Artikel top billede

Opkomlingen Progressive hugger stor kommunal ordre fra Fujitsu

It-forhandleren Progressive A/S slår den japanske it-gigant Fujitsu af banen og skal de næste fire år stå for drift af mail, dokumenthåndtering og unified communications i Aarhus Kommune.

Den fremadstormende it-forhandler Progressive A/S har sikret sig en markant skalp på det kommunale it-marked, efter at Aarhus Kommune har valgt firmaet til at stå for drift, vedligeholdelse og support af kommunens Microsoft-baserede kontorapplikationer.

I alt omfatter aftalen 13.600 brugere på Exchange, 8.000 Sharepoint-brugere og 2.500 Lync-brugere.

Aftalen er resultatet af en udbudsrunde, og den løber de næste fire år og sikrer Progressive en tocifret millionomsætning.

Det betyder samtidig, at aarhusianerne nu vinker farvel til den hidtidige leverandør Fujitsu, som ellers har satset hårdt på vækst på netop den offentlige marked.

Afdelingschef i Aarhus Kommune Flemming Nielsen er glad for, at den nye leverandør har sit eget kontor i Smilets By. Han understreger dog, at det ikke har været afgørende for den nye aftale.

"Selv om det ikke var et kriterium i udbuddet, er vi glade for, at Progressive har kontor i Aarhus. Og som udgangspunkt er det en fordel, at Progressive kan levere det hele selv med egne ressourcer," siger han.

Progressive A/S har de seneste to år udvidet sin forretning voldsomt. Firmaet beskæftiger i dag 140 medarbejdere og rundede sidste år en omsætning på 150 millioner kroner.

Ifølge administrerende direktør Troels Gammelgaard kommer 70 procent af Progressives omsætning i dag fra out-sourcing og it-drift.

Frem til 2017 er målet at runde en omsætning på en kvart milliard kroner, hvor en tredjedel skal komme fra offentlige kunder og resten fra mellemstore private virksomheder. Væksten skal især komme fra salg af løsninger indenfor CRM og Sharepoint, siger Troels Gammelgaard.

"De områder skal vokse mere aggressivt, så de kommer til at udgøre 40 procent af forretningen," siger Troels Gammelgaard.

Opdateret 13.52

Læs også:

Fujitsu mister dansk topchef efter markante millionunderskud

Her er Danmarks hurtigst voksende it-firmaer
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere