Artikel top billede

Høj vækst giver blodrød bundlinie hos Fujitsu i Danmark

Voldsomt boost i salget har været dyrt for den japanske producents danske afdeling.

En tredobling af underskuddet er normalt ikke noget, der skaber muntre miner hos en administrerende direktør.

Men hos direktøren for Fujitsu Danmark, Peter Krogsgaard, fejler humøret ikke noget trods et minus på bundlinien på 27,6 millioner kroner, som fremgår af selskabets netop offentliggjorte regnskab for 2013/14.

Fujitsu-direktøren glæder sig i stedet over, at det er lykkedes at banke det danske selskabs omsætning i vejret med hele 23 procent, sådan at Fujitsus danske forretning nu har en volumen på tæt ved en milliard kroner - eller mere præcist 990 millioner kroner.

For et år siden regnede Fujitsu-direktøren med, at han i år kunne levere et overskud, efter at selskabet i 2012/2013 indkasserede et minus på 9,3 millioner kroner.

For at få styr på omkostningerne gennemførte Fujitsu i oktober i fjor en større fyringsrunde, der kostede omkring 30 medarbejdere deres job.

Men samtidig er nye forretningsmuligheder dukket op, som Fujitsu altså har valgt at kaste sig ud i - vel vidende, at det ville betyde endnu et år med røde tal.

"Vi er glade for regnskabet og den vækst, vi har præsteret. Vi har set nogle muligheder i markedet, som vi er gået efter. Så vi har lavet en vækst i omsætning, der er tifold større end markedsniveauet. En del af det (underskuddet, red.) er store kontrakter, vi har taget ind. De starter med at være omkostningstunge. Det skal så senere vendes til profitabilitet," lyder det fra Peter Krogsgaard, der ud over Danmark også har ansvaret for Fujitsus salg i Norge, Sverige, Finland og Baltikum.

"Når du går ind i en forretning på de her områder, er det ikke noget, der lukkes inden for 12 måneder. Så vi har valgt at gå efter større omsætning, og vores omkostningsniveau ligger fortsat sundt og stabilt," siger Peter Krogsgaard, som blandt andet peger på Fujitsus hardware-forretning - især servere og storage - som områder, der har haft medvind i det forgangne regnskabsår.

Læs også:

Fujitsu: Derfor er vi nødt til at fyre syv procent af vores folk

Konsulentforretning giver Fujitsu hovedpine
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere