Artikel top billede

(Foto: Steve Woods)

Så hårdt har HP skåret ned i Danmark

Fyringer kan ikke opveje faldende indtjening i it-producentens danske afdeling.

For første gang siden udbruddet af finanskrisen i 2008 må it-producentens HP's danske afdeling lægge ryg til et underskud.

I 2012/2013 fik HP Danmark et minus på driftsresultatet på 20,5 millioner kroner og et samlet underskud på 10 millioner kroner, hvilket er en tilbagegang på 30 millioner kroner.

De røde tal skyldes først og fremmest, at HP er blevet dårligere til at tjene penge på sin danske forretning.

Indtægterne fra salget er faldet med 6,5 procent til godt 3,2 milliarder kroner. På samme måde er udgifterne til vareindkøb faldet - men ikke lige så meget som omsætningen.

Det gnaver en god bid af selskabets bruttofortjeneste, som falder med 75 millioner kroner til 356 millioner kroner - en tilbagegang på hele 17,5 procent.

For at få de økonomiske ender til at mødes har HP Danmark igen-igen skåret ned på udgifterne til løn. I alt er 31 job forsvundet, så den samlede bemanding i 2012/2013 lå på 417 ansatte.

Hvert fjerde job væk

HP's kommunikationschef Henrik Kirkeskov oplyser, at nedskæringerne i personalestyrken ikke har ramt Danmark nær så hårdt som resten af HP's globale organisation.

Det er dog langt fra første gang, at HP i Danmark skærer ned i sin organisation. Tilbage i 2009 havde selskabet 552 ansatte. Dermed er mere end hvert fjerde HP-job forsvundet siden 2009.

HP's danske ledelse skriver i regnskabet, at resultatet er "acceptabelt" og henviser til den forsatte tilbageholdenhed i den danske økonomi. HP Danmark er desuden underlagt en fem-årig genopretningsplan. Alligevel har man formået at bevare eller øge sine markedsandele på de vigtigste markeder.

Ekstraordinære udgifter

"Vi har afsat penge til den fem-årige reorganiseringsplan, som vi er i gang med. Det giver ekstraordinære udgifter. Samtidig har den hårde konkurrence betydet, at vi har brugt penge på at fastholde vores markedsandele," siger Henrik Kirkeskov.

Eksempelvis er HP nummer to på markedet for netværksløsninger, mens man på servermarkedet fortsat er den suverænt største aktør med en markedsandel på 55 procent. Det samme gør sig gældende på printermarkedet, hvor HP også sidder på mere end halvdelen af markedet herhjemme.

HP har dog det seneste år mistet sin førerposition indenfor pc'er, hvor Lenovo effektivt har distanceret HP som den største spiller i Danmark.

Læs også:

Netdesign i ny overraskende alliance

HP's chef i Danmark: Her er min ledelsesfilosofi
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere