Artikel top billede

Buldrer frem: Dustin er kongen af dansk online-salg

Den svenske online-koncern stormer frem i Danmark og sætter sig på to titler i årets udgave af Computerworlds Top 100.

Kraftig vækst i både omsætning og overskud baner vejen for, at den svenske online-forhandler af it-udstyr, Dustin, er røget til tops i Computerworlds Top 100's kategorier for "afsætning" og virksomheder i "sværvægts"-klassen.

Omsætningen i Dustins danske forretning voksede i 2013 med 15 procent til 848 millioner kroner. Det er tæt på en fordobling af salget på bare fem år.

Væksten er oven i købet sket samtidig med, at Dustin i Danmark har formået at tjene rigtig gode penge til sine ejere i kapitalfonden Altor Equity Partners.

I det seneste regnskab for Dustin i Danmark viser et overskud før skat på 36,7 millioner kroner. Dermed har Dustins danske forretning skabt et overskud før skat på tæt ved 160 millioner kroner siden svenskerne i 2007 købte sig ind på det danske marked.

Herhjemme beskæftiger Dustin 86 medarbejdere ud af et samlet mandskab i hele koncernen på 1.000 ansatte. Samlet omsætning for hele koncernen er på, hvad der svarer til 4,5 milliarder danske kroner.

Dustins fokus er på hardwaresalg, og hovedparten af varerne leveres fra Dustins svenske centrallager i Rosersberg ved Stockholm.

Computerworld besøgte i sidste måned det svenske lager, som hver måned sender omkring 100.000 pakker ud til kunder i hele Skandinavien.

Læs også:

Dansk distributør bag fupvarer tíl kendt e-butik

Dustin: Volumen er nøglen til vores succes
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Trusselsvurderinger – hvorfor er de så forskellige?

19. december 2023 | Læs mere


Secure Access Service Edge - SASE: Sådan styrker du netværkssikkerhed i skyen og skaber et robust cyberforsvar

Bliv klogere på nogle af de udfordringer, som en SASE-løsning effektivt kan håndtere. Du får inspiration til, hvordan du implementerer en cloudbaseret SASE-strategi i din organisation – og hvorfor du bør gøre det. Og så dykker vi ned i nogle af de trends og tendenser, som betyder, at mange virksomheder og organisationer udskrifter deres klassiske netværkssikkerhedstilgang med en SASE-strategi.

16. januar 2024 | Læs mere