Artikel top billede

Danske IBM-ansatte tvinges over til ny arbejdsgiver

Lenovos køb af IBMs x86-servere betyder, at danske ansatte skal have ny arbejdsgiver.

Mellem 20 og 25 ansatte i IBM's danske afdeling står til at få ny arbejdsgiver, når Lenovo senere på året overtager IBM's Intel-baserede serverforretning, som også går under navnet x86. Det erfarer Computerworld.

På nordisk plan er der udsigt til, at IBM må aflevere godt 40 medarbejdere til Lenovo.

Efter flere års tilløb indgik Lenovo og IBM i januar i år aftale om handlen, som lige nu venter på godkendelse fra de amerikanske konkurrencemyndigheder. Lenovo betaler næsten 13 milliarder kroner for IBM's Intel-servere.

Lenovos danske direktør Jørn Rønning bekræfter, at det er planen, at et antal IBM-medarbejdere følger med over, når handlen er endeligt faldet på plads. Han ønsker dog ikke at sætte tal på, hvor mange nye kolleger der kommer med fra IBM.

"Vi har ikke det eksakte tal endnu, og det er heller ikke meldt ud internt i IBM, så jeg kan ikke sige noget om, hvor mange nye kolleger vi får, når vi overtager x86-forretningen. Men der sidder nogle teams og arbejder med den transition, som ligger foran os," siger Jørn Rønning, som ser frem til at komme i gang med at planlægge overtagelsen.

"Vi håber, det går igennem i USA i løbet af den næste måned, så vi kan komme i gang med detail-planlægningen af overgangen. Om det kommer til at ske på en gang i hele verden eller i forskellige faser er ikke til at sige endnu. Men realistisk set tror jeg ikke, vi i Danmark kommer på plads før engang i slutningen af året," siger Jørn Rønning.

IBM's administrerende direktør, Lars Mikkelgaard-Jensen, har ikke ønsket at kommentere Computerworlds oplysninger eller de nærmere planer for, hvordan Lenovos overtagelse af IBM-serverene kommer til at forløbe.

Så sent som i januar i år annoncerede Lenovo en salgsoffensiv for sine eksisterende server-produkter, som markedsføres under navnet ThinkServer. Med overtagelsen af IBM's Intel-servere vil der komme yderligere gang i den forretning, spår Jørn Rønning.

"Der er fuld fart frem, og når vi får IBM-forretningen med, vil vores kunder opleve, at de får en bredere produktportefølje," siger han.
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere