Stort galleri:Tag med til kåringen af Årets CIO 2021 - og se hvordan Morten Holm Christiansen blev udnævnt

Artikel top billede

Spiltest: Bliv to år igen og oplev dit værste mareridt

Gyserspillet Among the Sleep placerer dig i en to-årig drengs værste mareridt

Det er nok de færreste, der kan huske, hvordan det var at være to år gammel. Sådanne detaljer fortaber sig i forkalkningens tåger - men traumerne bliver siddende.

Noget af det værste, en to-årig kan opleve, er at vågne op midt om natten til mærkelige lyde i huset og opdage, at mor er borte. Kun iført blå pyjamas og med sin talende bamse i hånden må spilleren derfor begive sig ud i den store farlige virkelighed.

Den norske spiludviklers Krillbite Studios vinkel på gyserspillet er unikt, for nok udnytter selskabet alle genrens klicheer af uhyggelige lyde og livagtige skygger, men Krillbite har samtidig placeret oplevelsen i øjenhøjde på en to-årig, og det giver en ekstra dimension til gyset.

Støtte, kickstarter og Occulus Rift

Krillbite Studio har haft mulighed for at læne sig op ad en række offentlige støttemidler, og selskabet har derfor ikke behov for at tækkes de konventionelle spiludgiveres krav til spildesign - i stedet har Krillbite kunnet lege med formen.

Det er i konteksten for eksempel naturligt, at spillets menuer først dukker frem, hvis spilleren dækker sig for øjnene. Inden for samme logik er også hurtigere at kravle end at gå i spillet - hurtigst er det selvfølgelig at løbe, men som i virkeligheden snubler en to-årig før eller siden.

Spillets verden tårner sig op, når den ses fra en meters højde, og så bliver det blandt andet en udfordring at komme forbi lukkede døre. Der skal kravles på skuffer og kommoder eller flyttes stole for at komme videre. Det er en god detalje, der absolut giver mening i spillet, men det er også lidt en gimmick, som fascinerer mindre og mindre som spillet skrider frem.

Foruden offentlig støtte havde Krillbite Studio også succes med en Kickstarter-kampagne sidste år, hvilket blandt andet har givet mulighed for Occulus Rift-understøttelse i Among the Sleep. PlayStation 4-udgaven, der udkommer senere på året, skulle også supportere Sonys kommende Morpheus VR-brille.

Gem dig for monstrene

Den skræmmende præmis i Among the Sleep ligger i det hjælpeløse udgangspunkt, spilleren er placeret i. Som to-årig i en skræmmende verden med væltende perspektiver, farlige lyde og faktiske monstre handler det hverken om vold eller våben men om at gemme sig og kramme sin bamse.
Dyster musik, mørke skygger set i øjenkrogene kombineret med lyd- og chok-effekter er med til at skubbe stemning og atmosfære i den rigtige retning, mens spiludviklerne forsøger at presse spilleren derhen, hvor hjælpeløshed går hånd i hånd med håbløshed.

Udviklerholdet bag Among the Sleep er ikke stort, og projektet er samtidig Krillbite Studios første større spil. Tanken om at lave et gyserspil set fra en to-årigs perspektiv er ambitiøst, og den bliver fulgt til dørs. Men den bliver ikke udnyttet til fulde - der er meget mere potentiale i den grundlæggende idé.

Among the Sleep er således ikke et superpoleret spil, men det har en underliggende charme i udførelsen, som fint retfærdiggør at investere de cirka tre timer, som det tager at spille det igennem.

Læs også:
Sjov for en slik: Her er ti gode og billige spil
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Kæmpe it-problemer i det danske skattevæsen: Har kun kortlagt it-beredskabet for syv ud af 230 it-systemer
Statsrevisorerne skyder en sønderlæmmende kritik af Skatteministeriets it-beredskab af sted. It-beredskabet for kritiske forretningsprocesser "er utilfredsstillende og utilstrækkeligt," lyder det. I værste fald kan det ende med, at staten ikke kan opkræve skatter og afgifter, udbetale løn, SU, sociale ydelser og pension.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Så stor er risikoen for angreb via din Salesforce Cloud
Cyberkriminelle går målrettet efter Salesforce Cloud, men kun de færreste virksomheder er opmærksomme på, at de selv har et stort ansvar for at beskytte sig – eller ved, hvordan de gør.