Artikel top billede

Dundrende fiasko for amerikansk it-firma i Danmark

To år med store underskud blev det mest synlige resultat af amerikansk it-firmas tredje forsøg på at bide sig fast på det danske marked.

Heller ikke tredje gang var lykkens gang for den amerikanske it-distributør Avnet Technology Solutions, som efter bare to år må opgive sit seneste forsøg på at bide sig fast på det danske marked.

Det mest synlige resultat af den amerikanske landgangsmanøvre er dermed to år med dundrende underskud, som tilsammen løber op i mere end ti millioner kroner.

Avnets danske landechef Henrik Vetter bekræfter over for Computerworld, at det lokale salgskontor i Herlev lukker og slukker her ved månedsskiftet. Det betyder, at fem ansatte mister deres job.

Henrik Vetter, der tiltrådte som landechef i november i fjor, fortsætter dog endnu et par måneder som dansk repræsentant for den amerikanske distributør, hvor han endeligt skal afvikle forretningen.

Der gik dog ikke lang tid efter hans tiltræden, før han måtte se i øjnene, at Avnets danske forretning ikke var bæredygtig. Men han afviser bestemt, at han blev sat ind som landechef alene for at lukke den skrantende forretning.

"Efter nogle måneder kunne jeg se, at der ikke var liv i forretningen, og så er det bedst at få lukket pænt ned," siger Henrik Vetter.

Det endelige dødsstød for Avnets forretning i Danmark kom, da man mistede rettighederne til at distribuere produkter fra henholdsvis VMware og NetApp - opgaver som i stedet gik til henholdsvis Tech Data og Arrow ECS.

Dermed stod Avnet tilbage med mindre agenturer som Veam og Red Hat plus en distributionsaftale med Cisco. De tre producenter skal nu på udkig efter en ny distributionskanal.

"Lukningen var nok ikke sket, hvis vi ikke havde mistet VMware og NetApp," lyder vurderingen fra Henrik Vetter.

Med lukningen af det danske kontor har Avnets forsøg på at etablere sig på markedet endnu en gang lidt skibbrud, efter at firmaet i 2012 kom ind i Danmark via opkøbet af den tyskejede Magirus.

Avnets seneste exit ligner i øvrigt en genudsendelse af forløbet fra 2007 til 2009, da man også forgæves forsøgte at etablere sig i Danmark. Dertil kommer første forsøg, som ligger tilbage omkring årtusindskiftet, da Avnet købte sig ind det daværende RK Distribution. Efter et par år blev også den forretning lukket ned.

Læs også:

Overblik: Hver anden danske it-distributør forsvundet på ti år

Avnet køber sig ind i Danmark - æder Magirus
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere