Danske IBM-ansatte tvinges over til ny arbejdsgiver

Lenovos køb af IBMs x86-servere betyder, at danske ansatte skal have ny arbejdsgiver.

Mellem 20 og 25 ansatte i IBM's danske afdeling står til at få ny arbejdsgiver, når Lenovo senere på året overtager IBM's Intel-baserede serverforretning, som også går under navnet x86. Det erfarer Computerworld.

På nordisk plan er der udsigt til, at IBM må aflevere godt 40 medarbejdere til Lenovo.

Efter flere års tilløb indgik Lenovo og IBM i januar i år aftale om handlen, som lige nu venter på godkendelse fra de amerikanske konkurrencemyndigheder. Lenovo betaler næsten 13 milliarder kroner for IBM's Intel-servere.

Lenovos danske direktør Jørn Rønning bekræfter, at det er planen, at et antal IBM-medarbejdere følger med over, når handlen er endeligt faldet på plads. Han ønsker dog ikke at sætte tal på, hvor mange nye kolleger der kommer med fra IBM.

"Vi har ikke det eksakte tal endnu, og det er heller ikke meldt ud internt i IBM, så jeg kan ikke sige noget om, hvor mange nye kolleger vi får, når vi overtager x86-forretningen. Men der sidder nogle teams og arbejder med den transition, som ligger foran os," siger Jørn Rønning, som ser frem til at komme i gang med at planlægge overtagelsen.

"Vi håber, det går igennem i USA i løbet af den næste måned, så vi kan komme i gang med detail-planlægningen af overgangen. Om det kommer til at ske på en gang i hele verden eller i forskellige faser er ikke til at sige endnu. Men realistisk set tror jeg ikke, vi i Danmark kommer på plads før engang i slutningen af året," siger Jørn Rønning.

IBM's administrerende direktør, Lars Mikkelgaard-Jensen, har ikke ønsket at kommentere Computerworlds oplysninger eller de nærmere planer for, hvordan Lenovos overtagelse af IBM-serverene kommer til at forløbe.

Så sent som i januar i år annoncerede Lenovo en salgsoffensiv for sine eksisterende server-produkter, som markedsføres under navnet ThinkServer. Med overtagelsen af IBM's Intel-servere vil der komme yderligere gang i den forretning, spår Jørn Rønning.

"Der er fuld fart frem, og når vi får IBM-forretningen med, vil vores kunder opleve, at de får en bredere produktportefølje," siger han.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR, status og overblik: Påbud og afgørelser strømmer nu ud fra Datatilsynet

Få styr på hvordan du kan sikre løbende overholdelse af GDPR-reglerne i fremtiden. Ved hjælp af de rigtige processuelle værktøjer og systemer kan du leve op til forventningen om, at din virksomhed har styr på reglerne og overholdelses af dem.

25. november 2020 | Læs mere


Hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? Data Governance i en hybrid infrastruktur

Vores infrastruktur er i høj grad blevet ”sluppet løs”. Vi lever alle sammen med hybrid IT, hvor vores workloads er (eller skal ende) som frie og mobile entiteter, og hvor data kan bo overalt. Men hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? I dette webinar retter vi fokus mod én af de måder, hvormed vi bedst bevarer balancen mellem frihed og kontrol over vores værdifulde data.

26. november 2020 | Læs mere


Simplificeret storage: Spar penge og besvær med software-defined storage fra Red Hat

Alle organisationer skal forholde sig til håndtering og lagring af hastigt stigende datamængder, hvilket igen øger behovet for en stabil, sikker og fleksibel måde at opbevare deres data på. Vel at mærke uden samtidig at presse økonomien unødigt. Når du har deltaget i Arrow’s webinar, har du viden om, hvordan din næste storageløsning skal se ud og hvorfor open source modellen fra Red Hat CEPH er det rigtige valg.

26. november 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Nets risikerer at skulle betale bod efter stor forsinkelse af MitID Erhverv: Forhandler med Digitaliseringsstyrelsen
Kontrakten mellem Digitaliseringsstyrelsen og Nets rummer mulighed for, at Nets kan blive ramt af en bod på grund af forsinkelsen af MitID Erhverv.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.