Artikel top billede

Utilfreds forhandlergigant bremser pc-aftale til 500 millioner kroner

Atea giver konkurrenterne kamp til stregen om retten til at levere pc'er til kommuner og regioner for mere end en halv milliard kroner.

En kæmpeaftale om at levere pc'er til kommuner og regioner for mere end en halv milliard kroner risikerer nu at ende i et større juridisk slagsmål, efter at forhandlergiganten Atea har klaget over SKI (Staten og Kommunernes Indkøbsservice).

Klagen kommer, efter at SKI tidligere i denne måned meddelte, at man havde valgt at satse på KMD som hovedleverandør på den nye aftale, som går under navnet "Computere - 02.02".

Ud over KMD lukkede SKI også de to it-firmaer Comm2ig og Dustin ind i varmen med mulighed for at byde ind i de tilfælde, hvor de kommunale kunder valgte at benytte såkaldte miniudbud. Atea blev derimod - sammen med Ricoh - droppet som leverandør.

Men den afgørelse var Atea bestemt ikke tilfreds med, og firmaet har derfor sendt en klage til Klagenævnet for Udbud, som nu i første omgang har frem til 5. juni til at tage stilling til, om Ateas klage skal blokere for, at den nye pc-aftale kan træde i kraft.

Salgsdirektør i Atea Carsten Ritzau bekræfter over for Computerworld, at der er sendt en klage afsted, fordi Atea "føler, at aftalen er tildelt på et forkert grundlag", som han udtrykker det.

Carsten Ritzau peger blandt andet på, at Atea havde den laveste pris i de i alt fem tilbud, som SKI fik ind. Han ønsker dog ikke at kommentere sagen yderligere.

Hos KMD håber områdedirektør Morten Grønnebæk ikke, at Atea får held til at ændre SKI's beslutning.

"Vi er klar over, at der er indgivet en klage, men vi håber naturligvis, at klageforløbet ikke ændrer ved vores status på aftalen. KMD har længe haft en betydelig hardware-forretning, og det er klart, at den nye aftale kan være med til at løfte området yderligere," siger Morten Grønnebæk.

Ny forsinkelse lurer

Klagesagen kan i værste fald betyde, at den nye pc-aftale først kan tages i brug, når Klagenævnet for Udbud har behandlet Ateas klage. Det kan ifølge Computerworlds oplysninger tage flere måneder.

Hos SKI ønsker man ikke at kommentere sagen, så længe Ateas klage er under behandling.

Det er dog langt fra første gang, at den nye pc-aftale bliver ramt af forsinkelser.

Selve udbuddet blev offentliggjort i november i fjor, efter at SKI havde prækvalificeret fem leverandører. Men i marts i år måtte SKI af flere omgange udskyde fristen for at afgive tilbud, for at få tid til at svare på en stribe spørgsmål fra de leverandører, der var udvalgt til at byde på aftalen.

Da den nye pc-aftale oprindeligt blev udbudt i efteråret 2013, kritiserede flere it-forhandlere, at SKI efter deres opfatttelse lagde op til en reel monopolaftale. Det kan du læse mere om her.

Læs også:

It-firmaer raser: Mister pc-salg til det offentlige

Kæmpe pc-udbud forsinket - igen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere