Artikel top billede

Danske IBM-ansatte tvinges over til ny arbejdsgiver

Lenovos køb af IBMs x86-servere betyder, at danske ansatte skal have ny arbejdsgiver.

Mellem 20 og 25 ansatte i IBM's danske afdeling står til at få ny arbejdsgiver, når Lenovo senere på året overtager IBM's Intel-baserede serverforretning, som også går under navnet x86. Det erfarer Computerworld.

På nordisk plan er der udsigt til, at IBM må aflevere godt 40 medarbejdere til Lenovo.

Efter flere års tilløb indgik Lenovo og IBM i januar i år aftale om handlen, som lige nu venter på godkendelse fra de amerikanske konkurrencemyndigheder. Lenovo betaler næsten 13 milliarder kroner for IBM's Intel-servere.

Lenovos danske direktør Jørn Rønning bekræfter, at det er planen, at et antal IBM-medarbejdere følger med over, når handlen er endeligt faldet på plads. Han ønsker dog ikke at sætte tal på, hvor mange nye kolleger der kommer med fra IBM.

"Vi har ikke det eksakte tal endnu, og det er heller ikke meldt ud internt i IBM, så jeg kan ikke sige noget om, hvor mange nye kolleger vi får, når vi overtager x86-forretningen. Men der sidder nogle teams og arbejder med den transition, som ligger foran os," siger Jørn Rønning, som ser frem til at komme i gang med at planlægge overtagelsen.

"Vi håber, det går igennem i USA i løbet af den næste måned, så vi kan komme i gang med detail-planlægningen af overgangen. Om det kommer til at ske på en gang i hele verden eller i forskellige faser er ikke til at sige endnu. Men realistisk set tror jeg ikke, vi i Danmark kommer på plads før engang i slutningen af året," siger Jørn Rønning.

IBM's administrerende direktør, Lars Mikkelgaard-Jensen, har ikke ønsket at kommentere Computerworlds oplysninger eller de nærmere planer for, hvordan Lenovos overtagelse af IBM-serverene kommer til at forløbe.

Så sent som i januar i år annoncerede Lenovo en salgsoffensiv for sine eksisterende server-produkter, som markedsføres under navnet ThinkServer. Med overtagelsen af IBM's Intel-servere vil der komme yderligere gang i den forretning, spår Jørn Rønning.

"Der er fuld fart frem, og når vi får IBM-forretningen med, vil vores kunder opleve, at de får en bredere produktportefølje," siger han.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere