Artikel top billede

Sådan trænger du igennem: Du kan bare gøre ligesom Leif

Klumme: Du behøver slet ikke skabe nyt indhold selv for at blive anerkendt som ekspert og dit site anerkendt som vigtigt. Se her, hvordan du kan gøre.

Jeg ved godt, at vi er mange, der fortæller dig, at du bør skrive en blog og gøre dig klog på dit område, så du kan tiltrække en masse nye leads.

Og jeg ved godt, at du synes, at det er tidskrævende, dyrt og besværligt. Og det er det også.

Men der findes en anden vej. En smutvej, som måske vil falde dig lettere ...

Sagen er, at du ikke behøver skrive masser af kloge ting selv for at tiltrække dit publikum på nettet.

Du kan i stedet være den, der udvælger det bedste fra alle de andre. Ham, der peger på alt det interessante i verden. Hende, der viser os verden og sætter den i perspektiv.

Tag nu min ven Leif. Han er journalist af hjertet og kan slet ikke holde næsen væk fra alverdens nyheder inden for teknologi.

Han snuser løs

Så han snuser løs, og så deler han alt det bedste og sjoveste, han finder på Facebook.

Det bliver tit til en nyhed om dagen om en ny kinesisk smartphone, en trådløs højttaler i ægte træ, Office til iPad, og hvad han ellers falder over. Og så linker han til dem fra www.facebook.com/leif.bomberg

Det meste af det, Leif deler, er rigtigt interessant, synes jeg.

Derfor synes jeg, at Leif ved meget om, hvad der rører sig inden for nye gadgets. Han er ekspert i mine øjne.

Eller tag mediebureauet Trickle Resolution. Her skriver Peter et fast, ugentligt blogindlæg på TWID - This Week In Digital - hvor han fortæller om de vigtigste internationale digitale nyheder. Og så linker han til dem fra www.trickle.dk.

Det er hurtigt læst, der er noget at lære, og det er som oftest rigtig interessant, synes jeg.

Derfor synes jeg, at Peter ved meget om hvad der rører sig i den digitale verden. Han er ekspert i mine øjne.

Content Curation

Pointen er altså, at man sagtens kan være læseværdig, samle et stort publikum, yde en god service og fremstå som ekspert på et område - uden at skrive ret meget mere end et resumé selv.

Vi kender det også fra alle mulige andre steder: DJ's, rappere og kunsthistorikere er bare nogle af dem, der fremstår som både eksperter og originaler - alene ved at samle noget, andre har lavet.

Henne i Amerika kalder de det for Content Curation - altså "at kuratere indhold".

Ligesom de gør på kunstmuseet: Finder de bedste billeder, sætter dem i perspektiv og tematiserer - fortæller om dem. 

Der er en god grund til, at vi har behov for nogen, der kan skabe orden og mening i kaos.

I 2010 skabte menneskeheden lige så meget data på to dage, som vores forfædre havde skabt fra tidernes morgen og frem til 2003 (påstod Googles chef dengang).

Siden er det kun gået endnu hurtigere.
 
Vi har brug for hjælp
Nogle mener, at konkurrencen om opmærksomhed bliver så hård, at vi på længere sigt skal betale folk for at konsumere vores indhold.

Min pointe er mere enkel: Der bliver så meget indhold, at ingen af os kan overskue det - vi har brug for hjælp.

Så: I stedet for hele tiden at skabe nyt indhold for at trække kunder og medlemmer til vores websites, så kan du hjælpe dine målgrupper ved at udvælge det allerbedste indhold, uanset hvor i verden det befinder sig.

Ligesom Leif.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere