Artikel top billede

Fynsk it-milliardær spinder guld på e-handelsløsninger

Eksplosionen i net-handel udløser millionoverskud i fynsk it-rigmands firma.

Odense-virksomheden Hedal Kruse Brohus A/S har gjort færdigpakkede e-handelsløsninger til en god forretning.

Ifølge selskabets direktør Lars Hedal har virksomheden de seneste ti år i gennemsnit vækstet med 30 procent. Og i dag er man 75 medarbejdere. To ud af tre ansatte er softwareudviklere.

Alene i 2013 lå væksten på hele 40 procent, samtidig med at man præsterede et rekordoverskud på tæt ved 10,7 millioner kroner ud af en omsætning i underkanten af 50 millioner kroner.

Hovedaktionærer og medlem af bestyrelsen i Hedal Kruse Brohus A/S er den fynske it-rigmand Niels Thorborg, som lagde grunden til sin milliard-formue i Leasy-koncernen. Han ejer også online-butikken Wupti, som i øvrigt er kunde i det fynske selskab.

Niels Thorborg kan nu også glæde sig over det lille fynske guldæg, som de seneste fem år har genereret et overskud før skat på mere end 20 millioner kroner.

"Niels er en fantastisk sparringspartner. Han har oplevet de samme vækstspring og har været igennem de samme overvejelser, som vi står overfor - både til daglig og på det strategiske plan. Så jeg får rigtig mange tips og tricks til, hvad vi skal være opmærksom på i udviklingen af vores virksomhed," siger direktør og stifter af Hedal Kruse Brohus A/S Lars Hedal, som selv er medejer i firmaet med en sjettedel af aktierne.

Det skal være nemt for forbrugerne

Successen i det fynske firma skyldes ifølge Lars Hedal, at man kan levere webshop-løsninger, som effektivt kan holde styr på de produktoplysninger, som forbrugerne søger efter.

"Forbrugerne har i dag en forventning til, at det skal være nemt at finde varen, og kernen i vores løsning er at have styr på produktdatabasen," siger Lars Hedal.

Han giver som eksempel butikker som Matas og Superbest, hvor kunderne gerne vil kunne udvælge kosmetik uden parabener eller økologiske dagligvarer.

"Intelligente søgninger er alfa og omega i dag. Så det er vores opgave at levere en effektiv database med et webshop-modul, der er designet, så den sælger varen," siger Lars Hedal.

"Vores kunder kører årligt en omsætning igennem deres butikker på fem milliarder kroner. Det stiller store krav til kvaliteten af det, vi leverer," siger han.

E-handelsløsningerne fra Hedal Kruse Brohus A/S retter sig mod både detailhandelen (B2C), hvor 17 procent af den samlede omsætning i dag ligger på nettet. Også salg mellem virksomheder (B2B) er stigende.

Ifølge Lars Hedal smitter det også af på kundernes tilgang til e-handel, at en stadig større del af omsætningen er på vej over på nettet.

"I detailvirksomhederne er der en erkendelse af, at man risikerer at forsvinde, hvis man ikke kommer med på nethandelen. Så det vi ser nu, er strategiske projekter med business cases, der rækker tre til fem år frem i tiden," siger Lars Hedal.

Læs også:

Milliardærliste afslører: Wupti-ejer rigere end Kunøe

Wupti og Leasy smeltet sammen - ejeren får 40 mio. i lommepenge
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.