Artikel top billede

Dansk it-profil går til europæisk top-job

Danmarks største it-distributør har i al stilhed skiftet ud på direktørposten.

Efter 14 år som øverste danske chef forlader 55-årige Torben Qvist nu posten som dansk og skandinavisk direktør i den tysk-schweiziske it-distributør Also (tidl. Actebis).

Han rykker i stedet et trin opad i Alsos hierarki og bliver fuldtidsmedlem af den fire mand store koncerndirektion med det samlede ansvar for drift og udvikling af koncernens aktiviteter i 12 europæiske lande.

Øverste chef i Also er fortsat CEO Gustavo Möller-Hergt.

"Jeg kommer nu til at koncentrere mig fuldt om mine europæiske opgaver i forhold til at drive og optimere vores traditionelle distributionsforretning i de 12 lande, hvor vi opererer. Det vil være mit hovedfokus fremadrettet," lyder det fra Torben Qvist.

Til gengæld overlader han sine danske og skandinaviske opgaver til sin højre hånd, Ole Eklund, der indtil nu har været nordisk salgsdirektør - et job Eklund har haft siden 2008.

Torben Qvist har siddet i Alsos koncerndirektion med ansvar for Skandinavien siden 2011, da Also fusionerede med det daværende Actebis.

Also er i dag den største it-distributør i Danmark. Den samlede omsætning i Skandinavien er på mere end syv milliarder kroner årligt.

Læs også:

Also Actebis: Producenterne rådgiver for dårligt

Se Actebis nye nordiske kæmpelager i Taastrup
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere