Sådan trænger du igennem: Du kan bare gøre ligesom Leif

Klumme: Du behøver slet ikke skabe nyt indhold selv for at blive anerkendt som ekspert og dit site anerkendt som vigtigt. Se her, hvordan du kan gøre.

Jeg ved godt, at vi er mange, der fortæller dig, at du bør skrive en blog og gøre dig klog på dit område, så du kan tiltrække en masse nye leads.

Og jeg ved godt, at du synes, at det er tidskrævende, dyrt og besværligt. Og det er det også.

Men der findes en anden vej. En smutvej, som måske vil falde dig lettere ...

Sagen er, at du ikke behøver skrive masser af kloge ting selv for at tiltrække dit publikum på nettet.

Du kan i stedet være den, der udvælger det bedste fra alle de andre. Ham, der peger på alt det interessante i verden. Hende, der viser os verden og sætter den i perspektiv.

Tag nu min ven Leif. Han er journalist af hjertet og kan slet ikke holde næsen væk fra alverdens nyheder inden for teknologi.

Han snuser løs
Så han snuser løs, og så deler han alt det bedste og sjoveste, han finder på Facebook.

Det bliver tit til en nyhed om dagen om en ny kinesisk smartphone, en trådløs højttaler i ægte træ, Office til iPad, og hvad han ellers falder over. Og så linker han til dem fra www.facebook.com/leif.bomberg

Det meste af det, Leif deler, er rigtigt interessant, synes jeg.

Derfor synes jeg, at Leif ved meget om, hvad der rører sig inden for nye gadgets. Han er ekspert i mine øjne.

Eller tag mediebureauet Trickle Resolution. Her skriver Peter et fast, ugentligt blogindlæg på TWID - This Week In Digital - hvor han fortæller om de vigtigste internationale digitale nyheder. Og så linker han til dem fra www.trickle.dk.

Det er hurtigt læst, der er noget at lære, og det er som oftest rigtig interessant, synes jeg.

Derfor synes jeg, at Peter ved meget om hvad der rører sig i den digitale verden. Han er ekspert i mine øjne.

Content Curation
Pointen er altså, at man sagtens kan være læseværdig, samle et stort publikum, yde en god service og fremstå som ekspert på et område - uden at skrive ret meget mere end et resumé selv.

Vi kender det også fra alle mulige andre steder: DJ's, rappere og kunsthistorikere er bare nogle af dem, der fremstår som både eksperter og originaler - alene ved at samle noget, andre har lavet.

Henne i Amerika kalder de det for Content Curation - altså "at kuratere indhold".

Ligesom de gør på kunstmuseet: Finder de bedste billeder, sætter dem i perspektiv og tematiserer - fortæller om dem. 

Der er en god grund til, at vi har behov for nogen, der kan skabe orden og mening i kaos.

I 2010 skabte menneskeheden lige så meget data på to dage, som vores forfædre havde skabt fra tidernes morgen og frem til 2003 (påstod Googles chef dengang).

Siden er det kun gået endnu hurtigere.
 
Vi har brug for hjælp
Nogle mener, at konkurrencen om opmærksomhed bliver så hård, at vi på længere sigt skal betale folk for at konsumere vores indhold.

Min pointe er mere enkel: Der bliver så meget indhold, at ingen af os kan overskue det - vi har brug for hjælp.

Så: I stedet for hele tiden at skabe nyt indhold for at trække kunder og medlemmer til vores websites, så kan du hjælpe dine målgrupper ved at udvælge det allerbedste indhold, uanset hvor i verden det befinder sig.

Ligesom Leif.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Hårde år forude for kinesiske tech-selskaber: Joe Biden ser ud til at fastholde hård kurs mod Kina
Med en nye præsident i Det Hvide Hus kommer en ny Kina-politik. Men umiddelbart ser Joe Biden ud til at fastholde Donald Trumps hårde kurs mod Kina.
Computerworld
Nokia tog afsked med tusindvis af ansatte efter kæmpe nedtur: Sådan går det for dem i dag
Mere end 21.000 forlod Nokia under selskabets nedtur, som også ramte hårdt i Danmark. Nu har forskere undersøgt, hvordan det er gået for de tidligere Nokia-folk.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Gratis whitepaper: Hvad er EDI, og hvordan kan det styrke min forretning?
Overvejer du EDI, og ønsker du at undersøge, om EDI er den rette investering for din virksomhed? Har en af dine kunder eller leverandører for nyligt bedt dig om at udveksle elektroniske dokumenter (EDI)? Så hent dette whitepaper og få et overblik over, hvad EDI er, og hvilke fordele producenter og grossister som dig kan se frem til, når du investerer i EDI til din forretning.