Artikel top billede

Dundrende fiasko for amerikansk it-firma i Danmark

To år med store underskud blev det mest synlige resultat af amerikansk it-firmas tredje forsøg på at bide sig fast på det danske marked.

Heller ikke tredje gang var lykkens gang for den amerikanske it-distributør Avnet Technology Solutions, som efter bare to år må opgive sit seneste forsøg på at bide sig fast på det danske marked.

Det mest synlige resultat af den amerikanske landgangsmanøvre er dermed to år med dundrende underskud, som tilsammen løber op i mere end ti millioner kroner.

Avnets danske landechef Henrik Vetter bekræfter over for Computerworld, at det lokale salgskontor i Herlev lukker og slukker her ved månedsskiftet. Det betyder, at fem ansatte mister deres job.

Henrik Vetter, der tiltrådte som landechef i november i fjor, fortsætter dog endnu et par måneder som dansk repræsentant for den amerikanske distributør, hvor han endeligt skal afvikle forretningen.

Der gik dog ikke lang tid efter hans tiltræden, før han måtte se i øjnene, at Avnets danske forretning ikke var bæredygtig. Men han afviser bestemt, at han blev sat ind som landechef alene for at lukke den skrantende forretning.

"Efter nogle måneder kunne jeg se, at der ikke var liv i forretningen, og så er det bedst at få lukket pænt ned," siger Henrik Vetter.

Det endelige dødsstød for Avnets forretning i Danmark kom, da man mistede rettighederne til at distribuere produkter fra henholdsvis VMware og NetApp - opgaver som i stedet gik til henholdsvis Tech Data og Arrow ECS.

Dermed stod Avnet tilbage med mindre agenturer som Veam og Red Hat plus en distributionsaftale med Cisco. De tre producenter skal nu på udkig efter en ny distributionskanal.

"Lukningen var nok ikke sket, hvis vi ikke havde mistet VMware og NetApp," lyder vurderingen fra Henrik Vetter.

Med lukningen af det danske kontor har Avnets forsøg på at etablere sig på markedet endnu en gang lidt skibbrud, efter at firmaet i 2012 kom ind i Danmark via opkøbet af den tyskejede Magirus.

Avnets seneste exit ligner i øvrigt en genudsendelse af forløbet fra 2007 til 2009, da man også forgæves forsøgte at etablere sig i Danmark. Dertil kommer første forsøg, som ligger tilbage omkring årtusindskiftet, da Avnet købte sig ind det daværende RK Distribution. Efter et par år blev også den forretning lukket ned.

Læs også:

Overblik: Hver anden danske it-distributør forsvundet på ti år

Avnet køber sig ind i Danmark - æder Magirus
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere