Artikel top billede

Hård landing for dansk distributør - overskud banket i bund

'Ekstremt udfordrende år,' siger direktør. Se her, hvad der har ramt selskabet.

Efter et år med rekordresultat er det igen blevet hverdag for den københavnske niche-distributør Werd, der indtil for et års tid siden gik under navnet Røsler Distribution.

Tilbage i 2011/12 lød selskabets overskud før skat på 19,7 millioner kroner.

Men i 2012/13 kom man i den grad ned på jorden igen med et plus på beskedne 1,2 millioner kroner.

Werds kerneforretning er salg af server- og storagehardware fra HP og IBM, som for 95 procents vedkommende går til eksport til Europa, USA og Mellemøsten.

Nyt domicil

Direktør i Werd, Jakob Nielsen, forklarer det seneste års nedtur med, at selskabet i årets løb blandt andet havde bundet en stor del af sin likviditet i at bygge nyt domicil.

Og hos selskabets bankforbindelse har der ikke været mulighed for at få yderligere kredit.

Det har betydet færre penge til at vedligeholde sin lagerbeholdning og dermed færre muligheder for at gøre forretning med de udenlandske kunder, som står for at aftage op mod 95 procent af omsætningen.

"Jo mindre lager, jo mindre risiko for at brænde fingrene, mens et stort lager giver mulighed for nogle mere interessante forretninger. Så vi har lært, at vi har en smertegrænse for, hvor lille et lager vi kan køre med," siger Jakob Nielsen.

Stram likviditet

"Vi har været i en situation, hvor vores likviditet har været stram - også for stram. Men sådan er det, når man gaber over for mange ting på en gang, Vores vigtigste arbejdsredskab er kontanter, og i og med at vi har haft færre penge til rådighed, smitter det også af på vores resultat," fortæller Jakob Nielsen.

Med til historien hører, at Werd i det foregående år tjente usædvanligt godt i kølvandet på den globale mangel på harddiske, som opstod efter de massive oversvømmelser på en række harddiskproducenters fabrikker i Thailand i 2011.

Trods den hårde landing er der nu ifølge direktøren igen styr på forretningen.

Jakob Nielsen forventer, at Werd i indeværende år vil ende på et resultat på omkring 10 millioner kroner.

Han glæder sig samtidig over, at det ikke har været nødvendigt at gribe til afskedigelser, selv om den svigtende indtjening er gået ud over bonus og provision til selskabets medarbejdere.

"2013 har været ekstrem udfordrende, men da vi indledte det nye regnskabsår 1. oktober havde vi nye kreditfaciliteter på plads," siger Jakob Nielsen.

Læs også:

Så ondt gør krisen i Thailand på pc-branchen

Harddisk-krisen rammer hårdt
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Skyder gammelt sikkerhedsråd i sænk: Derfor kan du trygt koble dig på åbne wifi-netværk
Du behøver ikke længere frygte, at blive udsat for digitalt misbrug, hvis du logger på et åbent wifi-netværk, lyder det fra en norsk sikkerhedsekspert. En dansk ekspert mener dog endnu ikke, at tiden er inde til at droppe sikkerhedsrådet.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.