Artikel top billede

EGs koncernchef Leif Vestergaard (tv) glæder sig sammen med medstifteren af firmaet It Minds, Jonas Vognsen, til at være med til at løse it-branchens rekrutteringsproblemer.

Dansk it-kæmpe køber sin egen talentkravlegård

Succesfuld start-up har bygget bro mellem it-uddannelser og virksomheder. Nu bliver selskabet en del af stor dansk it-koncern.

Efter en lang række af målrettede opkøb tager den danske it-koncern EG et overraskende skridt med opkøbet af det fire år gamle konsulenthus It Minds.

It Minds, der i sin tid blev stiftet af Jonas Vognsen og Morten Astrup, har siden starten bygget sin forretning på at bygge bro mellem it-branchens virksomheder og unge udviklere, som står på tærsklen til at have færdiggjort deres it-uddannelse. Det har på fire år udviklet sig til en virksomhed med 75 ansatte og en årlig omsætning på 15 millioner kroner.

"Først og fremmest køber vi en rigtig god, sund forretning, som vi tror på, at vi fortsat kan få til at vokse," siger EG's koncerndirektør, Leif Vestergaard, i en kommentar til det overraskende opkøb.

EG har de seneste år købt aggressivt op indenfor især ERP-forhandlere. Det har resulteret i, at koncernen i dag har en årlig omsætning på mere end halvanden milliard kroner.

Købet af It Minds er derfor et strategisk træk, som skal være med til at rekruttere nye unge talenter til de konsulentjob, som en virksomhed med vokseværk har brug for.

Og med It Minds mener Leif Vestergaard at have fundet det columbus-æg, der kan skaffe medarbejdere, der både har erfaring og trækker gennemsnitsalderen i konsulentteamet nedad.

"Selv om vi i it-branchen synes, vi er en ung branche, bliver vi alle sammen et år ældre hvert år. Så vi har behov for at få nogle flere unge mennesker ind. Og It Minds er en talentfabrik, der gør, at vi kan få nogle unge mennesker ind i branchen, som allerede har noget erfaring," siger Leif Vestergaard.

"Når vi i branchen er ude for at ansætte nye folk, vil vi jo gerne have unge mennesker med ti års erfaring. Det er i sagens natur ikke nemt. Men det problem synes jeg faktisk, It Minds har formået at løse, så man kombinerer noget, der er godt for de studerende og for erhvervslivet," siger han.

Fortsætter som selvstændigt selskab

Ud over målet om at skaffe kvalificerede folk til resten af EG-koncernen glæder Leif Vestergaard sig også over, at EG gennem købet af It Minds giver sit bidrag til at skaffe kvalificeret arbejdskraft til en branche, der skriger på nyt blod.

"Vi er som branche altid dygtige til at råbe ad politikerne, om at it kan drive en øget produktivitet, og at vi skal have flere it-uddannede for at undgå flaskehalse og mangel på folk. Men i it-industrien må vi også en gang imellem selv gøre noget. Det tiltaler mig også ved denne her handel: At vi selv kan give et lille bidrag på den front," siger han.

I modsætning til mange af EG's tidligere opkøb fortsætter It Minds som selvstændigt firma, der fortsat har mange andre kunder end de nye ejere i EG.

Det betyder også, at der bliver sat vandtætte skotter op mellem EG og IT Minds i forhold til kundesager og aftaler. Men samtidig er der planer om at rulle firmaets forretningskoncept ud på både det norske og det svenske marked, fortæller Leif Vestergaard.

De 75 medarbejdere i It Minds er fortrinsvis teknologisk orienterede med flair for at arbejde med udviklings- og testopgaver på tværs af de produkter, som eksempelvis EG tilbyder sine kunder.

Skal ikke konkurrere med Indien

Ifølge Jonas Vognsen er IT Minds-konceptets styrke, at det skaber attraktive kandidater, der tidligt formår at kombinere teori og praksis. Herved rustes kandidaterne til at møde den voksende efterspørgsel på it-specialister i takt med, at rene programmeringsopgaver flyttes til andre lande.

"Der er hård konkurrence på den rene programmering, som mange virksomheder lige så godt kan købe i for eksempel Indien. Vi skaber ikke billige programmører, men derimod unge specialister, som kan gå ind i it-projekter og skabe resultater," siger Jonas Vognsen.

"Vi er inspireret af det samarbejde, vi ser i udlandet mellem virksomheder og uddannelsesinstitutioner. Vi passer på de studerende, så de ikke glemmer at gøre deres uddannelse færdig, og vi giver dem samtidig hands-on erfaring med at løse konkrete it-opgaver for vores kunder, så de står godt rustet til at få et job, når de er færdiguddannede," siger han.

Læs også:

EG-direktør efter salg: Sådan bliver fremtiden for os

Dansk it-firma fortsætter opkøbsræs




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere