Artikel top billede

Amerikansk it-gigant overvejer dansk comeback

Verdens største it-distributør varsler gennemgribende reorganisering af sin europæiske forretning. Det kan udløse comeback på det danske marked. Men i Sverige skal der fyres folk.

Fem år efter at Ingram Micro lukkede sin danske distributionsforretning, kan den amerikanske distributionsgigant for alvor være på vej tilbage på det danske marked.

Ingram Micro annoncerede i sidste uge en større reorganisering af hele sin europæiske forretning, som ifølge Ingram Micros svenske landechef Derrick Wood kan ende med, at man igen vil satse helhjertet på traditionel distribution til det danske marked.

"I øjeblikket adresserer vi ikke det danske marked for alvor. Det kan blive en del af vores fremtidige forretning," siger Derrick Wood til Computerworld.

Ingram Micro trak sig i 2009 ud af det danske distributionsmarked og solgte sine aktiviteter til konkurrenten Also. Man beholdt dog en mindre afdeling, som står for salg af data capture- og point of sales-løsninger (DC-POS).

Siden starten af 2012 har Ingram Micro desuden haft et antal dansktalende medarbejdere ansat til at levere varer til det danske marked fra en eksportafdeling i München. Også i 2012 opkøbte Ingram Micro mobildistributøren Brightpoint. Med i den handel var også Brightpoints danske afdeling, som er fortsat på dansk jord.

Alt er på bordet

Derrick Wood fortæller, at meningen med den europæiske reorganisering er at gøre organisationen mere fleksibel.

"Lige nu er vores fokus (i Danmark, red.) på DC-POS-forretningen og vores mobility-forretning, plus at vi har en smule traditionel distribution til det danske marked, som vi servicerer fra forskellige steder i vores europæiske organisation. Men vi vil se på alle muligheder for at udvide vores forretning, i den nye europæiske model," siger han og bekræfter, at "alt er på bordet" med hensyn til fremtiden for den danske forretning.

"Det er det helt sikkert," siger Derrick Wood til Computerworld.

Han fortæller videre, at Ingram Micros europæiske reorganisering hænger sammen med faldende hardwaresalg, som man ønsker at erstatte med større fokus på leverance af services og nye it-teknologier. Derfor er der ifølge Ingram Micro brug for en standardiseret go to-market-model.

Svenske job forsvinder

"Det er tid til at gentænke, hvordan vi som organisation går til markedet og indføre en sammenhængende model for hele Europa. Vi gør det for at gøre os mere konkurrencedygtige, end vi allerede er. Så det er et strategisk skrift for os," siger Derrick Wood.

Planen vil også betyde en centralisering af de europæiske lager-faciliteter. Fire eksisterende lagre i Tyskland og Benelux samles i to enheder i henholdsvis Tyskland og Holland. Samtidig skal det europæiske hovedkontor i Belgien slankes og en række funktioner samles på globalt niveau.

Desuden er der lagt op til nedskæringer i bemandingen i Ingram Micros svenske afdeling, som i dag beskæftiger 170 ansatte. Derrick Wood vil dog ikke sætte tal på, hvor mange svenske job der forsvinder.

"Processen vil desværre påvirke et antal job i Sverige. Det er uundgåeligt i den type reorganisering, som vi skal igennem," siger han.

Læs også:

Udenlandske it-distributører kigger sultent på Danmark

Overblik: Hver anden danske it-distributør forsvundet på ti år
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere


SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere