Artikel top billede

Installers' konkurs sender 25 it-folk hjem uden løn

Et halvt år med underskud på driften og millionslagsmål med en kunde tømte kassen hos it-firmaet Installers, som nu har kastet håndklædet i ringen.

Tab af fire store kunder, en negativ egenkapital på næsten to millioner kroner og et millionstort økonomisk slagsmål med en kunde var for stor en mundfuld for infrastrukturforhandleren Installers, som nu er erklæret konkurs.

I sidste uge blev 25 ansatte sendt hjem uden løn, mens konkursboet gøres op.

Ifølge bestyrelsesmedlem og medejer af selskabet, Max Sejbæk, er medarbejderne nu henvist til at få deres tilgodehavender gennem Lønmodtagernes Garantifond. Derudover skylder konkursboet penge til Skat og i banken, som står først i køen, når boet engang er gjort op. Installers havde ifølge sit seneste regnskab en kassekredit på 3,5 millioner kroner.

Max Sejbæk siger til Computerworld, at han håber, at konkursen ender med, at alle kreditorer kan få dækket deres tilgodehavender.

"Jeg håber, at man kan ende med at svare alle sit, og det er faktisk relativt realistisk," siger han.

Nej til ny kapital

Han oplyser videre, at ejerkredsen forud for konkursen overvejede at skyde et millionbeløb ind som ny selskabskapital.

"Det har vi overvejet virkelig seriøst, men vi endte med at vælge det fra," siger Max Sejbæk.

Installers, der er specialiseret indenfor en række Microsoft-teknologier som Azure, Intune og Systemcenter, er oprindelig stiftet tilbage i 2001.

Ejerskabet har senest været delt med to tredjedele hos en kreds omkring en anden Microsoft-forhandler, Proactive, hvor Max Sejbæk også er administrerende direktør. Den resterende tredjedel af ejerskabet har ligget hos Installers stifter og direktør, Jesper Johansen.

Han har ikke ønsket at udtale sig om konkursen, men henviser til konkursboets kurator.

Læs også om hvordan Proactive - ejerne af Installers - mistede 40 millioner på et it-projekt for Hjemmeværnet: 

Dansk it-firma hårdt ramt af fejlskud på 40 millioner - egenkapital hakket i bund
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere