Lenovos danske direktør Jørn Rønning lader kommunale ordrer på 10.000 pc'er gå gennem Lenovos net af it-forhandlere.

Danmarks største pc-leverandør vinder ordre på 10.000 pc'er

Pc-ordrer for 40 millioner kroner til en stribe kommuner skal håndteres af vores forhandlere, lyder det fra pc-giganten.

Lenovo sætter en streg under sin position som Danmarks største pc-leverandør, efter at firmaets danske afdeling i skarp konkurrence med Dell og HP har vundet en ordre på at levere 10.000 pc'er til 17 kommuner rundt om i landet.

Ordren er kommet i hus efter en e-auktion under SKI's rammeaftale 50.42, og den samlede værdi løber ifølge Lenovos danske direktør Jørn Rønning op i tæt på 40 millioner kroner.

I modsætning til de to seneste SKI-auktioner, hvor Dell vandt retten til at levere de kommunale pc'er, har Lenovo valgt at lade leverancerne gå gennem it-forhandlere, som de kommunale kunder selv kan vælge.

"Vi står ved vores forhandlerstrategi og overlader det til vores forhandlere at stå for at levere udstyret, så vi har spillet med åbne kort og ladet kommunerne selv styre, hvilken forhandler de foretrækker," siger Jørn Rønning.

En af de forhandlere, der nyder godt af Lenovos nye pc-ordre, er den lille Glostrup-forhandler Netsolutions, som skal levere 700 maskiner til Lejre kommune.

Det sikrer Netsolutions en omsætning på omkring tre millioner kroner - eller hvad der svarer til et sted mellem fem og ti procent af den lille forhandlers forventede årsomsætning i 2014. Lejre-ordren omfatter klargøring og tyverisikring af både stationære og bærbare computere.

Salgsdirektør i Netsolutions Oktay Ilgöy tager Lejres valg som udtryk for, at stærke kompetencer og høj service har stor betydning, når en kommunal kunde vælger it-leverandør.

"Det, som Lenovo har vundet på, er jo nok prisen. Kommunerne har så skullet vælge leverandør ud fra den kvalitet, som de vurderer, de kan få hos den enkelte forhandler. Vi arbejder i forvejen sammen med Lejre på mindre ordrer, som ikke skal i udbud. Og der, hvor vi kan tjene noget på det her, er, når vi leverer andre services, så det ikke bare bliver en box-leverance," siger Oktay Ilgöy.

Læs også:

Overraskende tal: Nu sælger pc'erne pludselig igen

Motorola-køb: Nu vil Lenovo sælge dig hele pakken

Lenovo køber IBM's server-forretning
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2020

Siden 2006 har vi hvert år kåret Årets CIO - en pris der kaster lys over det fantastiske arbejde, der bliver gjort rundt omkring i de danske organisationer for at høste det store forretnings-potentiale, der kan drives ud af it og digitalisering.

01. december 2020 | Læs mere


Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Her er Microsofts planer med Windows for 2021: Pønser på fire nye versioner
Windows 10 vil udkomme i et væld af nye afskygninger i det kommende år. Få overblikket her.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Hvor klogt er dit netværk?
Er dit netværk klar til fremtiden? Nye tider kræver fleksibilitet. I denne eGuide får du en håndfuld konkrete eksempler på, hvordan du kan optimere og fremtidssikre virksomhedens netværk.