Artikel top billede

Fynsk it-milliardær spinder guld på e-handelsløsninger

Eksplosionen i net-handel udløser millionoverskud i fynsk it-rigmands firma.

Odense-virksomheden Hedal Kruse Brohus A/S har gjort færdigpakkede e-handelsløsninger til en god forretning.

Ifølge selskabets direktør Lars Hedal har virksomheden de seneste ti år i gennemsnit vækstet med 30 procent. Og i dag er man 75 medarbejdere. To ud af tre ansatte er softwareudviklere.

Alene i 2013 lå væksten på hele 40 procent, samtidig med at man præsterede et rekordoverskud på tæt ved 10,7 millioner kroner ud af en omsætning i underkanten af 50 millioner kroner.

Hovedaktionærer og medlem af bestyrelsen i Hedal Kruse Brohus A/S er den fynske it-rigmand Niels Thorborg, som lagde grunden til sin milliard-formue i Leasy-koncernen. Han ejer også online-butikken Wupti, som i øvrigt er kunde i det fynske selskab.

Niels Thorborg kan nu også glæde sig over det lille fynske guldæg, som de seneste fem år har genereret et overskud før skat på mere end 20 millioner kroner.

"Niels er en fantastisk sparringspartner. Han har oplevet de samme vækstspring og har været igennem de samme overvejelser, som vi står overfor - både til daglig og på det strategiske plan. Så jeg får rigtig mange tips og tricks til, hvad vi skal være opmærksom på i udviklingen af vores virksomhed," siger direktør og stifter af Hedal Kruse Brohus A/S Lars Hedal, som selv er medejer i firmaet med en sjettedel af aktierne.

Det skal være nemt for forbrugerne

Successen i det fynske firma skyldes ifølge Lars Hedal, at man kan levere webshop-løsninger, som effektivt kan holde styr på de produktoplysninger, som forbrugerne søger efter.

"Forbrugerne har i dag en forventning til, at det skal være nemt at finde varen, og kernen i vores løsning er at have styr på produktdatabasen," siger Lars Hedal.

Han giver som eksempel butikker som Matas og Superbest, hvor kunderne gerne vil kunne udvælge kosmetik uden parabener eller økologiske dagligvarer.

"Intelligente søgninger er alfa og omega i dag. Så det er vores opgave at levere en effektiv database med et webshop-modul, der er designet, så den sælger varen," siger Lars Hedal.

"Vores kunder kører årligt en omsætning igennem deres butikker på fem milliarder kroner. Det stiller store krav til kvaliteten af det, vi leverer," siger han.

E-handelsløsningerne fra Hedal Kruse Brohus A/S retter sig mod både detailhandelen (B2C), hvor 17 procent af den samlede omsætning i dag ligger på nettet. Også salg mellem virksomheder (B2B) er stigende.

Ifølge Lars Hedal smitter det også af på kundernes tilgang til e-handel, at en stadig større del af omsætningen er på vej over på nettet.

"I detailvirksomhederne er der en erkendelse af, at man risikerer at forsvinde, hvis man ikke kommer med på nethandelen. Så det vi ser nu, er strategiske projekter med business cases, der rækker tre til fem år frem i tiden," siger Lars Hedal.

Læs også:

Milliardærliste afslører: Wupti-ejer rigere end Kunøe

Wupti og Leasy smeltet sammen - ejeren får 40 mio. i lommepenge
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere