Artikel top billede

Høj vækst giver blodrød bundlinie hos Fujitsu i Danmark

Voldsomt boost i salget har været dyrt for den japanske producents danske afdeling.

En tredobling af underskuddet er normalt ikke noget, der skaber muntre miner hos en administrerende direktør.

Men hos direktøren for Fujitsu Danmark, Peter Krogsgaard, fejler humøret ikke noget trods et minus på bundlinien på 27,6 millioner kroner, som fremgår af selskabets netop offentliggjorte regnskab for 2013/14.

Fujitsu-direktøren glæder sig i stedet over, at det er lykkedes at banke det danske selskabs omsætning i vejret med hele 23 procent, sådan at Fujitsus danske forretning nu har en volumen på tæt ved en milliard kroner - eller mere præcist 990 millioner kroner.

For et år siden regnede Fujitsu-direktøren med, at han i år kunne levere et overskud, efter at selskabet i 2012/2013 indkasserede et minus på 9,3 millioner kroner.

For at få styr på omkostningerne gennemførte Fujitsu i oktober i fjor en større fyringsrunde, der kostede omkring 30 medarbejdere deres job.

Men samtidig er nye forretningsmuligheder dukket op, som Fujitsu altså har valgt at kaste sig ud i - vel vidende, at det ville betyde endnu et år med røde tal.

"Vi er glade for regnskabet og den vækst, vi har præsteret. Vi har set nogle muligheder i markedet, som vi er gået efter. Så vi har lavet en vækst i omsætning, der er tifold større end markedsniveauet. En del af det (underskuddet, red.) er store kontrakter, vi har taget ind. De starter med at være omkostningstunge. Det skal så senere vendes til profitabilitet," lyder det fra Peter Krogsgaard, der ud over Danmark også har ansvaret for Fujitsus salg i Norge, Sverige, Finland og Baltikum.

"Når du går ind i en forretning på de her områder, er det ikke noget, der lukkes inden for 12 måneder. Så vi har valgt at gå efter større omsætning, og vores omkostningsniveau ligger fortsat sundt og stabilt," siger Peter Krogsgaard, som blandt andet peger på Fujitsus hardware-forretning - især servere og storage - som områder, der har haft medvind i det forgangne regnskabsår.

Læs også:

Fujitsu: Derfor er vi nødt til at fyre syv procent af vores folk

Konsulentforretning giver Fujitsu hovedpine
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere