Artikel top billede

Installers' konkurs sender 25 it-folk hjem uden løn

Et halvt år med underskud på driften og millionslagsmål med en kunde tømte kassen hos it-firmaet Installers, som nu har kastet håndklædet i ringen.

Tab af fire store kunder, en negativ egenkapital på næsten to millioner kroner og et millionstort økonomisk slagsmål med en kunde var for stor en mundfuld for infrastrukturforhandleren Installers, som nu er erklæret konkurs.

I sidste uge blev 25 ansatte sendt hjem uden løn, mens konkursboet gøres op.

Ifølge bestyrelsesmedlem og medejer af selskabet, Max Sejbæk, er medarbejderne nu henvist til at få deres tilgodehavender gennem Lønmodtagernes Garantifond. Derudover skylder konkursboet penge til Skat og i banken, som står først i køen, når boet engang er gjort op. Installers havde ifølge sit seneste regnskab en kassekredit på 3,5 millioner kroner.

Max Sejbæk siger til Computerworld, at han håber, at konkursen ender med, at alle kreditorer kan få dækket deres tilgodehavender.

"Jeg håber, at man kan ende med at svare alle sit, og det er faktisk relativt realistisk," siger han.

Nej til ny kapital

Han oplyser videre, at ejerkredsen forud for konkursen overvejede at skyde et millionbeløb ind som ny selskabskapital.

"Det har vi overvejet virkelig seriøst, men vi endte med at vælge det fra," siger Max Sejbæk.

Installers, der er specialiseret indenfor en række Microsoft-teknologier som Azure, Intune og Systemcenter, er oprindelig stiftet tilbage i 2001.

Ejerskabet har senest været delt med to tredjedele hos en kreds omkring en anden Microsoft-forhandler, Proactive, hvor Max Sejbæk også er administrerende direktør. Den resterende tredjedel af ejerskabet har ligget hos Installers stifter og direktør, Jesper Johansen.

Han har ikke ønsket at udtale sig om konkursen, men henviser til konkursboets kurator.

Læs også om hvordan Proactive - ejerne af Installers - mistede 40 millioner på et it-projekt for Hjemmeværnet: 

Dansk it-firma hårdt ramt af fejlskud på 40 millioner - egenkapital hakket i bund
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Trusselsvurderinger – hvorfor er de så forskellige?

19. december 2023 | Læs mere


Secure Access Service Edge - SASE: Sådan styrker du netværkssikkerhed i skyen og skaber et robust cyberforsvar

Bliv klogere på nogle af de udfordringer, som en SASE-løsning effektivt kan håndtere. Du får inspiration til, hvordan du implementerer en cloudbaseret SASE-strategi i din organisation – og hvorfor du bør gøre det. Og så dykker vi ned i nogle af de trends og tendenser, som betyder, at mange virksomheder og organisationer udskrifter deres klassiske netværkssikkerhedstilgang med en SASE-strategi.

16. januar 2024 | Læs mere