Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Hård landing for dansk distributør - overskud banket i bund

'Ekstremt udfordrende år,' siger direktør. Se her, hvad der har ramt selskabet.

Efter et år med rekordresultat er det igen blevet hverdag for den københavnske niche-distributør Werd, der indtil for et års tid siden gik under navnet Røsler Distribution.

Tilbage i 2011/12 lød selskabets overskud før skat på 19,7 millioner kroner.

Men i 2012/13 kom man i den grad ned på jorden igen med et plus på beskedne 1,2 millioner kroner.

Werds kerneforretning er salg af server- og storagehardware fra HP og IBM, som for 95 procents vedkommende går til eksport til Europa, USA og Mellemøsten.

Nyt domicil

Direktør i Werd, Jakob Nielsen, forklarer det seneste års nedtur med, at selskabet i årets løb blandt andet havde bundet en stor del af sin likviditet i at bygge nyt domicil.

Og hos selskabets bankforbindelse har der ikke været mulighed for at få yderligere kredit.

Det har betydet færre penge til at vedligeholde sin lagerbeholdning og dermed færre muligheder for at gøre forretning med de udenlandske kunder, som står for at aftage op mod 95 procent af omsætningen.

"Jo mindre lager, jo mindre risiko for at brænde fingrene, mens et stort lager giver mulighed for nogle mere interessante forretninger. Så vi har lært, at vi har en smertegrænse for, hvor lille et lager vi kan køre med," siger Jakob Nielsen.

Stram likviditet

"Vi har været i en situation, hvor vores likviditet har været stram - også for stram. Men sådan er det, når man gaber over for mange ting på en gang, Vores vigtigste arbejdsredskab er kontanter, og i og med at vi har haft færre penge til rådighed, smitter det også af på vores resultat," fortæller Jakob Nielsen.

Med til historien hører, at Werd i det foregående år tjente usædvanligt godt i kølvandet på den globale mangel på harddiske, som opstod efter de massive oversvømmelser på en række harddiskproducenters fabrikker i Thailand i 2011.

Trods den hårde landing er der nu ifølge direktøren igen styr på forretningen.

Jakob Nielsen forventer, at Werd i indeværende år vil ende på et resultat på omkring 10 millioner kroner.

Han glæder sig samtidig over, at det ikke har været nødvendigt at gribe til afskedigelser, selv om den svigtende indtjening er gået ud over bonus og provision til selskabets medarbejdere.

"2013 har været ekstrem udfordrende, men da vi indledte det nye regnskabsår 1. oktober havde vi nye kreditfaciliteter på plads," siger Jakob Nielsen.

Læs også:

Så ondt gør krisen i Thailand på pc-branchen

Harddisk-krisen rammer hårdt
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere