Hundredvis af falske iPhone 5 solgt i Danmark: Sådan spotter du dem

Kopier af Apples populære iPhone 5 er blevet solgt i Danmark, og nogle af dem ligner den ægte vare. Se her hvordan du spotter de falske modeller.

Mere end 300 falske iPhone 5 blev i foråret 2013 solgt fra butikken Mobile One på Vesterbrogade i København.

En 44-årig mand stod bag svindelnummeret og for andre lovovertrædelser, og det har samlet kostet ham fire års fængsel og en bøde i millionklassen.

Københavns Politi har beslaglagt 174 af de falske modeller, som var ud af et parti på næsten 500 telefoner, den dømte havde importeret.

Du kan læse mere om dommen over den 44-årige iPhone-svindler her
.

Pakket ind som den ægte vare
De falske iPhone 5 var pakket ned i æsker, der havde logo og fotos udenpå og kunne gå for at være den ægte vare.

Der var både sorte og hvide modeller, men mobilerne var - selv om de begge var falske - forskellige af udseende.

Den sorte model kunne på afstand ligne en original iPhone 5, men hvis man kiggede nærmere på modellen, var der nogle tydelige tegn på, at den var falsk.

Apple-logoet på bagsiden var klistret på, og der sad en USB-port i bunden og ikke en Lightning-port, som den amerikanske it-producent ellers benytter på sine nyere telefoner.
Samtidig var byggekvaliteten tvivlsom, og knapperne vakkelvorne.

Svært at se forskel

Til gengæld var der gjort et stort arbejde ud af at få den hvide iPhone 5 til at fremstå som en mobil fra Apple.

Telefonen matcher i mål stort set den ægte vare, og den har Lightning-port i bunden, serienummer på bagsiden og Apple-logoet er ikke blot klistret på.

Der er kun småting, der afslører, at den er falsk.

Skruerne i bunden er en smule større end på en ægte iPhone 5, og telefonen benytter microsimkort og ikke nanosimkort.

I æsken, som telefonen er placeret i, ligger brugervejledning og andre papirer med Apple-logoer, og der står flere steder 'Designed by Apple in California'.

Der følger også hovedtelefoner med, men de er af en ret tarvelig plastikkvalitet. Samtidig er den medfølgende oplader ikke en, som vi normalt ser som makker til iPhone 5.

Du kan i dette galleri se alle de små detaljer.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Michael Meister fik et tilbud, han ikke kunne sige nej til: Her er hans plan som ny topchef for Cibicom
Interview:Michael Meister forlader snart IT Relation til fordel for rollen som topchef i danske Cibicom, hvor han skal være med til at sætte fart på væksten. Se hans plan for selskabet her.
Computerworld
Nokia tog afsked med tusindvis af ansatte efter kæmpe nedtur: Sådan går det for dem i dag
Mere end 21.000 forlod Nokia under selskabets nedtur, som også ramte hårdt i Danmark. Nu har forskere undersøgt, hvordan det er gået for de tidligere Nokia-folk.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Her skal du passe på: Rapport fra cyberkrigens frontlinje
I 2020 blev cyberangreb hyppigere og stadig mere alvorlige, og i CrowdStrike Services Cyber Front Lines Report 2020 har du læse, hvor udfordringerne er størst. Rapporten dokumenterer blandt andet, at 63 pct. af alle angreb var økonomisk motiverede – og at hovedparten af angriberne benytter ransomware. Samtidigt bliver de afkrævede beløb større og større, og de kriminelle truer nu ikke kun med at slette data. Stadig oftere sker det, at de cyberkriminelle aktivt analyserer data og undersøger, om der kan sættes trumf på truslen ved true med at lække eller sælge følsomme informationer.