Artikel top billede

Nye varer på hylderne giver kanonvækst for Hitachi

Nye produkter sætter ekstra skub i den japanske producents danske forrretning, som på bare et år har øget sin omsætning med næsten 25 procent.

Både konkurrenter og partnere har det seneste års tid bemærket, at der er godt gang i forretningen i den japanske it-koncern Hitachi Data Systems' (HDS) danske afdeling.

De positive vibrationer bakkes nu op af kolde facts i HDS' danske årsregnskab, som ud over et anstændigt overskud før skat på 6,8 millioner kroner også viser en fremgang i omsætningen på næsten 25 procent - fra 282 til 348 millioner kroner.

Og ser man længere tilbage i tiden, har HDS mere end fordoblet sin danske forretning, som tilbage i 2009/10 hentede en omsætning på mere beskedne 146 millioner kroner.

HDS, der i dag beskæftiger godt 30 ansatte i sin danske afdeling, har dermed befæstet sin position som en af de fremadstormende leverandører i den allerøverste ende af det danske enterprisemarked for storage- og server-teknologi.

Sidder "tungt" på store virksomheder

Ifølge selskabets danske direktør Merete Søby sidder man i dag "rigtig tungt" på en lang række af de danske virksomheder, som er optaget på C20-indekset.

Hun fortæller, at det seneste års fremgang især hænger sammen med, at HDS i fjor introducerede sin produktlinie af servere på det europæiske og dermed også det danske marked. Det har alene i 2013 sikret en ekstra omsætning på mellem 40 og 50 millioner kroner i den danske afdeling, som fortrinsvis er kommet fra nye kunder som eksempel vis Carlsberg, Tryg og Region Nordjylland, oplyser hun.

"Der er sket et skift i vores forretningsmodel hen over de sidste halvandet år, i og med at vi er begyndt at sælge Hitachis serverportefølje, så vi nu tilbyder kunderne Intel baserede x86-servere. Det er en af årsagerne til, at vi har haft fremgang igennem den senere tid," siger Merete Søby.

De nye varer på hylderne har så også trukket mere salg hjem på storage-området, hvor HDS ifølge Merete Søby har øget sin markedsandele med et par procent.

"Men det der særligt er glædeligt, er, at det er helt nye kunder, som vi ikke tidligere har handlet med på storage, som nu har valgt at gå all in på vores her platforme. Så må vi håbe, at vi kan overtale vores eksisterende kunder til at gå samme vej," siger hun.

"Vi skal ikke bredere ud i markedet"

På storage-markedet er HDS oppe mod konkurrenter som EMC og IBM, mens det på server-markedet er IBM og Dell, der står øverst på listen over rivaler.

Merete Søby afviser dog, at successen får HDS til at overveje at gå bredere ud på markedet

"Det har vi ingen ambitioner om. Vi er i dag i det absolutte enterprise-lag, og vi kommer aldrig til at gå ud og konkurrere med HP på mindre servere. Det er vi slet ikke gearet til. Vores fokus er de store kunder - fuldstændig som vi i dag gør det på storage," siger hun.

Bevidstheden om egne begrænsninger lægger dog ikke en dæmper på HDS' ambitioner om fortsat vækst. Det skal blandt andet ske gennem en lille eksklusiv flok af it-forhandlere, der blandt andet tæller firmaer som KMD, Axcess, Komplex IT og Credocom.

"Der er ingen tvivl om at vi skal have vækst, men det skal være en stille og rolig vækst, som skal findes hos de eksisterende kunder. Vi har ikke storhedsvanvid, og det er ikke vores ambition at skulle vokse med 100 millioner til næste år. I stedet passer vi godt på de kunder, vi har, og arbejder sammen med vores partnere på at sælge dybere ind," siger Merete Søby.

Læs også:

Blog: Sådan undgår du druknedøden i havet af compliance-krav
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere