Artikel top billede

Høj vækst giver blodrød bundlinie hos Fujitsu i Danmark

Voldsomt boost i salget har været dyrt for den japanske producents danske afdeling.

En tredobling af underskuddet er normalt ikke noget, der skaber muntre miner hos en administrerende direktør.

Men hos direktøren for Fujitsu Danmark, Peter Krogsgaard, fejler humøret ikke noget trods et minus på bundlinien på 27,6 millioner kroner, som fremgår af selskabets netop offentliggjorte regnskab for 2013/14.

Fujitsu-direktøren glæder sig i stedet over, at det er lykkedes at banke det danske selskabs omsætning i vejret med hele 23 procent, sådan at Fujitsus danske forretning nu har en volumen på tæt ved en milliard kroner - eller mere præcist 990 millioner kroner.

For et år siden regnede Fujitsu-direktøren med, at han i år kunne levere et overskud, efter at selskabet i 2012/2013 indkasserede et minus på 9,3 millioner kroner.

For at få styr på omkostningerne gennemførte Fujitsu i oktober i fjor en større fyringsrunde, der kostede omkring 30 medarbejdere deres job.

Men samtidig er nye forretningsmuligheder dukket op, som Fujitsu altså har valgt at kaste sig ud i - vel vidende, at det ville betyde endnu et år med røde tal.

"Vi er glade for regnskabet og den vækst, vi har præsteret. Vi har set nogle muligheder i markedet, som vi er gået efter. Så vi har lavet en vækst i omsætning, der er tifold større end markedsniveauet. En del af det (underskuddet, red.) er store kontrakter, vi har taget ind. De starter med at være omkostningstunge. Det skal så senere vendes til profitabilitet," lyder det fra Peter Krogsgaard, der ud over Danmark også har ansvaret for Fujitsus salg i Norge, Sverige, Finland og Baltikum.

"Når du går ind i en forretning på de her områder, er det ikke noget, der lukkes inden for 12 måneder. Så vi har valgt at gå efter større omsætning, og vores omkostningsniveau ligger fortsat sundt og stabilt," siger Peter Krogsgaard, som blandt andet peger på Fujitsus hardware-forretning - især servere og storage - som områder, der har haft medvind i det forgangne regnskabsår.

Læs også:

Fujitsu: Derfor er vi nødt til at fyre syv procent af vores folk

Konsulentforretning giver Fujitsu hovedpine
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere