Artikel top billede

Amerikansk it-gigant overvejer dansk comeback

Verdens største it-distributør varsler gennemgribende reorganisering af sin europæiske forretning. Det kan udløse comeback på det danske marked. Men i Sverige skal der fyres folk.

Fem år efter at Ingram Micro lukkede sin danske distributionsforretning, kan den amerikanske distributionsgigant for alvor være på vej tilbage på det danske marked.

Ingram Micro annoncerede i sidste uge en større reorganisering af hele sin europæiske forretning, som ifølge Ingram Micros svenske landechef Derrick Wood kan ende med, at man igen vil satse helhjertet på traditionel distribution til det danske marked.

"I øjeblikket adresserer vi ikke det danske marked for alvor. Det kan blive en del af vores fremtidige forretning," siger Derrick Wood til Computerworld.

Ingram Micro trak sig i 2009 ud af det danske distributionsmarked og solgte sine aktiviteter til konkurrenten Also. Man beholdt dog en mindre afdeling, som står for salg af data capture- og point of sales-løsninger (DC-POS).

Siden starten af 2012 har Ingram Micro desuden haft et antal dansktalende medarbejdere ansat til at levere varer til det danske marked fra en eksportafdeling i München. Også i 2012 opkøbte Ingram Micro mobildistributøren Brightpoint. Med i den handel var også Brightpoints danske afdeling, som er fortsat på dansk jord.

Alt er på bordet

Derrick Wood fortæller, at meningen med den europæiske reorganisering er at gøre organisationen mere fleksibel.

"Lige nu er vores fokus (i Danmark, red.) på DC-POS-forretningen og vores mobility-forretning, plus at vi har en smule traditionel distribution til det danske marked, som vi servicerer fra forskellige steder i vores europæiske organisation. Men vi vil se på alle muligheder for at udvide vores forretning, i den nye europæiske model," siger han og bekræfter, at "alt er på bordet" med hensyn til fremtiden for den danske forretning.

"Det er det helt sikkert," siger Derrick Wood til Computerworld.

Han fortæller videre, at Ingram Micros europæiske reorganisering hænger sammen med faldende hardwaresalg, som man ønsker at erstatte med større fokus på leverance af services og nye it-teknologier. Derfor er der ifølge Ingram Micro brug for en standardiseret go to-market-model.

Svenske job forsvinder

"Det er tid til at gentænke, hvordan vi som organisation går til markedet og indføre en sammenhængende model for hele Europa. Vi gør det for at gøre os mere konkurrencedygtige, end vi allerede er. Så det er et strategisk skrift for os," siger Derrick Wood.

Planen vil også betyde en centralisering af de europæiske lager-faciliteter. Fire eksisterende lagre i Tyskland og Benelux samles i to enheder i henholdsvis Tyskland og Holland. Samtidig skal det europæiske hovedkontor i Belgien slankes og en række funktioner samles på globalt niveau.

Desuden er der lagt op til nedskæringer i bemandingen i Ingram Micros svenske afdeling, som i dag beskæftiger 170 ansatte. Derrick Wood vil dog ikke sætte tal på, hvor mange svenske job der forsvinder.

"Processen vil desværre påvirke et antal job i Sverige. Det er uundgåeligt i den type reorganisering, som vi skal igennem," siger han.

Læs også:

Udenlandske it-distributører kigger sultent på Danmark

Overblik: Hver anden danske it-distributør forsvundet på ti år




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere