Artikel top billede

Telenor og Microsoft går sammen: Skal vinde kunder med OneDrive og Office 365

Et noget specielt samarbejde bringer OneDrive og Office 365 ud til Telenors kunder - kvit og frit.

Få op til 1 terabyte gratis plads på Onedrive.

Og har du et familieabonnement? Så er der også Office 365 til fem pc'er inkluderet i dit abonnement. Det gælder fra november.

Sådan lyder et nyt tilbud fra Telenor og Microsoft. 

Aftalen er en del af Telenors 'storm-plan', som nu indleder tredje fase, hvor det handler om ekstra ydelser til at fastholde allerede eksisterende kunder i en telekrig, som stadig er på sit højeste.

Helt specifikt handler det om kunder med Telenor Fri+ Familie, som kan se frem til at modtage Office 365 til fem pc'er og fem tablets (Windows eller iPad) - 10 enheder I alt.

Dertil får familieabonnenter også adgang til 1 terabyte data i OneDrive per familiemedlem - eller potentielt 5 terabyte cloud.

Samtidig får alle kunder den store Onedrive-pakke på 100 gigabyte, og det er potentielt 600.000 danskere, som allerede fra november vil få adgang til Microsofts cloudtjeneste.

"Alt for ofte ser man, at de nye og spændende tiltag bruges som lokkemiddel for nye kunder, men alle dem, der har været kunder i årevis, skal betale ekstra. Vi gør det anderledes. Alle vores privatkunder får tilbud om at blive opgraderet til OneDrive - og altså også til Office 365, hvis de hører under et familieabonnement," forklarer Telenors administerende direktør, Marek Slacik.

Skal distancere sig på et klemt marked

Er du Telenor Fri + Familie-abonnent sparer du altså op til 799 kroner om året ved Office 365 med OneDrive på én terabyte, og der er en grund til, at Telenor giver dig Office-pakken gratis. Dette vil ske fra den 8. oktober. 

Det er et forsøg på at distancere sig på et allerede meget låst marked, hvor det giver mere mening at fastholde eksisterende kunder, end at forsøge at frarøve de andre konkurrenter deres.

På samme måde har TDC gået ind med salget af iPads, hvilket har været til at mærke på TDC's regnskab i positiv retning.

"Med samarbejdet med Microsoft kommer vi med noget, som ikke er set før, og som er noget alle kan få gavn af," forklarer Telenors administrerende direktør, Marek Slacik.

Mange smartphones kommer allerede med enten 50 gigabyte Dropbox eller 20 ekstra gigabyte til Google Drive, men ifølge Niels Soelberg, administrerende direktør hos Microsoft, så handler det om at give danskerne ét samlet produkt.

"Der findes mange gode tjenester derude, som også giver gode oplevelser forbrugerne, men hvad Office 365 kan tilbyde sammen med den dybe integration med OneDrive er, at det hele er forbundet, og at vores kunder - og nu Telenors kunder - kan arbejde, dele, skrive, og være forbundne på en nem måde," siger Niels Soelberg.

Større udbredelse for Microsoft

Telenor estimerer, at cirka 600.000 danskere - alle Telenorkunder - vil få adgang til 100 gigabyte OneDrive, imens cirka 100.000 med familie-abonnementer vil blive tilbudt Office 365. 

Det er en meget stor mængde nye kunder for Microsoft, som har kæmpet lidt med at få overbevist private om Office 365's abonnementsbaserede form fremfor den gamle model, hvor man købte et færdigt produkt. 

"Med samarbejdet åbner vi op for at komme ud til alle potentielle målgrupper. Både børn, unge, voksne og ældre vil jo kunne komme med i dette, og Telenor er rasende gode til at kommunikere ud til deres kunder om alle fordelene - langt bedre end vi, da de har meget mere erfaring med det," forklarer Alexander Nordquist, dansk kategori-manager for Office og Windows i forbruger-regi. 

Det var Telenor, som kontaktede Microsoft om det mulige samarbejde, og Alexander Nordqvist er slet ikke i tvivl om, at samarbejdet har et stort potentiale. 

"Vi kan lære rigtig meget af Telenor, som i meget længere tid end os har arbejdet med abonnementsløsninger. Det er Microsoft jo først begyndt på for få år siden. Derfor er jeg også sikker på, at samarbejdet bliver en succes for begge parter," tilføjer Alexander Nordqvist. 

Også "gaver" til virksomhederne

Også virksomheder vil mærke det nye samarbejde. Alle erhvervskunder på de to største Fri+ Business-abonnementer er siden december 2013 blevet tilbudt Office 365 uden merpris, men alle på Fri+ Business vil nu få adgang til 1 terabyte data i OneDrive.

Læs også: Stor cloud-test: Office 365 versus Google Apps i 2014

Læs også: Microsoft sætter sig tungt på skolerne: Giver gratis Office til studerende




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere