Artikel top billede

Direktør Evald Nørtoft fra AV Distribution glæder sig over fordobling i selskabets overskud.

Vestjysk pc-bygger skovler penge ind

Hjemmebyggede pc'er til erhvervslivet er en guldgrube for AV Distribution.

Mens de globale pc-producenter slås med næb og kløer for at bare at fastholde deres markedsandele, kan den vestjyske distributør AV Distribution med beskedne 19 medarbejdere glæde sig over både vækst og solid indtjening på sit hjemmebryggede pc-brand.

I det netop offentliggjorte regnskab for 2012/2013 ender AV Distribution med et overskud før skat på 2,6 millioner kroner. Det er mere end en fordobling i forhold til året før.

En tilfreds direktør og medejer Evald Nørtoft fortæller, at det pæne resultat bygger på, at AV Distribution i løbet af året leverede tæt på 20.000 bærbare og stationære pc'er, som via forhandlere fortrinsvis gik til erhvervskunder. Det er en betydelig vækst, som ifølge Evald Nørtoft er sket, uden at det er gået ud over indtjeningen på den enkelte vare.

"Vi har fået flere kunder i årets løb. Men dækningsbidraget er det samme som før," siger han.

Han ønsker dog ikke at oplyse selskabets præcise omsætning, men bekræfter dog, at tallet ligger "et sted mellem 50 og 100 millioner kroner", som han udtrykker det.

Omkring 60 procent af salget er notebooks, som markedsføres under navnet A-book, mens resten stammer fra stationære modeller, som sammen med et særskilt server-koncept går under navnet A-desk.

AV Distribution er en af de sidste selvstændige pc-byggere på dansk jord. Selskabet har eksisteret siden 1999. Både produktion, lager og salg er samlet på en adresse i landsbyen Sørvad syd for Holstebro. Ifølge Evald Nørtoft udgør pc-salget mellem 90 og 95 procent af forretningen i AV Distribution.

"Vores succes bygger på en blanding af kvalitet, god service, kundeloyalitet og leveringssikkerhed til de forhandlere, som leverer varerne ud til kunderne," lyder det fra Evald Nørtoft.

Det pæne regnskabsresultat betyder også, at Evald Nørtoft sammen med sin bror og medejer Jens Christian Nørtoft har trukket 1,4 millioner ud af selskabet som udbytte. Samtidig er egenkapitalen hævet med en halv million kroner.

Læs også:

Dansk pc-bygger vokser voldsomt

Tre overraskende facts om det danske pc-marked
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere