Artikel top billede

Revisor advarer igen: It-firma kører på kanten

Nordjysk forhandler kæmper med milliongæld. Firmaets revisor tænder igen advarselslamperne.

En negativ egenkapital på 8,1 millioner kroner er fortsat den store møllesten om halsen på den nordjyske print-forhandler Art of Print Solutions.

Selskabet har i flere år præsteret fornuftige resultater på driften, som dog langt fra har været nok til at fylde hullet i kassen.

Derfor må forhandleren nu for fjerde år i træk lægge ryg til et harsk revisorforhold i sit regnskab.

I det netop offentliggjorte regnskab skriver revisoren, at det "ikke er tilstrækkeligt sandsynliggjort, at ledelsens forudsætninger (for fortsat drift, red.) er realistiske". Revisionen peger samtidig på, at "der ikke er foretaget genforhandling med selskabets kreditgivere omkring forlængelse af engagement".

Art of Print Solutions har kæmpet med det store hul i kassen siden 2009, da man overtog forpligtelser for mere end ti millioner kroner efter den krakkede Horsens-forhandler AM IT Partner.

Efter konkursen kom det frem, at AM IT Partners ejer havde forfalsket serviceaftaler og kontrakter i et større leasingcirkus. Det første til, at politiet indledte en efterforskning mod de to. Her næste fem år senere er den sag stadig ikke afsluttet,

I dag er situationen i Art of Print Solutions den, at egenkapitalen som nævnt er negativ, og at selskabet lever videre i kraft af den kredit, som banken og hovedleverandøren Konica Minolta stiller til rådighed.

I det seneste regnskab for 2012/2013 lyder overskuddet før skat på beskedne 369.000 kroner mod et overskud året før på 2,6 millioner kroner.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra direktør og indehaver Tommy Pedersen i Art of Print Solutions.

Læs også:

Konica-forhandler tager skraldet efter Horsens-kollaps

Konica Minolta: Vigtigt at leasingsag bliver fulgt til dørs
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere