Artikel top billede

Lenovos danske direktør Jørn Rønning lader kommunale ordrer på 10.000 pc'er gå gennem Lenovos net af it-forhandlere.

Danmarks største pc-leverandør vinder ordre på 10.000 pc'er

Pc-ordrer for 40 millioner kroner til en stribe kommuner skal håndteres af vores forhandlere, lyder det fra pc-giganten.

Lenovo sætter en streg under sin position som Danmarks største pc-leverandør, efter at firmaets danske afdeling i skarp konkurrence med Dell og HP har vundet en ordre på at levere 10.000 pc'er til 17 kommuner rundt om i landet.

Ordren er kommet i hus efter en e-auktion under SKI's rammeaftale 50.42, og den samlede værdi løber ifølge Lenovos danske direktør Jørn Rønning op i tæt på 40 millioner kroner.

I modsætning til de to seneste SKI-auktioner, hvor Dell vandt retten til at levere de kommunale pc'er, har Lenovo valgt at lade leverancerne gå gennem it-forhandlere, som de kommunale kunder selv kan vælge.

"Vi står ved vores forhandlerstrategi og overlader det til vores forhandlere at stå for at levere udstyret, så vi har spillet med åbne kort og ladet kommunerne selv styre, hvilken forhandler de foretrækker," siger Jørn Rønning.

En af de forhandlere, der nyder godt af Lenovos nye pc-ordre, er den lille Glostrup-forhandler Netsolutions, som skal levere 700 maskiner til Lejre kommune.

Det sikrer Netsolutions en omsætning på omkring tre millioner kroner - eller hvad der svarer til et sted mellem fem og ti procent af den lille forhandlers forventede årsomsætning i 2014. Lejre-ordren omfatter klargøring og tyverisikring af både stationære og bærbare computere.

Salgsdirektør i Netsolutions Oktay Ilgöy tager Lejres valg som udtryk for, at stærke kompetencer og høj service har stor betydning, når en kommunal kunde vælger it-leverandør.

"Det, som Lenovo har vundet på, er jo nok prisen. Kommunerne har så skullet vælge leverandør ud fra den kvalitet, som de vurderer, de kan få hos den enkelte forhandler. Vi arbejder i forvejen sammen med Lejre på mindre ordrer, som ikke skal i udbud. Og der, hvor vi kan tjene noget på det her, er, når vi leverer andre services, så det ikke bare bliver en box-leverance," siger Oktay Ilgöy.

Læs også:

Overraskende tal: Nu sælger pc'erne pludselig igen

Motorola-køb: Nu vil Lenovo sælge dig hele pakken

Lenovo køber IBM's server-forretning




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere