Artikel top billede

EG's koncernchef Leif Vestergaard har endnu en gang udbygget sin forretning gennem et opkøb - denne gang på det svenske marked.

Dansk it-firma fortsætter opkøbsræs

Nyt opkøb konsoliderer dansk it-koncern på markedet for ERP-løsninger.

Der er tilsyneladende inden ende på opkøbssulten i den danske ERP-koncern EG, som nu foretager endnu et markant opkøb.

Denne gang drejer det sig om Malmø-virksomheden Tacticus, der med godt 60 ansatte nu bliver en del af EG, der i forvejen beskæftiger omkring 100 ansatte i Sverige. 

Med opkøbet etablerer EG sig som en af det svenske markeds største leverandører af Microsoft Dynamics. Samlet omsætning bliver, hvad der svarer til 220 millioner danske kroner, hvoraf alene knap 80 millioner kroner kommer fra Tacticus.

Det er kun godt et år siden, at EG købte en anden svensk ERP-virksomhed, Unitail, som for alvor etablerede EG som en seriøs spiller på tværs af de skandinaviske markeder for løsninger indenfor ERP og business intelligence.

Tacticus har specialiseret sig i ERP-løsninger til logistik- og produktionsvirksomheder og supplerer derfor ifølge koncernchef Leif Vestergaard EG's eksisterende forretning indenfor forsynings- og detailhandelen.

"Vi er nu blandt de største Dynamics-huse i Sverige. Tacticus er eksperter inden for logistik og produktion med en attraktiv kundeportefølje. De vil blive en væsentlig brik i at drive væksten i EG Sverige yderligere," siger Leif Vestergaard.

EG er de seneste år vokset voldsom både gennem opkøb og organisk vækst og passerede i sit seneste regnskab en omsætning på 1,6 milliarder kroner. Leif Vestergaard har tidligere meldt ud, at målet er at runde en omsætning på 2,3-2,4 milliarder inden udgangen af 2017.

I fjor blev EG købt af kapitalfonden Axcel, og med de penge i ryggen varsler EG flere opkøb allerede i år.

"Det bliver helt sikkert ikke det sidste opkøb, EG foretager i år," lyder det fra Leif Vestergaard.

Læs også:

Dansk it-kæmpe klar til nye opkøb efter rekordregnskab

EG tordner af sted - og er sulten på flere opkøb
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere