Topnyhed:Her er afgørelsen: Datatilsynet siger nej til Helsingør Kommunes brug af Chromebook i skolerne

Artikel top billede

Spiltest: Bliv to år igen og oplev dit værste mareridt

Gyserspillet Among the Sleep placerer dig i en to-årig drengs værste mareridt

Det er nok de færreste, der kan huske, hvordan det var at være to år gammel. Sådanne detaljer fortaber sig i forkalkningens tåger - men traumerne bliver siddende.

Noget af det værste, en to-årig kan opleve, er at vågne op midt om natten til mærkelige lyde i huset og opdage, at mor er borte. Kun iført blå pyjamas og med sin talende bamse i hånden må spilleren derfor begive sig ud i den store farlige virkelighed.

Den norske spiludviklers Krillbite Studios vinkel på gyserspillet er unikt, for nok udnytter selskabet alle genrens klicheer af uhyggelige lyde og livagtige skygger, men Krillbite har samtidig placeret oplevelsen i øjenhøjde på en to-årig, og det giver en ekstra dimension til gyset.

Støtte, kickstarter og Occulus Rift

Krillbite Studio har haft mulighed for at læne sig op ad en række offentlige støttemidler, og selskabet har derfor ikke behov for at tækkes de konventionelle spiludgiveres krav til spildesign - i stedet har Krillbite kunnet lege med formen.

Det er i konteksten for eksempel naturligt, at spillets menuer først dukker frem, hvis spilleren dækker sig for øjnene. Inden for samme logik er også hurtigere at kravle end at gå i spillet - hurtigst er det selvfølgelig at løbe, men som i virkeligheden snubler en to-årig før eller siden.

Spillets verden tårner sig op, når den ses fra en meters højde, og så bliver det blandt andet en udfordring at komme forbi lukkede døre. Der skal kravles på skuffer og kommoder eller flyttes stole for at komme videre. Det er en god detalje, der absolut giver mening i spillet, men det er også lidt en gimmick, som fascinerer mindre og mindre som spillet skrider frem.

Foruden offentlig støtte havde Krillbite Studio også succes med en Kickstarter-kampagne sidste år, hvilket blandt andet har givet mulighed for Occulus Rift-understøttelse i Among the Sleep. PlayStation 4-udgaven, der udkommer senere på året, skulle også supportere Sonys kommende Morpheus VR-brille.

Gem dig for monstrene

Den skræmmende præmis i Among the Sleep ligger i det hjælpeløse udgangspunkt, spilleren er placeret i. Som to-årig i en skræmmende verden med væltende perspektiver, farlige lyde og faktiske monstre handler det hverken om vold eller våben men om at gemme sig og kramme sin bamse.
Dyster musik, mørke skygger set i øjenkrogene kombineret med lyd- og chok-effekter er med til at skubbe stemning og atmosfære i den rigtige retning, mens spiludviklerne forsøger at presse spilleren derhen, hvor hjælpeløshed går hånd i hånd med håbløshed.

Udviklerholdet bag Among the Sleep er ikke stort, og projektet er samtidig Krillbite Studios første større spil. Tanken om at lave et gyserspil set fra en to-årigs perspektiv er ambitiøst, og den bliver fulgt til dørs. Men den bliver ikke udnyttet til fulde - der er meget mere potentiale i den grundlæggende idé.

Among the Sleep er således ikke et superpoleret spil, men det har en underliggende charme i udførelsen, som fint retfærdiggør at investere de cirka tre timer, som det tager at spille det igennem.

Læs også:
Sjov for en slik: Her er ti gode og billige spil
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

23. august 2022 | Læs mere


Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

25. august 2022 | Læs mere


CIO Trends 2022: Sådan arbejder de dygtigste CIOs med ledelse, organisation og strategi

Sparringspartner, forretningsudvikler, projektleder, evangelist, strateg og ikke mindst chef. CIO-rollen er under voldsom forandring – hvor især ledelses- og strategidelen får stadig større plads i de komplekse it-organisationer.

30. august 2022 | Læs mere


CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital