Artikel top billede

Utilfreds forhandlergigant bremser pc-aftale til 500 millioner kroner

Atea giver konkurrenterne kamp til stregen om retten til at levere pc'er til kommuner og regioner for mere end en halv milliard kroner.

En kæmpeaftale om at levere pc'er til kommuner og regioner for mere end en halv milliard kroner risikerer nu at ende i et større juridisk slagsmål, efter at forhandlergiganten Atea har klaget over SKI (Staten og Kommunernes Indkøbsservice).

Klagen kommer, efter at SKI tidligere i denne måned meddelte, at man havde valgt at satse på KMD som hovedleverandør på den nye aftale, som går under navnet "Computere - 02.02".

Ud over KMD lukkede SKI også de to it-firmaer Comm2ig og Dustin ind i varmen med mulighed for at byde ind i de tilfælde, hvor de kommunale kunder valgte at benytte såkaldte miniudbud. Atea blev derimod - sammen med Ricoh - droppet som leverandør.

Men den afgørelse var Atea bestemt ikke tilfreds med, og firmaet har derfor sendt en klage til Klagenævnet for Udbud, som nu i første omgang har frem til 5. juni til at tage stilling til, om Ateas klage skal blokere for, at den nye pc-aftale kan træde i kraft.

Salgsdirektør i Atea Carsten Ritzau bekræfter over for Computerworld, at der er sendt en klage afsted, fordi Atea "føler, at aftalen er tildelt på et forkert grundlag", som han udtrykker det.

Carsten Ritzau peger blandt andet på, at Atea havde den laveste pris i de i alt fem tilbud, som SKI fik ind. Han ønsker dog ikke at kommentere sagen yderligere.

Hos KMD håber områdedirektør Morten Grønnebæk ikke, at Atea får held til at ændre SKI's beslutning.

"Vi er klar over, at der er indgivet en klage, men vi håber naturligvis, at klageforløbet ikke ændrer ved vores status på aftalen. KMD har længe haft en betydelig hardware-forretning, og det er klart, at den nye aftale kan være med til at løfte området yderligere," siger Morten Grønnebæk.

Ny forsinkelse lurer

Klagesagen kan i værste fald betyde, at den nye pc-aftale først kan tages i brug, når Klagenævnet for Udbud har behandlet Ateas klage. Det kan ifølge Computerworlds oplysninger tage flere måneder.

Hos SKI ønsker man ikke at kommentere sagen, så længe Ateas klage er under behandling.

Det er dog langt fra første gang, at den nye pc-aftale bliver ramt af forsinkelser.

Selve udbuddet blev offentliggjort i november i fjor, efter at SKI havde prækvalificeret fem leverandører. Men i marts i år måtte SKI af flere omgange udskyde fristen for at afgive tilbud, for at få tid til at svare på en stribe spørgsmål fra de leverandører, der var udvalgt til at byde på aftalen.

Da den nye pc-aftale oprindeligt blev udbudt i efteråret 2013, kritiserede flere it-forhandlere, at SKI efter deres opfatttelse lagde op til en reel monopolaftale. Det kan du læse mere om her.

Læs også:

It-firmaer raser: Mister pc-salg til det offentlige

Kæmpe pc-udbud forsinket - igen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere