Artikel top billede

Pc-firma leverer hver tredje af danskernes nye pc'er

Hvis du lige har købt ny computer, er der 33 procent chance for at du har valgt dette mærke.

Hver gang en dansker knækker sine negle på genstridig indpakningstape for at pakke en ny computer ud, står der højst sandsynligt Lenovo på karton-indpakningen. Dermed har det kinesiske firma endegyldigt sat sig på tronen som danskernes foretrukne pc-mærke.

Det i en grad, så der i dag står Lenovo på hver tredje pc, som bliver pakket ud af karton-emballagen hjemme hos private forbrugere eller på kontoret og andre arbejdspladser.

På ganske få år har kinesiske Lenovo dermed suverænt distanceret samtlige konkurrenter på det danske pc-marked. Hvor Lenovo tidligere kæmpede med konkurrenter som HP, Acer og Apple, har Lenovo i dag suverænt distanceret samtlige konkurrenter på det danske pc-marked.

På markedet for erhvervs-computere har Lenovo ifølge sin danske direktør Jørn Rønning en markedsandel på 42 procent med langt ned til nummer to.

Men også på privatmarkedet er Lenovo nu for alvor ved at slå sig fast som et af de mærker, som forbrugerne foretrækker. Her er markedsandelen ifølge selskabets egne tal tæt på 20 procent. Det resultat er først og fremmest skabt ved en benhård satsning på salg gennem store it-varehuse og elektronikkæder som for eksempel Elgiganten, Fona og Computercity.

"Vi har ikke kun opretholdt vores position som nummer et på pc-markedet, vi har også fortsat vores vækst i markedsandel til 33,1 procent. Dermed har vi skabt endnu større afstand til vores konkurrenter og er fortsat med at vokse væsentligt hurtigere end markedet. Vores nuværende markedsandel er faktisk højere end anden- og tredjepladsens andele sammenlagt," lyder kommentaren fra Lenovos danske direktør Jørn Rønning.

"Mens vi i erhvervssegmentet sidder på 42 procent af markedet, ønsker vi også at udfordre forbrugermarkedet, og vi har lige nu en andenplads og 19,7 procent markedsandel. Vores fokus på de danske forbrugere fortsætter, mens vi udvider vores forretning og styrker vores placering på tablet- og serverområdet," siger Jørn Rønning.

Meldingen fra Lenovo i Danmark kommer samtidig med, at den kinesiske koncern har fremlagt nyt årsregnskab som viser en stigning i global omsætning på 14 procent. Samlet røg der 38,7 milliarder dollar - 212 milliarder kroner - gennem kasseapparaterne, hvoraf en milliard dollar eller 5,5 milliarder kroner kunne lægges til side som overskud - en stigning på 27 procent.

Samtidig med at Lenovo fejer gulv med sine konkurrenter på pc-markedet, eksploderer salget af smartphones og tablets tilsvarende. Salget af pc'er og tablets rundede i 2013 således 64 millioner enheder med et samlet globalt salg af devices på hele 114 millioner enheder.

Væksten er især voldsom i den europæiske og mellemøstlige region og Nord- og Sydamerika, hvor Lenovo har satset stærkt de seneste par år med vækstrater på mellem 20 og 30 procent. Dertil kommer koncernens hjemmemarked i Kina og Asien, hvor vækstraterne dog er mere afdæmpede.

Omkring en tredjedel af Lenovos omsætning ligger fortsat på det kinesiske hjemmemarked.

Læs også:

Danmarks største pc-leverandør vinder ordre på 10.000 pc'er

Overraskende tal: Nu sælger pc'erne pludselig igen

Tre overraskende facts om det danske pc-marked
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere