Direktør Evald Nørtoft fra AV Distribution glæder sig over fordobling i selskabets overskud.

Vestjysk pc-bygger skovler penge ind

Hjemmebyggede pc'er til erhvervslivet er en guldgrube for AV Distribution.

Mens de globale pc-producenter slås med næb og kløer for at bare at fastholde deres markedsandele, kan den vestjyske distributør AV Distribution med beskedne 19 medarbejdere glæde sig over både vækst og solid indtjening på sit hjemmebryggede pc-brand.

I det netop offentliggjorte regnskab for 2012/2013 ender AV Distribution med et overskud før skat på 2,6 millioner kroner. Det er mere end en fordobling i forhold til året før.

En tilfreds direktør og medejer Evald Nørtoft fortæller, at det pæne resultat bygger på, at AV Distribution i løbet af året leverede tæt på 20.000 bærbare og stationære pc'er, som via forhandlere fortrinsvis gik til erhvervskunder. Det er en betydelig vækst, som ifølge Evald Nørtoft er sket, uden at det er gået ud over indtjeningen på den enkelte vare.

"Vi har fået flere kunder i årets løb. Men dækningsbidraget er det samme som før," siger han.

Han ønsker dog ikke at oplyse selskabets præcise omsætning, men bekræfter dog, at tallet ligger "et sted mellem 50 og 100 millioner kroner", som han udtrykker det.

Omkring 60 procent af salget er notebooks, som markedsføres under navnet A-book, mens resten stammer fra stationære modeller, som sammen med et særskilt server-koncept går under navnet A-desk.

AV Distribution er en af de sidste selvstændige pc-byggere på dansk jord. Selskabet har eksisteret siden 1999. Både produktion, lager og salg er samlet på en adresse i landsbyen Sørvad syd for Holstebro. Ifølge Evald Nørtoft udgør pc-salget mellem 90 og 95 procent af forretningen i AV Distribution.

"Vores succes bygger på en blanding af kvalitet, god service, kundeloyalitet og leveringssikkerhed til de forhandlere, som leverer varerne ud til kunderne," lyder det fra Evald Nørtoft.

Det pæne regnskabsresultat betyder også, at Evald Nørtoft sammen med sin bror og medejer Jens Christian Nørtoft har trukket 1,4 millioner ud af selskabet som udbytte. Samtidig er egenkapitalen hævet med en halv million kroner.

Læs også:

Dansk pc-bygger vokser voldsomt

Tre overraskende facts om det danske pc-marked
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021 - trends, teknologi, innovation og organisationsformer

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

15. april 2021 | Læs mere


Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


The Successful Journey to the Cloud

Cloud usage on enterprise level is growing rapidly and for good reason. With the flexibility and scalability offered by cloud, businesses and organizations can harness new technologies, increase resiliency and adapt to changing demands at an unprecedented level. In this webinar we address some of the important issues to consider when embarking on your cloud adoption journey.

21. april 2021 | Læs mere


Premium
Microsoft klar med splinternye bærbare: Endelig undgår selskabet en fatal fejltagelse
Microsoft er klar med fjerde generation af sin Surface Laptop. Og her undgår Microsoft omsider at være for karrig med lagerpladsen.
Computerworld
Sikkerhedshul i sundhed.dk gør det let at snyde med coronapas
Et hul i sikkerheden hos sundhed.dk åbner op for, at coronapas-ejere kan ændre på de svar, der står i passet. Men det er dokumentfalsk, advarer sundhed.dks direktør.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Benefits of Automating P2P Processes
Purchasing and accounting departments are under constant pressure to boost efficiency.