Artikel top billede

Revisor advarer igen: It-firma kører på kanten

Nordjysk forhandler kæmper med milliongæld. Firmaets revisor tænder igen advarselslamperne.

En negativ egenkapital på 8,1 millioner kroner er fortsat den store møllesten om halsen på den nordjyske print-forhandler Art of Print Solutions.

Selskabet har i flere år præsteret fornuftige resultater på driften, som dog langt fra har været nok til at fylde hullet i kassen.

Derfor må forhandleren nu for fjerde år i træk lægge ryg til et harsk revisorforhold i sit regnskab.

I det netop offentliggjorte regnskab skriver revisoren, at det "ikke er tilstrækkeligt sandsynliggjort, at ledelsens forudsætninger (for fortsat drift, red.) er realistiske". Revisionen peger samtidig på, at "der ikke er foretaget genforhandling med selskabets kreditgivere omkring forlængelse af engagement".

Art of Print Solutions har kæmpet med det store hul i kassen siden 2009, da man overtog forpligtelser for mere end ti millioner kroner efter den krakkede Horsens-forhandler AM IT Partner.

Efter konkursen kom det frem, at AM IT Partners ejer havde forfalsket serviceaftaler og kontrakter i et større leasingcirkus. Det første til, at politiet indledte en efterforskning mod de to. Her næste fem år senere er den sag stadig ikke afsluttet,

I dag er situationen i Art of Print Solutions den, at egenkapitalen som nævnt er negativ, og at selskabet lever videre i kraft af den kredit, som banken og hovedleverandøren Konica Minolta stiller til rådighed.

I det seneste regnskab for 2012/2013 lyder overskuddet før skat på beskedne 369.000 kroner mod et overskud året før på 2,6 millioner kroner.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra direktør og indehaver Tommy Pedersen i Art of Print Solutions.

Læs også:

Konica-forhandler tager skraldet efter Horsens-kollaps

Konica Minolta: Vigtigt at leasingsag bliver fulgt til dørs
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fellowmind Denmark II ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2022: Digitalisering, sikkerhed og strategi

Hvordan bruger A.P. Møller - Mærsk cloud? Hvordan sikrer digitalisering at TV 2 kan konkurrere med streaming-tjenesterne? Og er din organisation klædt på til at håndtere et DDoS-angreb? Svarerne får du på Computerworld Summit 2022: En hel dag til dig der arbejder professionelt med it.

17. maj 2022 | Læs mere


Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?