Artikel top billede

Høj vækst giver blodrød bundlinie hos Fujitsu i Danmark

Voldsomt boost i salget har været dyrt for den japanske producents danske afdeling.

En tredobling af underskuddet er normalt ikke noget, der skaber muntre miner hos en administrerende direktør.

Men hos direktøren for Fujitsu Danmark, Peter Krogsgaard, fejler humøret ikke noget trods et minus på bundlinien på 27,6 millioner kroner, som fremgår af selskabets netop offentliggjorte regnskab for 2013/14.

Fujitsu-direktøren glæder sig i stedet over, at det er lykkedes at banke det danske selskabs omsætning i vejret med hele 23 procent, sådan at Fujitsus danske forretning nu har en volumen på tæt ved en milliard kroner - eller mere præcist 990 millioner kroner.

For et år siden regnede Fujitsu-direktøren med, at han i år kunne levere et overskud, efter at selskabet i 2012/2013 indkasserede et minus på 9,3 millioner kroner.

For at få styr på omkostningerne gennemførte Fujitsu i oktober i fjor en større fyringsrunde, der kostede omkring 30 medarbejdere deres job.

Men samtidig er nye forretningsmuligheder dukket op, som Fujitsu altså har valgt at kaste sig ud i - vel vidende, at det ville betyde endnu et år med røde tal.

"Vi er glade for regnskabet og den vækst, vi har præsteret. Vi har set nogle muligheder i markedet, som vi er gået efter. Så vi har lavet en vækst i omsætning, der er tifold større end markedsniveauet. En del af det (underskuddet, red.) er store kontrakter, vi har taget ind. De starter med at være omkostningstunge. Det skal så senere vendes til profitabilitet," lyder det fra Peter Krogsgaard, der ud over Danmark også har ansvaret for Fujitsus salg i Norge, Sverige, Finland og Baltikum.

"Når du går ind i en forretning på de her områder, er det ikke noget, der lukkes inden for 12 måneder. Så vi har valgt at gå efter større omsætning, og vores omkostningsniveau ligger fortsat sundt og stabilt," siger Peter Krogsgaard, som blandt andet peger på Fujitsus hardware-forretning - især servere og storage - som områder, der har haft medvind i det forgangne regnskabsår.

Læs også:

Fujitsu: Derfor er vi nødt til at fyre syv procent af vores folk

Konsulentforretning giver Fujitsu hovedpine
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Trusselsvurderinger – hvorfor er de så forskellige?

19. december 2023 | Læs mere


Secure Access Service Edge - SASE: Sådan styrker du netværkssikkerhed i skyen og skaber et robust cyberforsvar

Bliv klogere på nogle af de udfordringer, som en SASE-løsning effektivt kan håndtere. Du får inspiration til, hvordan du implementerer en cloudbaseret SASE-strategi i din organisation – og hvorfor du bør gøre det. Og så dykker vi ned i nogle af de trends og tendenser, som betyder, at mange virksomheder og organisationer udskrifter deres klassiske netværkssikkerhedstilgang med en SASE-strategi.

16. januar 2024 | Læs mere