Artikel top billede

Lenovos danske direktør Jørn Rønning lader kommunale ordrer på 10.000 pc'er gå gennem Lenovos net af it-forhandlere.

Danmarks største pc-leverandør vinder ordre på 10.000 pc'er

Pc-ordrer for 40 millioner kroner til en stribe kommuner skal håndteres af vores forhandlere, lyder det fra pc-giganten.

Lenovo sætter en streg under sin position som Danmarks største pc-leverandør, efter at firmaets danske afdeling i skarp konkurrence med Dell og HP har vundet en ordre på at levere 10.000 pc'er til 17 kommuner rundt om i landet.

Ordren er kommet i hus efter en e-auktion under SKI's rammeaftale 50.42, og den samlede værdi løber ifølge Lenovos danske direktør Jørn Rønning op i tæt på 40 millioner kroner.

I modsætning til de to seneste SKI-auktioner, hvor Dell vandt retten til at levere de kommunale pc'er, har Lenovo valgt at lade leverancerne gå gennem it-forhandlere, som de kommunale kunder selv kan vælge.

"Vi står ved vores forhandlerstrategi og overlader det til vores forhandlere at stå for at levere udstyret, så vi har spillet med åbne kort og ladet kommunerne selv styre, hvilken forhandler de foretrækker," siger Jørn Rønning.

En af de forhandlere, der nyder godt af Lenovos nye pc-ordre, er den lille Glostrup-forhandler Netsolutions, som skal levere 700 maskiner til Lejre kommune.

Det sikrer Netsolutions en omsætning på omkring tre millioner kroner - eller hvad der svarer til et sted mellem fem og ti procent af den lille forhandlers forventede årsomsætning i 2014. Lejre-ordren omfatter klargøring og tyverisikring af både stationære og bærbare computere.

Salgsdirektør i Netsolutions Oktay Ilgöy tager Lejres valg som udtryk for, at stærke kompetencer og høj service har stor betydning, når en kommunal kunde vælger it-leverandør.

"Det, som Lenovo har vundet på, er jo nok prisen. Kommunerne har så skullet vælge leverandør ud fra den kvalitet, som de vurderer, de kan få hos den enkelte forhandler. Vi arbejder i forvejen sammen med Lejre på mindre ordrer, som ikke skal i udbud. Og der, hvor vi kan tjene noget på det her, er, når vi leverer andre services, så det ikke bare bliver en box-leverance," siger Oktay Ilgöy.

Læs også:

Overraskende tal: Nu sælger pc'erne pludselig igen

Motorola-køb: Nu vil Lenovo sælge dig hele pakken

Lenovo køber IBM's server-forretning
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere