Artikel top billede

Sammen med sin direktør kollega Simon Kaas har salgsdirektør, Thomas Baggesen, nu overtaget det fulde ejerskab af AV-distributøren i DS Display.

It-direktører køber sig ud af interessekonflikt

Generationsskifte betyder, at to chefer i AV-distributøren DS Display nu får foden under eget bord.

Simon Kaas og Thomas Baggesen - henholdsvis direktør og salgsdirektør i AV-distributøren DS Display - er blevet fuldblods-ejere af firmaet efter en halvandet år lang overleverings-forretning.

Ejerskiftet er samtidig løsningen på en interessekonflikt, da den nu forhenværende ejer - Gunnar Borg - ud over at have bestemmende indflydelse i DS Display også ejer AV-forhandleren AudioVisuelt Centrum.

Salgsdirektør Thomas Baggesen fortæller, at DS Display har et stærkt fokus på it-branchen, hvor forhandlere lægger stor vægt på, at der ikke er interessekonflikter på tværs af de forskellige led i leverandørkæden.

"I it-branchen er man vant til den her model, hvor man har en producent, en distributør og en forhandler. Der er nogle store forhandlere, som har syntes, det var problematisk, at de skulle købe deres varer hos en distributør, som samtidig var ejet af en af deres konkurrenter. Nu har vi fået elimineret den kanalkonflikt, der var i det," siger Thomas Baggesen.

De to nybagte ejere, der har været tilknyttet DS Display i henholdsvis otte og 11 år, overtog det fulde ejerskab af selskabet pr. 1. april.

Thomas Baggesen fortæller, at satsningen fortsat vil ligge på professionelt AV-udstyr, som i stadig stigende omfang bliver en del af de it-løsninger, som især større forhandlere leverer til kunderne.

"Traditionelle AV-produkter som projektorer, skærme og videokonferencer bliver mere og mere et it-produkt, som følger med, når kunderne køber løsninger hos forhandlere som Atea, Comm2ig og de andre store it-forhandlere. Der har vi en berettigelse som value-add distributør, der kan tilføre produkterne den viden, som forhandlerne ikke har i forvejen. Atea har for eksempel en selvstændig afdeling, som arbejder med collaboration-udstyr. Dem går vi lige på," siger Thomas Baggesen.

DS Display har i dag 14 medarbejdere. Den årlige omsætning ligger ifølge Thomas Baggesen på knap 100 millioner kroner. Selskabet havde i fjor et overskud før skat på 1,7 millioner kroner.

Læs også:

Distributør efter overskud: Vi sidder solidt på vores danske niche




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere