Stort galleri:Tag med til kåringen af Årets CIO 2021 - og se hvordan Morten Holm Christiansen blev udnævnt

Artikel top billede

Nye varer på hylderne giver kanonvækst for Hitachi

Nye produkter sætter ekstra skub i den japanske producents danske forrretning, som på bare et år har øget sin omsætning med næsten 25 procent.

Både konkurrenter og partnere har det seneste års tid bemærket, at der er godt gang i forretningen i den japanske it-koncern Hitachi Data Systems' (HDS) danske afdeling.

De positive vibrationer bakkes nu op af kolde facts i HDS' danske årsregnskab, som ud over et anstændigt overskud før skat på 6,8 millioner kroner også viser en fremgang i omsætningen på næsten 25 procent - fra 282 til 348 millioner kroner.

Og ser man længere tilbage i tiden, har HDS mere end fordoblet sin danske forretning, som tilbage i 2009/10 hentede en omsætning på mere beskedne 146 millioner kroner.

HDS, der i dag beskæftiger godt 30 ansatte i sin danske afdeling, har dermed befæstet sin position som en af de fremadstormende leverandører i den allerøverste ende af det danske enterprisemarked for storage- og server-teknologi.

Sidder "tungt" på store virksomheder

Ifølge selskabets danske direktør Merete Søby sidder man i dag "rigtig tungt" på en lang række af de danske virksomheder, som er optaget på C20-indekset.

Hun fortæller, at det seneste års fremgang især hænger sammen med, at HDS i fjor introducerede sin produktlinie af servere på det europæiske og dermed også det danske marked. Det har alene i 2013 sikret en ekstra omsætning på mellem 40 og 50 millioner kroner i den danske afdeling, som fortrinsvis er kommet fra nye kunder som eksempel vis Carlsberg, Tryg og Region Nordjylland, oplyser hun.

"Der er sket et skift i vores forretningsmodel hen over de sidste halvandet år, i og med at vi er begyndt at sælge Hitachis serverportefølje, så vi nu tilbyder kunderne Intel baserede x86-servere. Det er en af årsagerne til, at vi har haft fremgang igennem den senere tid," siger Merete Søby.

De nye varer på hylderne har så også trukket mere salg hjem på storage-området, hvor HDS ifølge Merete Søby har øget sin markedsandele med et par procent.

"Men det der særligt er glædeligt, er, at det er helt nye kunder, som vi ikke tidligere har handlet med på storage, som nu har valgt at gå all in på vores her platforme. Så må vi håbe, at vi kan overtale vores eksisterende kunder til at gå samme vej," siger hun.

"Vi skal ikke bredere ud i markedet"

På storage-markedet er HDS oppe mod konkurrenter som EMC og IBM, mens det på server-markedet er IBM og Dell, der står øverst på listen over rivaler.

Merete Søby afviser dog, at successen får HDS til at overveje at gå bredere ud på markedet

"Det har vi ingen ambitioner om. Vi er i dag i det absolutte enterprise-lag, og vi kommer aldrig til at gå ud og konkurrere med HP på mindre servere. Det er vi slet ikke gearet til. Vores fokus er de store kunder - fuldstændig som vi i dag gør det på storage," siger hun.

Bevidstheden om egne begrænsninger lægger dog ikke en dæmper på HDS' ambitioner om fortsat vækst. Det skal blandt andet ske gennem en lille eksklusiv flok af it-forhandlere, der blandt andet tæller firmaer som KMD, Axcess, Komplex IT og Credocom.

"Der er ingen tvivl om at vi skal have vækst, men det skal være en stille og rolig vækst, som skal findes hos de eksisterende kunder. Vi har ikke storhedsvanvid, og det er ikke vores ambition at skulle vokse med 100 millioner til næste år. I stedet passer vi godt på de kunder, vi har, og arbejder sammen med vores partnere på at sælge dybere ind," siger Merete Søby.

Læs også:

Blog: Sådan undgår du druknedøden i havet af compliance-krav




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere






Premium
Kæmpe it-problemer i det danske skattevæsen: Har kun kortlagt it-beredskabet for syv ud af 230 it-systemer
Statsrevisorerne skyder en sønderlæmmende kritik af Skatteministeriets it-beredskab af sted. It-beredskabet for kritiske forretningsprocesser "er utilfredsstillende og utilstrækkeligt," lyder det. I værste fald kan det ende med, at staten ikke kan opkræve skatter og afgifter, udbetale løn, SU, sociale ydelser og pension.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Få overblik over forhindringer på den digitale rejse og kom hurtigt videre
Få indblik i gennemprøvet metodik, som gør det muligt at analysere og gennemskue præcis hvordan du moderniserer dine legacy-systemer.