples hemmeligheder

Her er den sande historie om en af verdens mægtigste virksomheder.

I næste uge udkommer en ny bog om Apple, der er skrevet af teknologi-journalisten Adam Lashinsky. Nu skulle man tro, at historien om Apple allerede er fortalt i Walter Isaacsons autoriserede biografi om Steve Jobs, der hurtigt er strøget til tops på alle bestseller-listerne. Men den nye bog, "Inside Apple: How America's Most Admired - and Secretive - Company Really works", fortæller alt det, som Apple forsøger at holde skjult.

Lashinsky fortæller om sin nye bog i et video-interview med TechCrunch. Han har talt med "mange mange folk", som har arbejdet for Apple, og hans bog beskriver en meget lukket og hemmelighedsfuld organisation, hvor alle medarbejdere - uanset de øverste topchefer - er tvunget til at fokusere på deres egen specifikke opgave. De må ikke multitaske og kender ikke noget til, hvad der ellers foregår i organisationen.

I bedste spion-stil er Apple altså bygget op på "need to know" princippet - du må ikke vide mere end det, der er nødvendigt for at udføre dit job. Den enkelte Apple-medarbejder aner ikke, hvad der foregår i andre dele af organisationen. Når der annonceres et nyt produkt er det således en lige så stor overraskelse for Apples egne ansatte som for resten af verden.

Der er ingen "gratis frokost" hos Apple, hverken i overført betydning eller bogstavelig talt - de ansatte skal selv betale for deres mad og drikke.

Apple bliver dermed beskrevet som et "anti-Google". En virksomhed, der bygger sin succes på manglende transparens og en stramt autoritær organisationsstruktur. Det er lige modsat den flade, åbne struktur, der kendetegner Google og resten af internet-branchen. Google er således kendt for at give sine ansatte lov til at arbejde på deres egne projekter en del af tiden - det ville være helt utænkeligt hos Apple.

Den konventionelle tanke - at en virksomhed skal være åben og have en flad struktur for at få succes i det 21. århundrede - holder altså ikke.

Den skræmmende tanke er at Apple - og ikke Google - kan være fremtidens virksomhed. En fremtid, der er kendetegnet af monopoler, hemmeligheder, løgne og stram styring.

Bogen udkommer den 25. januar og kan købes hos Amazon i Kindle-format.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere