Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Hård landing for dansk distributør - overskud banket i bund

'Ekstremt udfordrende år,' siger direktør. Se her, hvad der har ramt selskabet.

Efter et år med rekordresultat er det igen blevet hverdag for den københavnske niche-distributør Werd, der indtil for et års tid siden gik under navnet Røsler Distribution.

Tilbage i 2011/12 lød selskabets overskud før skat på 19,7 millioner kroner.

Men i 2012/13 kom man i den grad ned på jorden igen med et plus på beskedne 1,2 millioner kroner.

Werds kerneforretning er salg af server- og storagehardware fra HP og IBM, som for 95 procents vedkommende går til eksport til Europa, USA og Mellemøsten.

Nyt domicil

Direktør i Werd, Jakob Nielsen, forklarer det seneste års nedtur med, at selskabet i årets løb blandt andet havde bundet en stor del af sin likviditet i at bygge nyt domicil.

Og hos selskabets bankforbindelse har der ikke været mulighed for at få yderligere kredit.

Det har betydet færre penge til at vedligeholde sin lagerbeholdning og dermed færre muligheder for at gøre forretning med de udenlandske kunder, som står for at aftage op mod 95 procent af omsætningen.

"Jo mindre lager, jo mindre risiko for at brænde fingrene, mens et stort lager giver mulighed for nogle mere interessante forretninger. Så vi har lært, at vi har en smertegrænse for, hvor lille et lager vi kan køre med," siger Jakob Nielsen.

Stram likviditet

"Vi har været i en situation, hvor vores likviditet har været stram - også for stram. Men sådan er det, når man gaber over for mange ting på en gang, Vores vigtigste arbejdsredskab er kontanter, og i og med at vi har haft færre penge til rådighed, smitter det også af på vores resultat," fortæller Jakob Nielsen.

Med til historien hører, at Werd i det foregående år tjente usædvanligt godt i kølvandet på den globale mangel på harddiske, som opstod efter de massive oversvømmelser på en række harddiskproducenters fabrikker i Thailand i 2011.

Trods den hårde landing er der nu ifølge direktøren igen styr på forretningen.

Jakob Nielsen forventer, at Werd i indeværende år vil ende på et resultat på omkring 10 millioner kroner.

Han glæder sig samtidig over, at det ikke har været nødvendigt at gribe til afskedigelser, selv om den svigtende indtjening er gået ud over bonus og provision til selskabets medarbejdere.

"2013 har været ekstrem udfordrende, men da vi indledte det nye regnskabsår 1. oktober havde vi nye kreditfaciliteter på plads," siger Jakob Nielsen.

Læs også:

Så ondt gør krisen i Thailand på pc-branchen

Harddisk-krisen rammer hårdt
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere