Artikel top billede

EG's koncernchef Leif Vestergaard har endnu en gang udbygget sin forretning gennem et opkøb - denne gang på det svenske marked.

Dansk it-firma fortsætter opkøbsræs

Nyt opkøb konsoliderer dansk it-koncern på markedet for ERP-løsninger.

Der er tilsyneladende inden ende på opkøbssulten i den danske ERP-koncern EG, som nu foretager endnu et markant opkøb.

Denne gang drejer det sig om Malmø-virksomheden Tacticus, der med godt 60 ansatte nu bliver en del af EG, der i forvejen beskæftiger omkring 100 ansatte i Sverige. 

Med opkøbet etablerer EG sig som en af det svenske markeds største leverandører af Microsoft Dynamics. Samlet omsætning bliver, hvad der svarer til 220 millioner danske kroner, hvoraf alene knap 80 millioner kroner kommer fra Tacticus.

Det er kun godt et år siden, at EG købte en anden svensk ERP-virksomhed, Unitail, som for alvor etablerede EG som en seriøs spiller på tværs af de skandinaviske markeder for løsninger indenfor ERP og business intelligence.

Tacticus har specialiseret sig i ERP-løsninger til logistik- og produktionsvirksomheder og supplerer derfor ifølge koncernchef Leif Vestergaard EG's eksisterende forretning indenfor forsynings- og detailhandelen.

"Vi er nu blandt de største Dynamics-huse i Sverige. Tacticus er eksperter inden for logistik og produktion med en attraktiv kundeportefølje. De vil blive en væsentlig brik i at drive væksten i EG Sverige yderligere," siger Leif Vestergaard.

EG er de seneste år vokset voldsom både gennem opkøb og organisk vækst og passerede i sit seneste regnskab en omsætning på 1,6 milliarder kroner. Leif Vestergaard har tidligere meldt ud, at målet er at runde en omsætning på 2,3-2,4 milliarder inden udgangen af 2017.

I fjor blev EG købt af kapitalfonden Axcel, og med de penge i ryggen varsler EG flere opkøb allerede i år.

"Det bliver helt sikkert ikke det sidste opkøb, EG foretager i år," lyder det fra Leif Vestergaard.

Læs også:

Dansk it-kæmpe klar til nye opkøb efter rekordregnskab

EG tordner af sted - og er sulten på flere opkøb
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere