Artikel top billede

41- årige Bjørn Nielsen starter 1. september i jobbet som direktør for it-distributøren Tech Datas enterprise-division.

Tech Data napper ny chef hos en af sine egne kunder

Ny chef for Tech Datas enterprise-salg er hentet hos en af selskabets egne kunder.

It-distributøren Tech Data har været en tur ude i sin egen forhandlerkanal for at finde ny direktør for firmaets salg til enterprise-forhandlerne.

Den nye mand på posten er Bjørn Nielsen, der trods sine kun 41 år må betragtes som noget af en veteran i branchen.

Han kommer fra jobbet som salgsdirektør i infrastrukturforhandleren Credocom, hvor han har arbejdet siden 2008. Og udover jobbet hos Credocom kan han skrive stillinger hos Atea, Merkantil Data, Aston Group og Commitment Data på sit CV.

Trods mere end 15 års erfaring fra it-branchen har han dog ikke tidligere arbejdet med it-distribution, og der er således tale om noget af et karrierespring for den nye Tech Data-direktør.

Bjørn Nielsen mener selv, at netop erfaringen fra forhandlerleddet er en stor fordel, når han nu skal skubbe på forhandlernes salg til slutkunderne.

"Der, hvor jeg nok kan gøre en forskel, er, at jeg har siden 1997 har siddet i forhandlerleddet og har solgt løsninger til kunder. Den erfaring har jeg selv tit savnet hos de folk fra distributører, som jeg har arbejdet sammen med. Det er en vigtig opgave for distributøren at klæde forhandlerne bedre på med argumenter, viden og kompetence, der kan bruges i salgsarbejdet," siger Bjørn Nielsen, som starter i sit nye job den 1. september.

Tech Data har netop offentliggjort sit regnskab for 2013, hvor selskabet endnu engang fik et tocifret millionunderskud. Det skal Bjørn Nielsen nu være med til at rette op på.

Bjørn Nielsen forventer dog ikke, at han skal udvide det nuværende enterprise-team, som inklusive ham selv består af 15 medarbejdere ud af de i alt knap 100 ansatte i Tech Data.

"Det ligger ikke i kortene, at jeg skal ud og ansætte ti nye folk, men det er klart at forretningen skal udvikles," siger han.

Læs også:

Ni år i træk: It-gigant får igen millionunderskud trods nye nedskæringer

Credocom og RespektIt slår sig sammen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere