Skriv dig op og få tallene først:Så meget tjener din chef og dine kollegaer - og det bliver lønstigningen i år (nok)

Artikel top billede

Direktør Evald Nørtoft fra AV Distribution glæder sig over fordobling i selskabets overskud.

Vestjysk pc-bygger skovler penge ind

Hjemmebyggede pc'er til erhvervslivet er en guldgrube for AV Distribution.

Mens de globale pc-producenter slås med næb og kløer for at bare at fastholde deres markedsandele, kan den vestjyske distributør AV Distribution med beskedne 19 medarbejdere glæde sig over både vækst og solid indtjening på sit hjemmebryggede pc-brand.

I det netop offentliggjorte regnskab for 2012/2013 ender AV Distribution med et overskud før skat på 2,6 millioner kroner. Det er mere end en fordobling i forhold til året før.

En tilfreds direktør og medejer Evald Nørtoft fortæller, at det pæne resultat bygger på, at AV Distribution i løbet af året leverede tæt på 20.000 bærbare og stationære pc'er, som via forhandlere fortrinsvis gik til erhvervskunder. Det er en betydelig vækst, som ifølge Evald Nørtoft er sket, uden at det er gået ud over indtjeningen på den enkelte vare.

"Vi har fået flere kunder i årets løb. Men dækningsbidraget er det samme som før," siger han.

Han ønsker dog ikke at oplyse selskabets præcise omsætning, men bekræfter dog, at tallet ligger "et sted mellem 50 og 100 millioner kroner", som han udtrykker det.

Omkring 60 procent af salget er notebooks, som markedsføres under navnet A-book, mens resten stammer fra stationære modeller, som sammen med et særskilt server-koncept går under navnet A-desk.

AV Distribution er en af de sidste selvstændige pc-byggere på dansk jord. Selskabet har eksisteret siden 1999. Både produktion, lager og salg er samlet på en adresse i landsbyen Sørvad syd for Holstebro. Ifølge Evald Nørtoft udgør pc-salget mellem 90 og 95 procent af forretningen i AV Distribution.

"Vores succes bygger på en blanding af kvalitet, god service, kundeloyalitet og leveringssikkerhed til de forhandlere, som leverer varerne ud til kunderne," lyder det fra Evald Nørtoft.

Det pæne regnskabsresultat betyder også, at Evald Nørtoft sammen med sin bror og medejer Jens Christian Nørtoft har trukket 1,4 millioner ud af selskabet som udbytte. Samtidig er egenkapitalen hævet med en halv million kroner.

Læs også:

Dansk pc-bygger vokser voldsomt

Tre overraskende facts om det danske pc-marked
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere