Stort galleri:Tag med til kåringen af Årets CIO 2021 - og se hvordan Morten Holm Christiansen blev udnævnt

Artikel top billede

Revisor advarer igen: It-firma kører på kanten

Nordjysk forhandler kæmper med milliongæld. Firmaets revisor tænder igen advarselslamperne.

En negativ egenkapital på 8,1 millioner kroner er fortsat den store møllesten om halsen på den nordjyske print-forhandler Art of Print Solutions.

Selskabet har i flere år præsteret fornuftige resultater på driften, som dog langt fra har været nok til at fylde hullet i kassen.

Derfor må forhandleren nu for fjerde år i træk lægge ryg til et harsk revisorforhold i sit regnskab.

I det netop offentliggjorte regnskab skriver revisoren, at det "ikke er tilstrækkeligt sandsynliggjort, at ledelsens forudsætninger (for fortsat drift, red.) er realistiske". Revisionen peger samtidig på, at "der ikke er foretaget genforhandling med selskabets kreditgivere omkring forlængelse af engagement".

Art of Print Solutions har kæmpet med det store hul i kassen siden 2009, da man overtog forpligtelser for mere end ti millioner kroner efter den krakkede Horsens-forhandler AM IT Partner.

Efter konkursen kom det frem, at AM IT Partners ejer havde forfalsket serviceaftaler og kontrakter i et større leasingcirkus. Det første til, at politiet indledte en efterforskning mod de to. Her næste fem år senere er den sag stadig ikke afsluttet,

I dag er situationen i Art of Print Solutions den, at egenkapitalen som nævnt er negativ, og at selskabet lever videre i kraft af den kredit, som banken og hovedleverandøren Konica Minolta stiller til rådighed.

I det seneste regnskab for 2012/2013 lyder overskuddet før skat på beskedne 369.000 kroner mod et overskud året før på 2,6 millioner kroner.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra direktør og indehaver Tommy Pedersen i Art of Print Solutions.

Læs også:

Konica-forhandler tager skraldet efter Horsens-kollaps

Konica Minolta: Vigtigt at leasingsag bliver fulgt til dørs
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Kæmpe it-problemer i det danske skattevæsen: Har kun kortlagt it-beredskabet for syv ud af 230 it-systemer
Statsrevisorerne skyder en sønderlæmmende kritik af Skatteministeriets it-beredskab af sted. It-beredskabet for kritiske forretningsprocesser "er utilfredsstillende og utilstrækkeligt," lyder det. I værste fald kan det ende med, at staten ikke kan opkræve skatter og afgifter, udbetale løn, SU, sociale ydelser og pension.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Så stor er risikoen i virkeligheden for ransomware
Traditionel risk management undervurderer reelt risikoen for ransomware med op til 30%, men nye metoder kan give den fornødne indsigt.